Ομάδα του under η Λεβάντε και του over η Βιγιαρεάλ
Η Λεβάντε κατάφερε να σκοράρει έπειτα από καιρό και πήρε νίκη, ενώ τώρα υποδέχεται την Βιγιαρεάλ που συνεχίζει στους 4 του Γιουρόπα Λιγκ και κυνηγάει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.* Κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό.
ΛΕΒΑΝΤΕ
Έπειτα από δύο... άσφαιρα παιχνίδια, πήγε την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Λεβάντε και έφυγε με το διπλό επικρατώντας με 1-0. Πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης σε πολύ σημαντικό χρονικό σημείο, αφού ο Χόρχε Ντε Φρούτος βρήκε δίχτυα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Αξιοσημείωτο είναι πως η Λεβάντε μετράει εννιά συνεχόμενα under στα παιχνίδια της.
«Με τη σωτηρία σχεδόν στην τσέπη μας, υπάρχουν άλλοι στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν. Προσπαθούμε να δώσουμε τα πάντα, προσπαθούμε να απολαύσουμε. Συναισθηματικά δείξαμε ότι είμαστε μια ισχυρή ομάδα. Δεν ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη τον αντίπαλο. Χωρίς τη μπάλα, η ομάδα έχει δείξει μεγάλη ασφάλεια», ανέφερε ο προπονητής Πάκο Λόπεθ.Αγωνιστικά Νέα: Δεν είναι διαθέσιμοι ξανά οι μέσοι Μελέρο (21/4), Βούκσεβιτς (13/0), Καμπάνια (9/1) και ο μπακ Μιραμόν (22/0).
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
Έπειτα από τρεις συνεχόμενες νίκες, έκανε την προηγούμενη αγωνιστική πισωγύρισμα στην μάχη που δίνει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού έχασε εντός έδρας από την Οσασούνα με 2-1. Ήταν κουρασμένη από το ευρωπαϊκό ταξίδι στο Ζάγκρεμπ και βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Μονκαγιόλα στο 64', αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει έξι λεπτά αργότερα με τον Νταβίντ Γκαρθία. Όμως, η ομάδα της Παμπλόνα παρότι δεν ήταν καλύτερη πήρε το τρίποντο με κεφαλιά του Μπούντιμιρ στο 74΄ διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
«Ήρθαμε από ένα σημαντικό παιχνίδι με ένα μακρύ ταξίδι. Νομίζω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε και κάναμε εξαιρετική δουλειά. Ο τερματοφύλακας τους έκανε τέσσερις εξαιρετικές επεμβάσεις. Πρέπει να έχουμε θάρρος και να συνεχίσουμε να προωθούμε τις επιλογές μας με αυτόν τον στόχο ώστε να είμαστε στην Ευρώπη. Κάναμε ένα βήμα πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουνάι Έμερι.
Την Πέμπτη φιλοξένησε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Γιουρόπα Λιγκ και απλά σφράγισε την πρόκριση της στα ημιτελικά επικρατώντας με 2-1. Στο 36’ ο Πάκο Αλκάθερ άνοιξε το σκορ και στο 43’ ο Ζεράρ Μορένο έγραψε το 2-0. Η Βιγιαρεάλ κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο και οι Κροάτες διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα με τον Όρσιτς στο 74'. Επόμενος αντίπαλος της είναι η Αρσεναλ.
Αγωνιστικά Νέα: Λείπει καιρό ο μπακ Εστουπινιάν (22/0).
Γιώργος Βροντάκης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Λεβάντε δεν φαίνεται να κυνηγάει κάτι στο πρωτάθλημα, αφού το μόνο που απομένει είναι η μαθηματική παραμονή της. Από την άλλη, η Βιγιαρεάλ που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ θέλει να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο στη La Liga. Οι γηπεδούχοι δείχνουν να έχουν... ξεφουσκώσει αγωνιστικά και παρότι οι φιλοξενούμενοι είναι πιο κουρασμένοι, έχουν έξτρα κίνητρο και πιο ποιοτικό σύνολο. Η Λεβάντε έχει φέρει εννιά συνεχόμενα under και η Βιγιαρεάλ πέντε διαδοχικά over. Θα επιλέξουμε τα 2-3 γκολ.
Λίβερπουλ
Σάντερλαντ
Λιντς
Τσέλσι
Μπράιτον
Άστον Βίλα
Μπέρνλι
Κρίσταλ Πάλας
Γουλβς
Νότιγχαμ Φόρεστ
Άρσεναλ
Μπρέντφορντ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σερκλ Μπριζ
Γάνδη
Λέουβεν
Κλαμπ Μπριζ
Αντβέρπ
Σιντ Τρούιντεν
Φλαμένγκο
Σεάρα
Ατλέτικο Μινέιρο
Παλμέιρας
Σάο Πάουλο
Ιντερνασιονάλ
Μπαΐα
Σπορτ Ρεσίφε
Ζουβεντούδε
Σάντος
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Βιτόρια Μπαΐα
Φορταλέζα
Κορίνθιανς
Ουνιόν Βερολίνου
Μπάγερν Μονάχου
Αμβούργο
Χόλσταϊν Κίελ
Φράιμπουργκ
Ντάρμσταντ
Μπόχουμ
Στουτγκάρδη
Άρης
ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός
Κηφισιά
ΑΕΚ
ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης
Ηλιούπολη
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ρεάλ Μαδρίτης
Ίντερ
Βενέτσια
Νάπολι
Κάλιαρι
Τσβόλε
Άλκμααρ
Φόλκερκ
Μάδεργουελ
Σέλτικ
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Ρέιντζερς
Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν
Χαρτς
Κιλμάρνοκ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Σεβίλλη
Μπαρτσελόνα
Μπέτις
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Βαλένθια
Γρανάδα
Θέλτα
Οσασούνα
Χετάφε
Αλαβές
Έλτσε
Ουέσκα
Κάντιθ
Βαγιαδολίδ
Εϊμπάρ