Μονόδρομος η νίκη για την Νιούκαστλ κόντρα στην απογοητευτική Λέστερ
Η προτελευταία Λέστερ, που δεν έχει πλέον ρεαλιστικές ελπίδες για την παραμονή, υποδέχεται στο «Κινγκ Πάουερ Στέντιουμ» την 7η Νιούκαστλ, η οποία θέλει τη νίκη για να περάσει στην 4η θέση και να κάνει καθοριστικό βήμα για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.* Η Νιούκαστλ είναι αήττητη στα πέντε τελευταία με αντίπαλο την Λέστερ (4-1-0)
ΛΕΣΤΕΡ
Δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στην Μάντσεστερ Σίτι, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 στο «Έτιχαντ». Δέχτηκε και τα δύο γκολ πριν το πρώτο ημίωρο (2’, 29’) και κινδύνεψε με μεγαλύτερο σκορ ενώ η ίδια κατέγραψε μόλις μία τελική και αυτή εκτός στόχου.
Έφτασε τις επτά σερί ήττες και 14 στα 15 τελευταία (1-0-13). Παραμένει στην προτελευταία θέση με 17 βαθμούς και στο -15 πλέον από τη ζώνη του υποβιβασμού με ένα παιχνίδι λιγότερο. Με οχτώ παιχνίδια να απομένουν και την ίδια να είναι εθισμένη στις ήττες, δεν έχει ρεαλιστικές ελπίδες για τη σωτηρία. Ο κλοιός έχει σφίξει για τα καλά και η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη, με την ομάδα να πληρώνει τα μεγάλα λάθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό τα οποία έχουν προκαλέσει την οργή των οπαδών.
Αποκαρδιωτική η πορεία της με τον Φαν Νίστελρόι στον πάγκο, μετρώντας 15 ήττες σε 19 παιχνίδια (3-1-15). Ο Ολλανδός τεχνικός τόνισε για τη συνέχεια πως: «Πρέπει να σηκωθούμε. Είναι δική μου ευθύνη να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Δεν κοιτάζω περαιτέρω. Είναι αρκετά δύσκολο να κρατήσω το κλίμα γιατί η κατάσταση δεν πάει καλά. Είμαστε μια ομάδα και μένουμε ενωμένοι. Αν το κάνουμε αυτό, έχουμε πιθανότητες για αποτελέσματα».
Στο σημερινό κινδυνεύει να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία των επαγγελματικών αγγλικών κατηγοριών που θα χάσει οχτώ σερί εντός έδρας ματς πρωταθλήματος χωρίς να σκοράρει. Παράλληλα αν ηττηθεί σήμερα θα γνωρίσει 11 εντός έδρας ήττες σε μία σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.
Αγωνιστικά Νέα: Σταθερά εκτός ο εξτρέμ Φατάου (11/0) που είναι και το μοναδικό πρόβλημα.
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ
Στο πρώτο της παιχνίδι μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ νίκησε δύσκολα με 2-1 την Μπρέντφορντ στην έδρα της. Κυρίαρχη στο πρώτο μέρος, δεν έφτιαξε πολλές φάσεις αλλά βρήκε το γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Ίσακ (45+2’). Πέρασε δύσκολες στιγμές στο δεύτερο μέρος, ισοφαρίστηκε στο 66’ και δύο λεπτά αργότερα γλίτωσε από δοκάρι το 1-2. Ανέκτησε τελικά το προβάδισμα στο 74’ με κάτι σαν σέντρα-σουτ του Τονάλι από πολύ πλάγια θέση και άντεξε την πίεση στα τελευταία λεπτά, με τις «μέλισσες» να σπαταλούν δύο μεγάλες φάσεις για το 2-2.
Δεύτερη διαδοχική νίκη και τρίτη στα έξι τελευταία (3-0-3), παραμένοντας για τα καλά στο κόλπο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βρίσκεται μεν στην 7η θέση με 50 βαθμούς αλλά μόλις στο -3 από την 4η Τσέλσι και στο -2 από την 5η Μάντσεστερ Σίτι έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα και από τις δύο. Ως εκ τούτου κρατάει την τύχη στα χέρια της, έχοντας και στο τσεπάκι εξασφαλισμένο ευρωπαϊκό εισιτήριο μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ.
Εν όψει του σημερινού με την προτελευταία Λέστερ, ο τεχνικός της Χάουι δήλωσε: «Δεν έχουν υποβιβαστεί. Θα πιστεύουν ακόμα ότι έχουν ευκαιρίες. Ήταν πολύ ανταγωνιστικοί, αλλά τα αποτελέσματα μπορεί να μην το δείχνουν... Έχουν καλούς παίκτες. Ο Βάρντι εξακολουθεί να είναι μια τεράστια απειλή. Ο Ρουντ τους έχει βάλει να παίζουν καλό ποδόσφαιρο, οπότε θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή ακόμα».
Αγωνιστικά Νέα: Ο σταρ/φορ Ίσακ (26/20) και ο έμπειρος μπακ Τρίπιερ (18/0) αποκόμισαν προβλήματα και η συμμετοχή τους θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή. Αμφίβολοι επίσης ο καλός χαφ Ζοέλινγκτον (25/4) και ο κομβικός εξτρέμ Γκόρντον (26/6). Χάνει τέταρτο και το υπόλοιπο της σεζόν ο βασικός αριστερός μπακ Χολ (27/0). Δύσκολα θα επιστρέψει φέτος ο βασικός στόπερ Μπότμαν (3/0), πάντα στα πιτς και ο στόπερ Λασέλς (-).
