Απόλυτο φαβορί οι πληγωμένοι «αρσεναλίστας»
Η Μπράγκα υποδέχεται τη Ρίο Άβε στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Βιτόρια Γκιμαράες, ενώ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν στο «σπίτι» τους την Τσάβες.
ΜΠΡΑΓΚΑ Με αυτόν τον τρόπο η Μπράγκα υπέστη την πέμπτη φετινή της ήττα και την πρώτη έπειτα από τρεις συνεχόμενες επιτυχίες. Το μεγάλο πρόβλημά της παραμένει ότι δεν μπορεί να αποσπάσει ισοπαλίες, μετρώντας μόλις μία έως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα. Οπότε κάθε φορά που δεν κερδίζει, φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι. Οι «αρσεναλίστας» έχουν συγκεντρώσει 49 βαθμούς και βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στόχος τους είναι να παραμείνουν εκεί και να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της προσεχούς σεζόν. Τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς τους στην Πριμέιρα Λίγκα ολοκληρώθηκαν Over.
Ο τεχνικός του συλλόγου Αρτούρ Ζόρζε δεν έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το ντέρμπι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν στη φυσούνα αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα. Εκεί φάνηκε να ανταλλάσσουν λόγια μέλη των αποστολών των δύο ομάδων ενώ λίγο έλειψε να υπάρξει και σύρραξη που τελικά αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Γι’ αυτόν τον λόγο όμως και για τα σφυρίγματα από την πλευρά του διαιτητή πήραν την απόφαση οι άνθρωποι του κλαμπ να σιωπήσουν.
Αγωνιστικά Νέα: Αποβλήθηκαν στο ντέρμπι και θα εκτίσουν την ποινή τους αμυντικός Νιακατέ (15/2) και ο μεσοεπιθετικός Ντζαλό (15/1).
ΡΙΟ ΑΒΕ Η Ρίο Άβε επιβεβαίωσε ότι διανύει μία πολύ καλή περίοδο και είναι φορμαρισμένη. Έχει συλλέξει δύο θετικά αποτελέσματα στα τρία τελευταία της παιχνίδια, ενώ είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση και στην ήττα από την Πόρτο στο «Ντραγκάο». Η συγκομιδή των 27 βαθμών φέρνει τους «Βιλακοντένσες» περίπου στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και είναι φανερό ότι εφόσον συνεχίσουν με σοβαρότητα, δεν θα δυσκολευτούν καθόλου να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στα «μεγάλα σαλόνια» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Τα εννιά από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς των νεοφώτιστων ήταν Under.
«Δεν υπάρχει νίκη που δεν είναι καλή για εμάς. Θέλουμε να φτάσουμε στη σωτηρία το συντομότερο δυνατό κι απέχουμε λίγες νίκες ακόμα από την επίτευξη του στόχου μας. Εμφανίζονται διαρκώς δυσκολίες και είναι σημαντικό να εργαζόμαστε καθημερινά για να τις ξεπερνάμε. Κάθε βαθμός βοηθάει και είναι σημαντικό να μπορέσουμε να πάρουμε κι άλλους στα προσεχή παιχνίδι. Έχουμε επικεντρωθεί στον αγώνα με την Μπράγκα ο οποίος είναι πολύ δύσκολος» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Λουίς Φρέιρε.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένοι ο αμυντικός Πανταλόν (12/0) και ο μέσος Γκράσα (12/1). Δεν μπορεί να προσφέρει ούτε ο μέσος Ζόκα (6/0). Παρελθόν αποτελεί ο επιθετικός Αζίζ (17/7) ο οποίος θα συνεχίσει σε ομάδα της Κίνας.
