Δεν πείθουν φέτος
Η Μπολόνια υποδέχεται τη Σαμπντόρια στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της 32ης αγωνιστικής στη Σέριε Α’. Έμειναν όρθιοι στο Μιλάνο οι γηπεδούχοι την προηγούμενη αγωνιστική, ηττήθηκαν από τη Ρόμα οι φιλοξενούμενοι.ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Έφυγε με ένα θετικό αποτέλεσμα από το «Σαν Σίρο» την προηγούμενη αγωνιστική καθώς απέσπασε την ισοπαλία (0-0) απέναντι στη Μίλαν. Μπορεί να δέχτηκε αρκετές φάσεις στην εστία της, όμως στο πρώτο μέρος είχε την μπάλα στα πόδια της και μάλιστα είδε τον Μενιάν στο 26’ να πραγματοποιεί μία σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Μπάροου. Στην επανάληψη βέβαια περιορίστηκε σε πιο παθητικό ρόλο όμως οι αποκρούσεις του Σκορούπσκι και η αναποτελεσματικότητα της αντιπάλου της κράτησαν ανέπαφη την εστία της.
Μπορεί να έμεινε για 5η σερί αγωνιστική (0-3-2) χωρίς νίκη αλλά προφανώς και ο βαθμός απένντι στην πρωτοπόρο κρίνεται θετικός. Αύξησε μάλιστα την διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού στους 12 βαθμούς και σιγά σιγά μπορεί να αρχίσει να σχεδιάζει τη νέα χρονιά. Αν μπορεί να βελτιώσει κάτι ως το τέλος της σεζόν είναι η επιθετική της λειτουργία καθώς δεν έχει βρει δίχτυα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Έχει συγκεντρώσει 34 βαθμούς ως τώρα, πέρσι τερμάτισε με 41 αλλά μοιάζει δύσκολο να τους ξεπεράσει.
«Ο Μιχαΐλοβιτς μας είπε να μπούμε στο γήπεδο με τον ίδιο τρόπο που το κάναμε και απέναντι στη Μίλαν. Τώρα χρειάζεται να κάνουμε ακόμα παραπάνω και να πάρουμε τη νίκη που μας λείπει εδώ και καιρό», τόνισε ο βοηθός του Μιχαΐλοβιτς, Εμίλιο Ντε Λέο.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο μέσος Κίνγκσλεϊ (2/0) και ο μπακ Ντε Σιλβέστρι (25/3). Επιστρέφει ο μέσος Ντομίνγκες (21/0).
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό στην έδρα της και ηττήθηκε με 1-0 από την Ρόμα. Δεν είναι ότι απειλήθηκε ιδιαίτερα, έμεινε βέβαια πίσω στο σκορ στο 27’ και δεν είχε κάποια αντίδραση για να φτάσει στην ισοφάριση. Έδειξε λίγο πιο επιθετική στην επανάληψη αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει και να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Ρουί Πατρίσιο και έτσι ήρθε φυσιολογικά η ήττα.
Μετράει έτσι τέσσερις ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια της αλλά παραμένει στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Δεν εντυπωσιάζει με την απόδοση της απλά οι αντίπαλοι που βρίσκονται από κάτω της δεν κερδίζουν και έτσι η ίδια νιώθει πιο άνετα. Ο Τζιαμπάολο ήρθε στη μέση της χρονιάς με στόχο να εξασφαλίσει την σωτηρία, μετράει τρεις νίκες σε εννιά παιχνίδια πρωταθλήματος και λογικά θα τα καταφέρει. Έχει γίνει πιο κυνική, παίζει για το αποτέλεσμα αλλά δεν έχει σταθερότητα στην απόδοση της.
«Αυτή τη στιγμή το μόνο που χρειάζεται είναι να σκεφτούμε τους εαυτούς μας και το δικό μας παιχνίδι. Δεν μπορούμε να παίξουμε με βάση τους άλλους, θα σπαταλήσουμε άχρηστη ενέργεια. Η Μπόλονια είναι μία εξαιρετική ομάδα αλλά δεν νομίζω ότι η Σαμπντόρια είναι κατώτερη της, τόνισε ο κόουτς Τζιαμπάολο.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο εξτρέμ Γκαμπιαντίνι (18/6) και ο μέσος Ντάμσγκααρντ (7/0). Δύσκολα ο μέσος Έκνταλ (23/1) και ο επιθετικός Τζιοβίνκο (2/0).

Εκτίμηση
Αμφίρροπη αναμέτρηση στη Μπολόνια ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα ήθελαν να βρίσκονται λίγο ψηλότερα στη βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι έδειξαν απέναντι στη Μίλαν τη μαχητικότητα τους, δυσκολεύονται όμως στο γκολ και οι φιλοξενούμενοι δεν θα αφήσουν πολλούς χώρους. Η Σαμπντόρια ψάχνει ακόμα κάποιους βαθμούς που θα την κάνουν να νιώσει ασφαλέστερη όσον αφορά την παραμονή της. Γενικά δεν θεωρούμε πως θα πάρει κάποια ομάδα την πρωτοβουλία, η ισοπαλία δεν θα στεναχωρήσει καμία τους και μπορεί να επαληθευτεί και στο ημίχρονο.