Με την αύρα του Αγκίρε
Ο Χαβιέ Αγκίρε στο ντεμπούτο του στη Λεγκανές πήρε το βαθμό σε μια δύσκολη έδρα και θέλει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα φιλοξενώντας την Μπαρτσελόνα των πάρα πολλών διεθνών ποδοσφαιριστών.ΛΕΓΚΑΝΕΣ
Στο ντεμπούτο του Χαβιέ Αγκίρε στην τεχνική της ηγεσία πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο Ανοέτα μετά το 1-1. Κράτησε το μηδέν μέχρι το 63' χάρη στις εκπληκτικές επεμβάσεις του τερματοφύλακας της, αλλά σε εκείνο το σημείο και έπειτα από κόρνερ δέχθηκε το γκολ από τον Μίκελ Μερίνο. Δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε με τον Εν - Νεσίρι στο 78' χωρίς αυτός για άγνωστο λόγο να πανηγυρίσει το τέρμα του.
«Πήραμε ένα βαθμό σε ένα πάρα πολύ δύσκολο γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένους από τους ποδοσφαιριστές μου, καθώς κάναμε φάσεις και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Στο πρώτο ημίχρονο κρατήσαμε το μηδέν χάρη στον εκπληκτικό τερματοφύλακα μας. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έκανε καλά πράγματα και κόντρα σε έναν αντίπαλο που παίζει πολύ καλά και είναι ψηλά βαθμολογικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χαβιέ Αγκίρε.Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο μέσος Ρέθιο (10/0) και ο αμυντικός Κέβιν Ροντρίγκεθ (5/0). Είχε επτά διεθνείς παίκτες, αλλά επέστρεψαν χωρίς προβλήματα. Εξέτισαν και επιστρέφουν ο μπακ Σίλβα (11/0) και ο μέσος Ρουμπέν Πέρεθ (7/0).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Μετά την ήττα από τη Λεβάντε και το 0-0 στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Σλάβια Πράγας, ξέσπασε στη Βαρκελώνη επί της Θέλτα με 4-1. Δεν έπιασε μεγάλη απόδοση, αλλά αν έχει τον Μέσι σε καλή κατάσταση δεν έχει να φοβάται τίποτα. Η ομάδα του Βίγκο έκανε ανόητο πέναλτι στο 23΄ με τον Αργεντινό να ανοίγει το σκορ, ενώ στο 42΄ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με ωραία εκτέλεση φάουλ του Ολάθα. Ομως, ο Μέσι απάντησε με δύο εκπληκτικές εκτελέσεις φάουλ στο 45΄ και στο 48' με τον Μπουσκέτς να κλείνει το σκορ στο 85'.
«Ερχόμασταν από μια οδυνηρή ήττα και χρειαζόμασταν τη νίκη. Είχαμε πίεση για το αποτέλεσμα που μας έκανε δύσκολο να βρούμε ρυθμό στο παιχνίδι. Με τον Λιονέλ Μέσι ο,τιδήποτε είναι δυνατό. Δεν υπάρχει κάτι αδύνατο για αυτόν. Έχουμε πάντα υπομονή και με τον Γκριεζμάν και με όλους, έχουμε περισσότερες επιλογές και τους χειριζόμαστε», ήταν τα λόγια του Ερνέστο Βαλβέρδε.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο Σέρζι Ρομπέρτο (11/0) και δεν είναι διαθέσιμοι οι Σεμέδο (12/0), Λενγκλέ (10/1), Αρτούρ (8/2) και Τζόρντι Αλμπα (6/1).
Εκτίμηση
Όσο αύρα και να έφερε ο Αγκίρε στη Λεγκανές είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξέρει πως σε κάθε άσχημο αποτέλεσμα παίζεται η θέση του και όσο έχει τον Λιονέλ Μέσι δεν φοβάται τίποτα.