Πήρε ανάσες η Λεβάντε
Η Λεβάντε ξεκουράστηκε και υποδέχεται στο γειτονικό ντέρμπι την Βαλένθια των αρκετών απουσιών.* Κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό.
ΛΕΒΑΝΤΕ
Ήταν κουρασμένη και εμφανώς ψυχολογικά πεσμένη από τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και πήγε στο Ανοέτα για να αντιμετωπίσει τη Σοσιεδάδ και έχασε μόνο με 1-0 χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του τερματοφύλακα της, Καρδένας. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και είχαν δοκάρι με τον Μερίνο στο 8' και δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης άνοιξε το σκορ. Στο 22' ο Ογιαρθάμπαλ αστόχησε σε πέναλτι με τη Σοσιεδάδ να χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Είχε και δεύτερο δοκάρι στο 64' με τον Λε Νορμάν, ενώ η Λεβάντε παραλίγο να ισοφαρίσει στο 84' με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι έπειτα από απευθείας εκτέλεση κόρνερ.«Πρέπει να γυρίσουμε γρήγορα τη σελίδα. Είχαμε μια ομάδα μπροστά μας που ήταν ανώτερη από εμάς σε όλες τις πτυχές. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Θέλαμε αλλά δεν μπορούσαμε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Στο ημίχρονο είπαμε ότι τα μόνα καλά νέα ήταν ότι πήγαμε μόνο με 1-0 και ότι υπήρχε χρόνος για βελτίωση. Το γεγονός ότι το σκορ ήταν μόλις 1-0 μας έδωσε μια μικρή πιθανότητα τα τελευταία λεπτά», ανέφερε ο προπονητής Πάκο Λόπεθ.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν είναι διαθέσιμοι ξανά ο κεντρικός αμυντικός Ποστίγκο (17/0), οι μέσοι Μελέρο (21/4), Ραντότσα (19/0) και Καμπάνια (9/1).
ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Πέτυχε νίκη παραμονής φιλοξενώντας τη Βιγιαρεάλ, αφού επικράτησε με 2-1 παρότι πέντε λεπτά πριν το φινάλε έχανε. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζεράρ Μορένο στο 40' και στο 86' η Βαλένθια ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο με τον Κάρλος Σολέρ. Μάλιστα, έκλεψε το τρίποντο με γκολ του Γκουέδες στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα η Βιγιαρεάλ έχασε ευκαιρία με τον Μπάκα με τον Σίλεσεν να κρατάει τη Βαλένθια στο ματς.
«Πέρα από μερικά παιχνίδια που ήμασταν κακοί, η ομάδα χαρακτηριζόταν πάντα ότι πάλευε τους αγώνες. Είναι αλήθεια ότι στους τελευταίους αγώνες είχαμε καταρρεύσει λίγο, αλλά έχουμε προετοιμαστεί αυτήν την εβδομάδα για αυτό, για να σηκωθούμε και αυτό κάναμε. Είναι ένα παιχνίδι που χρειαζόμασταν για να κερδίσουμε, ελπίζω να έχει επίδραση σε εμάς και να μας δώσει αυτοπεποίθηση», είπε ο κόουτς Χάβι Γκράθια.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένοι είναι ο μπακ Γκαγιά (23/0), οι χαφ Ρασίτς (20/1), Κάρλος Σολέρ (22/7) και ο επιθετικός Μάξι Γκόμες (23/5). Εξέτισε και επιστρέφει ο αμυντικός Ντιακαμπί (16/1). Λείπει καιρό ο μεσοεπιθετικός Τσέρισεφ (13/0).
Εκτίμηση
Η Λεβάντε μετά τα συνεχόμενα ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο πήρε ανάσες και υποδέχεται στο γειτονικό ντέρμπι τη Βαλένθια, η οποία έχει τέσσερις βασικούς τιμωρημένους. Η Λεβάντε παίζει πάντα επιθετικά και δεν πρόκειται να το αλλάξει τώρα. Θα ποντάρουμε στο over, αφού και οι «νυχτερίδες» μπορούν να κάνουν τη ζημιά.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπράιτον
Γουέστ Χαμ
ΚΠΡ
Ντέρμπι
Λιντς
Λιλ
Λυών
Ναντ
Νις
Γκλάντμπαχ
Άουγκσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου
Βόλφσμπουργκ
Χανιά
Ηλιούπολη
Αναγέννηση Καρδίτσας
Καβάλα
Καλαμάτα
Πανιώνιος
Ολυμπιακός Β'
Μαρκό
ΠΑΣ Γιάννινα
Άστερας Τρίπολης Β'
Λεβαδειακός
Βόλος ΝΠΣ
Άρης
ΑΕΚ
Παναθηναϊκός
Πανσερραϊκός
ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης
Ίντερ
Νάπολι
Βερόνα
Λάτσιο
Φιορεντίνα
Μίλαν
Λέτσε
Πάρμα
Σπάρτα Ρότερνταμ
Χέρακλες
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Φορτούνα Σιτάρντ
Τελστάρ
Άγιαξ
Χέρενφεν
Φέγενορντ
Αμπερντίν
Ρέιντζερς
Νταντί
Χαρτς
Ατλέτικο Μαδρίτης
Σεβίλλη
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Μπέτις
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Γρανάδα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Βιγιαρεάλ
Θέλτα
Οσασούνα
Χετάφε
Αλαβές
Έλτσε
Ουέσκα
Κάντιθ
Βαγιαδολίδ
Εϊμπάρ