Έδειξε τι μπορεί να κάνει η Λειψία
Η Λειψία υποδέχεται την Ουνιόν Βερολίνου για την 3η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Από τεράστια νίκη προέρχονται οι γηπεδούχοι.
ΛΕΙΨΙΑ
Έκανε την έκπληξη την προηγούμενη αγωνιστική καθώς επικράτησε με 3-2 της Λεβερκούζεν εκτός έδρας κι έγινε έτσι η πρώτη ομάδα που κερδίζει τους πρωταθλητές στη Γερμανία μετά από 43 παιχνίδια! Μπορεί να γλίτωσε από το δοκάρι στο 10’ αλλά στο 33’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Σέσκο για να ανοίξει το σκορ. Μέσα σε έξι λεπτά βέβαια (39’-45’) έδειξε αποσυντονισμένη και δέχθηκε δύο γκολ αλλά στις καθυστερήσεις μείωσε με κεφαλιά του Καμπλ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Ξεκίνησε δυνατά στην επανάληψη και σε μία αντεπίθεση στο 57’ ο Οπεντά έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Βέλγος ήταν αυτός που στο 80’ με τρομερό σουτ εκτός περιοχής «έγραψε» το 3-2 και χάρισε μία σημαντική νίκη στην ομάδα του.
Στο Λεβερκούζεν έδειξε τι μπορεί να κάνει τη φετινή χρονιά και όπως έχω γράψει πολλές φορές αδικεί τον εαυτό της. Δεν είναι και δύσκολα θα γίνει φαβορί για το πρωτάθλημα, μπορεί όμως τουλάχιστον να το διεκδικήσει με αξιώσεις. Για την ώρα μάλιστα δεν φαίνεται η απουσία του Όλμο, με τον Ρόζε να έχει μοιράσει ωραία τους ρόλους στην επίθεση, ενώ ο Νούσα στα παιχνίδια που έχει έρθει από τον πάγκο έχει προσφέρει αμέσως. Θεωρώ πως θα δούμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα από τη φετινή Λειψία. Την Πέμπτη αντιμετωπίζει στη Μαδρίτη την Ατλέτικο για την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.
«Από αυτά που έχουμε δει όταν παίξαμε με τη Μάιντζ, οι ομάδες του Σβένσον είναι πολύ καλά οργανωμένες. Πρέπει να κερδίσουμε κάθε χώρο, να βρούμε στόχο στην εστία και να προσέξουμε το γρήγορο transition. Η Ουνιόν παίζει με τρεις στην άμυνα και της δίνει μεγάλη σταθερότητα», σχολίασε ο κόουτς Ρόζε.
Αγωνιστικά Νέα: Αποβλήθηκε ο Ρόζε και δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της. Τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του εκτίει ο στόπερ Όρμπαν. Παραμένουν εκτός οι μέσοι Ουεντράογκο και Σλάγκερ.
ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Εκμεταλλεύτηκε την έδρα της την προηγούμενη αγωνιστική και μπορεί να μην πραγματοποίησε κάποια εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στη Σανκτ Πάουλι. Είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με ένα σουτ του Χόλερμπαχ εκτός περιοχής στο 34’ έπειτα από μία στατική φάση. Έχασε σημαντική ευκαιρία έπειτα με τον Σιμπατσό για το 2-0, άφησε περισσότερο χώρο στην αντίπαλο της στην επανάληψη αλλά η μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει ο τερματοφύλακας της ήταν στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.
Τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετράνε για την Ουνιόν ειδικά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και από τη στιγμή που έχει συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς μπορεί να νιώθει ικανοποιημένη. Άλλωστε ο στόχος είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παραμονή της στην κατηγορία κι αν συνεχίσει έτσι θα τον πετύχει. Δεν ρισκάρει εύκολα και πρώτο μέλημα της είναι να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Τα καταφέρνει αρκετά καλά για την ώρα, μετά από δύο χρόνια δεν θα έχει μεσοβδόμαδα παιχνίδια και θεωρώ πως θα δείξει και μεγαλύτερη βελτίωση μέσα στη σεζόν.
«Πρέπει να φέρουμε όλοι την ενέργεια μας στο γήπεδο και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη μας και να πάρουμε ό,τι μπορούμε απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες. Ξέρουμε το μέγεθος της αναμέτρησης και θα τα δώσουμε όλα», επισήμανε ο βοηθός του Σβένσον, Μπάμπακ Κέιχανφαρ.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο μπακ Ρουσιγιόν, ο τερματοφύλακας Στέιν και ο φορ Φόλαντ.
Εκτίμηση
Η Λειψία προέρχεται από μία εντυπωσιακή νίκη και τώρα στην έδρα της θέλει να κάνει το 3 στα 3. Δείχνει σε καλή κατάσταση, είναι το φαβορί και μπορεί να το επιβεβαιώσει. Από την άλλη η Ουνιόν δεν θα ρισκάρει, έχει δείξει το στυλ που θα ακολουθήσει οπότε και σήμερα θα είναι ιδιαίτερα προσεκτική με την άμυνα της και ίσως οι γηπεδούχοι δεν θα βρουν πολλούς χώρους. Γι’ αυτό τον λόγο θα ρισκάρω με το under.
Ουρακάν
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ρίγα
Καϊράτ Αλμάτι
Φερεντσβάρος
Βικτόρια Πλζεν
Σπάρτα Πράγας
Λίλεστρομ
Άλκμααρ
Χάποελ Μπερ Σεβά
Θέλτα
Γιουβέντους
Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα
Χετάφε
Κουόπιο
Τραμπζονσπόρ
Χοφενχάιμ
Μπεσίκτας
Γάνδη
Άαρχους
Σιντ Τρούιντεν
Ιμπέρια 1999
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Άντερλεχτ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Λεχ Πόζναν
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Λυών
Κρίσταλ Πάλας
Μπόρνμουθ
Στουρμ Γκρατς
Μπράιτον
Κάουνο Ζαλγκίρις
Τορένσε
Σάντερλαντ
Φράιμπουργκ
Γιάμπλονετς
Τσέλιε
Ομόνοια
Γιαγκελόνια
Αραράτ Αρμενία
Αταλάντα
Πάφος
Μαρσέιγ
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Μπόρατς Μπάνια Λούκα
Ρεν
ΟΦΗ
Σάλτσμπουργκ
Μίλαν
Χαρτς
Νόρτζελαντ
Τβέντε
Τουν
Λουγκάνο
Ερυθρός Αστέρας
Ναϊμέγκεν
Λέφσκι Σόφιας
Χάιντουκ Σπλιτ
Άγιαξ
Μπραν
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς
Κοπεγχάγη
Μπράγκα
Εγκνατία Ρογκοζίνα
Μίντιλαντ
Μιάλμπι
Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες
Μπενφίκα
Σέλτικ
ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Μονακό
Σαν Ντιέγκο
Ντιναμό Χιούστον
Σινσινάτι
DC Γιουνάιτεντ
Μπάγερν Μονάχου
Ντόρτμουντ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μάιντζ
Γκλάντμπαχ
Στουτγκάρδη
Άουγκσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Βόλφσμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι
Χόλσταϊν Κίελ
Μπόχουμ
Χαϊντενχάιμ