Εκτίμηση
Χωρίς ρεαλιστικές ελπίδες για τη σωτηρία η Λέστερ η οποία κινδυνεύει να μείνει η πρώτη επαγγελματική αγγλική ομάδα που θα χάσει οχτώ σερί εντός έδρας χωρίς να σκοράρει. Αναγκασμένη να πάρει ρίσκα η ομάδα του Φαν Νίστελρόι και κάποια στιγμή θα βρει γκολ αλλά είναι σαφώς το μεγάλο αουτσάιντερ απέναντι στην Νιούκαστλ, η οποία είναι αναγκασμένη να φύγει νικήτρια από το σημερινό στη μάχη που δίνει για την τετράδα. Με τέσσερις πολύ σημαντικούς αμφίβολους οι φιλοξενούμενοι, κορυφαίος φυσικά ο σταρ φορ Ίσακ, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει την ποιότητα για να κάμψει την αντίσταση αυτής της Λέστερ. Μετά βίας στο 1.50 βέβαια το «διπλό» και προσωπικά θα το προσπεράσω. Θα πάω στην εναλλακτική του όβερ, με ή χωρίς Ίσακ αφού οι «αλεπούδες» δε μπορούν με τίποτα να κρατήσουν ανέπαφη εστία και η ανάγκη τους για τη νίκη θα τους οδηγήσει σε ρίσκα.
Λιντς
Κρίσταλ Πάλας
Μπόρνμουθ
Λίβερπουλ
Φούλαμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μάντσεστερ Σίτι
Σάντερλαντ
Νόριτς
Μπόλτον
Βελέζ Σάρσφιλντ
Τίγκρε
Μπελγράνο
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ροσάριο Σεντράλ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Πλατένσε
Νιούελς Ολντ Μπόις
Σαν Λορέντζο
Μπόκα Τζούνιορς
Σάλτσμπουργκ
Στουρμ Γκρατς
Ριντ
Βολφσμπέργκερ
Χάρτμπεργκ
Λασκ Λίντσερ
Αντβέρπ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Σιντ Τρούιντεν
Βέστερλο
Κλαμπ Μπριζ
Γκενκ
Κόρτραϊκ
ΣΚ Μπέβερεν
Βιτόρια Μπαΐα
Κρουζέιρο
Ατλέτικο Παραναένσε
Μπαΐα
Φλαμένγκο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Κορίνθιανς
Φλουμινένσε
Γκρέμιο
Παλμέιρας
Μαρσέιγ
Παρί Σεν Ζερμέν
Νις
Λιλ
Οσέρ
Μπρεστ
Αννόβερο
Μπόχουμ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Χαϊντενχάιμ
Κότμπους
Ζανκτ Πάουλι
Πάντερμπορν
Χοφενχάιμ
Σάλκε
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Λειψία
Βίμποργκ
Νόρτζελαντ
Χόρσενς
Άαρχους
Μπρόντμπι
Κοπεγχάγη
Σοντερίσκε
Ράντερς
Βασιλεία
Σεντ Γκάλεν
Λωζάνη
Λουγκάνο
Βαντούζ
Τουν
Καλλιθέα
Πανσερραϊκός
Καλαμάτα
Παναθηναϊκός
Λεβαδειακός
Ολυμπιακός
ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης
Παναιτωλικός
ΠΑΟΚ
Βόλος Elabet
ΑΕΚ
Άστερας Τρίπολης Β'
Απόλλων Καλαμαριάς 1926
Ολυμπιακός Β'
Μαρκό
Ίντερ Μαϊάμι
Σαν Ντιέγκο
Βαλένθια
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Λα Κορούνια
Μπέτις
Βιγιαρεάλ
Λεβάντε
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ρεάλ Μαδρίτης
Χετάφε
Μάλαγα
Γιουβέντους
Αταλάντα
Μίλαν
Λέτσε
Πάρμα
Τζένοα
Φροζινόνε
Κόμο
Ομόνοια Αραδίππου
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Άρης Λεμεσού
Καρμιώτισσα
Ομόνοια
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Κερέταρο
Λεόν
Τολούκα
Σάντος Λαγκούνα
Πατσούκα
Τιχουάνα
Μπραν
Μπόντο Γκλιμτ
Τρόμσο
Χαμ Καμ
Βίκινγκ
Λίλεστρομ
Σάντεφιορντ
Σταρτ
Βαλερένγκα
Φρέντρικσταντ
Χάουγκεσουντ
Στρόμεν
Στάμπαεκ
Σογκντάλ
Κόνγκσβινγκερ
Χοντ
Λιν
Ρανχάιμ
Οντ
Έγκερσουντ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Σάντνες Ουλφ
Μος
Ναϊμέγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Άλκμααρ
Τελστάρ
Τβέντε
Αϊντχόφεν
Πόρτο
Μπενφίκα
Εστορίλ
Κάζα Πία
Σάντα Κλάρα
Μπράγκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μορεϊρένσε
Εστρέλα Αμαδόρα
Ακαντέμικο Βίσεου
Χέλσινγκμποργκ
Νόρμπι
Μιάλμπι
Γκάις
Ντέγκερφορς
Χάμαρμπι
Γιουργκόρντεν
Έλφσμποργκ
Χάλμσταντ
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Κάλμαρ
Χάκεν
Γκεζτεπέ
Ρίζεσπορ
Αμέντ Σπορτίφ
Μπεσίκτας
Φενερμπαχτσέ
Έγιουπσπορ
Ερζουρουμσπόρ
Σαμσουνσπόρ
Τσέλσι
Άστον Βίλα
Άρσεναλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Μπράιτον
Μπρέντφορντ
Έβερτον
Τότεναμ
Γουλβς
Γουέστ Χαμ
Ίπσουιτς
Σαουθάμπτον