Ντεμπούτο Σάντο στην Νότιγχαμ
Η Νότιγχαμ Φόρεστ που έχει νέο προπονητή τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο, θέλει να κάνει νέα αρχή υποδεχόμενη την φορμαρισμένη Μπόρνμουθ.
ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤΕξελίξεις μετά το φινάλε, αφού η διοίκηση έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Στιβ Κούπερ προς απογοήτευση αρκετών φιλάθλων της, αφού ο Ουαλός τεχνικός είχε έντονο δέσιμο με τον κόσμο όντας αυτός που οδήγησε τους «κόκκινους» πίσω στην Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στα προγνωστικά και κατάφερε πέρσι να τους διατηρήσει στην κατηγορία.
Αντικαταστάτης του ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο, προπονητής που αρέσκεται σε κυνικές εμφανίσεις και νίκες μισό μηδέν, με τον Πορτογάλο τεχνικό να επιστρέφει στο Νησί μετά το αποτυχημένο πέρασμα του στην Τότεναμ το 2021. Ωστόσο είχε προηγηθεί η σπουδαία θητεία του ως προπονητής της Γουλβς την τετραετία 2017-21. Έως τον Νοέμβριο βρισκόταν στον πάγκο της Αλ Ιτιχάντ, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας την περσινή σεζόν καθώς και σ’ αυτή του Σούπερ Καπ.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο Νούνο δήλωσε: «Βρήκα μια καλή ατμόσφαιρα μεταξύ των παικτών - είναι δεσμευμένοι. Πρέπει να δεσμευτούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα, από το Σάββατο. Αυτό που έκανε ο Στιβ, που οδήγησε τον σύλλογο στην Πρέμιερ Λιγκ, ήταν φανταστικό. Προσπαθούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Ο σεβασμός που έδειξαν οι οπαδοί στον Στιβ λέει πολλά». Όσον αφορά το σημερινό, με την Μπόρνμουθρ τόνισε: «Είναι μια καλή ομάδα. Έχουν βελτιωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Το Σίτι Γκράουντ και οι οπαδοί μας θα είναι σημαντικοί. Ελπίζουμε να παίξουμε καλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Προτεραιότητά μας είναι να είμαστε ο εαυτός μας».
Έχει πάντως μόλις μία νίκη στα 13 τελευταία (1-5-7) και βρίσκεται στην 17η θέση και στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού μ’ ένα παιχνίδι περισσότερο.
Αγωνιστικά Νέα: Θα τσεκαριστούν ο μπακ Οριέ (12/0), ο στόπερ Φελίπε (3/0) και ο αμυντικός μέσος Σανγκαρέ (10/0). Χάνει έκτο ο βασικός φορ Αβονίγι (10/4) που θα επιστρέψει μετά το 2024. Χωρίς αυτόν δεν έχει κερδίσει στα 13 τελευταία στην Πρέμιερ Λιγκ (0-5-8).
ΜΠΟΡΝΜΟΥΘΣτο προηγούμενο παιχνίδι της, πήρε ιστορικό «διπλό» με 3-0 στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υποχρεώνοντας τους «κόκκινους διαβόλους» στη βαρύτερη εντός έδρας ήττα τους από ομάδα που βρίσκεται στο κάτω μισό της βαθμολογίας.
Επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση, φτάνοντας τους 13 βαθμούς στα πέντε τελευταία (4-1-0) ενώ είχε μόλις έξι τις έντεκα πρώτες αγωνιστικές! Βρίσκεται στην 14η θέση και στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά και στο +5 από τη σημερινή της αντίπαλο με ματς λιγότερο.
Εν όψει του σημερινού ο τεχνικός της Ιραόλα σχολίασε την αλλαγή προπονητή στην Νότιγχαμ Φόρεστ: «Πραγματικά δύσκολο για τους αναλυτές και για όλους. Στο πρώτο μισό της εβδομάδας ετοιμαζόμασταν για την Φόρεστ με τον Κούπερ στον πάγκο. Μετά την αλλαγή προπονητή εξετάζουμε τα πράγματα με τον Νούνο και τις ομάδες του, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε καθώς γνωρίζουμε ότι θα είναι σχεδόν αδύνατο να μαντέψουμε τους παίκτες και το σύστημά τους. Έχουν τόσους πολλούς παίκτες και παίζουν με τόσους πολλούς τρόπους που υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν είμαστε έτοιμοι και θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Μόλις έχουμε την αρχική ενδεκάδα τους, μπορούμε να προετοιμάσουμε τις μικρότερες λεπτομέρειες».
Αγωνιστικά Νέα: Έχει ελπίδες να αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό στο γόνατο ο μέσος Σκοτ (3/0). Ταλαιπωρείται από ίωση και δύσκολα θα επιστρέψει ο αναπληρωματικός χαφ Χ. Τραορέ (3/0). Ο Ιραόλα είπε ότι και άλλοι παίκτες αντιμετώπιζαν «μερικά μικρά ζητήματα», συμπεριλαμβάνοντας τον βασικό αριστερό μπακ Κέρκεζ (15/0). Παραμένουν εκτός ο μέσος Άνταμς (-) και οι δεξιοί μπακ Άαρονς (12/0), Φρέντερικς (-).
Εκτίμηση
Περίεργο σταύρωμα, σωστά φαβορί η φορμαρισμένη Μπόρνμουθ αλλά η αλλαγή προπονητή στην Νότιγχαμ Φόρεστ το κάνει πολύ πιο θολό. Άγνωστο τι ομάδα θα παρουσιάσουν οι «κόκκινοι» στις λίγες προπονήσεις με τον Κούπερ, το «Σίτι Γκράουντ» πάντως είναι πάντα δύσκολη έδρα και προτιμότερο είναι το πάσο. Αν έπρεπε πάντως να έπαιζα κάτι από το ματς, θα ρίσκαρα στην ισοπαλία.
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ριντ
Σιντ Τρούιντεν
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ
Σαρλερουά
Βέστερλο
Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ
Γκλάντμπαχ
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Στουτγκάρδη
Χαϊντενχάιμ
Μάιντζ
Βίντερτουρ
Λουκέρνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Απόλλων Λεμεσού
Άρης Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
Λιν
Κόνγκσβινγκερ
Μπρίνε
Στρόμεν
Οντ
Μος
Στάμπαεκ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Ρανχάιμ
Χάουγκεσουντ
Ασάνε
Χοντ
Σογκντάλ
Ρόζενμποργκ
Αάλεσουντ
Μόλντε
Κρίστιανσουντ
Λίλεστρομ
Σάντεφιορντ
Βίκινγκ
Σταρτ
Μπραν
Κφουμ Όσλο
Φαμαλικάο
Αλβέρκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ζιλ Βιθέντε
Εστορίλ
Μπενφίκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Ρίο Άβε
Αρούκα
Τοντέλα
Μορεϊρένσε
AVS Φουτεμπόλ
Πόρτο
Σάντα Κλάρα
Σέλτικ
Χαρτς
Φόλκερκ
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Μάδεργουελ
Χάλμσταντ
Έλφσμποργκ
Γκάις
Ντέγκερφορς
Λίβερπουλ
Άρσεναλ
Νιούκαστλ
Άστον Βίλα
Τότεναμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπράιτον
Φούλαμ
Γουέστ Χαμ
Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον
Γουλβς
Μπρέντφορντ
Λούτον
Μπέρνλι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