Εκτίμηση
Η Μπράγκα έχοντας αποχαιρετήσει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις νωρίτερα απ’ όσο θα ήθελε, πλέον έχει στρέψει το ενδιαφέρον της αποκλειστικά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στην Πριμέιρα Λίγκα θέλει να τερματίσει στην πρώτη τριάδα και για να τα καταφέρει θα πρέπει να κερδίζει τέτοια παιχνίδια όπως αυτό με τη Ρίο Άβε στην «Πεδρέιρα», ειδικά μετά την ήττα στο ντέρμπι με τη Βιτόρια Γκιμαράες. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι μετά το «τρίποντο» κόντρα στην Τσάβες δεν έχουν το παραμικρό άγχος αναφορικά με τη σωτηρία. Θεωρούμε ότι οι «αρσεναλίστας» έχουν τον πρώτο λόγο αλλά δεν περιμένουμε να ξεφύγει το σκορ και θα πάμε στα 2-3 γκολ.
Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι
Τότεναμ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Άστον Βίλα
Γουέστ Χαμ
Νιούκαστλ
Σάντερλαντ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ροσάριο Σεντράλ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Πλατένσε
Σαρμιέντο Χουνίν
Αλντοσίβι
Μπόκα Τζούνιορς
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ρίβερ Πλέιτ
Ραπίντ Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Χάρτμπεργκ
Αούστρια Βιέννης
Σιντ Τρούιντεν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Γκενκ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σαρλερουά
Άντερλεχτ
Σερκλ Μπριζ
Κλαμπ Μπριζ
Μαλίν
Ντέντερ
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Βέστερλο
Λέουβεν
Αντβέρπ
Κορίνθιανς
Φλαμένγκο
Ιντερνασιονάλ
Σαπεκοένσε
Βιτόρια Μπαΐα
Μιρασόλ
Ρέμο
Μπαΐα
Ατλέτικο Παραναένσε
Κοριτίμπα
Κρουζέιρο
Σάντος
Βάσκο Ντα Γκάμα
Γκρέμιο
Ναντ
Στρασβούργο
Ρεν
Μετς
Παρί
Χάβρη
Μαρσέιγ
Λιλ
Λυών
Μονακό
Πρόισεν Μούνστερ
Μαγδεμβούργο
Μπόχουμ
Χόλσταϊν Κίελ
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Χέρτα Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Στουτγκάρδη
Ζανκτ Πάουλι
Φράιμπουργκ
Μάιντζ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βίμποργκ
Μίντιλαντ
Άαρχους
Μπρόντμπι
Κοπεγχάγη
Φρεντερίτσια
Νόρτζελαντ
Σοντερίσκε
Ράντερς
Σίλκεμποργκ
Λουκέρνη
Λωζάνη
Γιούνγκ Μπόις
Λουγκάνο
Βίντερτουρ
Βασιλεία
Νίκη Βόλου
Άστερας Τρίπολης Β'
Ηρακλής
Αναγέννηση Καρδίτσας
ΑΕΚ
Κηφισιά
Άρης
ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης
Παναθηναϊκός
Λεβαδειακός
Ατρόμητος
Ολυμπιακός
ΑΕΛ Novibet
Παναιτωλικός
Πανσερραϊκός
Βόλος ΝΠΣ
ΠΑΟΚ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σιάτλ Σάουντερς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σινσινάτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Ρόμα
Λέτσε
Μπολόνια
Λάτσιο
Αταλάντα
Βερόνα
Κόμο
Πίζα
Φρέντρικσταντ
Κφουμ Όσλο
Σάντεφιορντ
Σάρπσμποργκ 08
Μπραν
Τρόμσο
Ρόζενμποργκ
Βαλερένγκα
Χρόνινγκεν
Άλκμααρ
Ναϊμέγκεν
Χέρενφεν
Ουτρέχτη
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Τελστάρ
Αϊντχόφεν
Φέγενορντ
Άγιαξ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Μπενφίκα
Πόρτο
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Βιτόρια Γκιμαράες
Αρούκα
Μποαβίστα
Φαμαλικάο
Ζιλ Βιθέντε
Κάζα Πία
Τσάβες
Εστορίλ
Μαρίτιμο
Πορτιμονένσε
Βιζέλα
Σάντα Κλάρα
Πάσος Φερέιρα