Έτοιμος για εκδίκηση ο Πανταλόνι
ΝΙΣ
Η Νις πριν δύο χρόνια διεκδικούσε την είσοδο στη League Phase του Champions League, αγωνίστηκε πέρυσι στη League Phase του Europa, όμως το τέλος της σεζόν τη βρήκε να παλεύει για να μείνει στη Ligue 1 μέσω των μπαράζ. Τα κατάφερε στο τέλος κόντρα στη Σεντ Ετιέν (0-0 ο πρώτος αγώνας, 4-1 η ρεβάνς). Ο προπονητής Εζ αποχώρησε πληρώνοντας τα άσχημα αποτελέσματα, ο Κλοντ Πιέλ έσωσε την παρτίδα, οδήγησε την ομάδα στον τελικό κυπέλλου όπου έχασε από τη Λανς και ακολούθως αποχώρησε κι αυτός. Νέος προπονητής ο πρώην της Λοριάν, Πανταλονί που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και ήταν ελεύθερος.
Αποκτήθηκε ο Βέλγος μέσος Βίτσελ, ο μεσοαμυντικός Αμπερζέλ και ο επιθετικός Αϊν από τη Μετς. Παρελθόν ο σημαντικός μέσος, Βανχούτ (Φέγενορντ), ο στόπερ Βίτι (Σαμπντόρια), ενώ δόθηκε στον ΠΑΟΚ ο μέσος Τομ Λουσέ για 2 εκατ. Ευρώ.
Αγωνιστικά Νέα:: Εκτός για την πρεμιέρα λόγω τραυματισμού ο χαφ Αμπερζέλ, ο μέσος Μόργκαν Σανσόν, ο στόπερ Οπόνγκ, ο ανέτοιμος στόπερ Αμντελμόνεν, ο μέσος Άξελ Βίτσελ,
ΛΟΡΙΑΝ
Η Λοριάν επέστρεψε πέρυσι στη μεγάλη κατηγορία και κατάφερε σχετικά εύκολα να παραμείνει τερματίζοντας στη 10η θέση. Ο προπονητής Πανταλονί τα “έσπασε” με τη διοίκηση λόγω διαφωνίας για νέο συμβόλαιο και αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία. Διάδοχός του ο πρώην τεχνικός της Ανζέρ, Ντιζέ με τη διοίκηση να ελπίζει ότι με αυτόν στον πάγκο μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω η ομάδα.
Στα φιλικά προετοιμασίας μετά από τέσσερις νίκες στα πρώτα φιλικά, ηττήθηκε 4-1 από τη γερμανική Έλβερσμπεργκ και 2-1 από την Ανζέ. “Νομίζω ότι επιστρέφουμε εκεί που ήμασταν στην αρχή. Αυτό μπορεί επίσης να εξηγηθεί από την πολύ μεγάλη προετοιμασία, πολύ μεγαλύτερη από το συνηθισμένο” δήλωσε ο Ντίζελ.
Αποδυναμώθηκε χάνοντας τον πολυτιμότερο παίκτη της πέρυσι τον μεσοεπιθετικό Παζίς για 15 εκατ. ευρώ από την Παρί FC, αλλά και τον πρώτο σκόρερ Ντιένγκ που έμεινε ελεύθερος. Τίποτα το ιδιαίτερο στη μεταγραφική ενίσχυση, με τον μεσοεπιθετικό Μπερναρντό να είναι πιο αξιόλογη προσθήκη.
Αγωνιστικά Νέα:: Αμφίβολοι είναι ο επιθετικός Μοχάμεντ Μπάμπα, ο κεντρικός μέσος, Νόα Κάντιου και ο εξτρέμ Αϊγέγκουν Τοσίν.
Εκτίμηση
Η μοίρα τα έφερε έτσι ο Πανταλονί να αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος. Το αίσθημα εκδίκησης ενδεχομένως να κυριαρχεί στο μυαλό του προπονητή της Νις, η οποία θέλει να διαγράψει την περυσινή εικόνα της. Για να το κάνει αυτό, τέτοια ματς πρέπει να τα κερδίζει. Και το Under 2.5 δείχνει μια καλή επιλογή.
Ουρακάν
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ρίγα
Καϊράτ Αλμάτι
Φερεντσβάρος
Βικτόρια Πλζεν
Σπάρτα Πράγας
Λίλεστρομ
Άλκμααρ
Χάποελ Μπερ Σεβά
Θέλτα
Γιουβέντους
Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα
Χετάφε
Κουόπιο
Τραμπζονσπόρ
Χοφενχάιμ
Μπεσίκτας
Γάνδη
Άαρχους
Σιντ Τρούιντεν
Ιμπέρια 1999
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Άντερλεχτ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Λεχ Πόζναν
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Λυών
Κρίσταλ Πάλας
Μπόρνμουθ
Στουρμ Γκρατς
Μπράιτον
Κάουνο Ζαλγκίρις
Τορένσε
Σάντερλαντ
Φράιμπουργκ
Γιάμπλονετς
Τσέλιε
Ομόνοια
Γιαγκελόνια
Αραράτ Αρμενία
Αταλάντα
Πάφος
Μαρσέιγ
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Μπόρατς Μπάνια Λούκα
Ρεν
ΟΦΗ
Σάλτσμπουργκ
Μίλαν
Χαρτς
Νόρτζελαντ
Τβέντε
Τουν
Λουγκάνο
Ερυθρός Αστέρας
Ναϊμέγκεν
Λέφσκι Σόφιας
Χάιντουκ Σπλιτ
Άγιαξ
Μπραν
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς
Κοπεγχάγη
Μπράγκα
Εγκνατία Ρογκοζίνα
Μίντιλαντ
Μιάλμπι
Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες
Μπενφίκα
Σέλτικ
ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Μονακό
Σινσινάτι
DC Γιουνάιτεντ
Παρί
Λιλ
Λανς
Οσέρ
Λε Μαν
Μπρεστ
Στρασβούργο
Παρί Σεν Ζερμέν
Ανζέ
Τουλούζ
Χάβρη
Τρουά