Για το 3x3 με Φλικ η Γερμανία
Η Γερμανία μετά την εξάρα στην Αρμενία αντιμετωπίζει την Ισλανδία στο Ρέυκιαβικ με μόνο στόχο το 3x3 με τον Φλικ στον πάγκο της.Τι ισχύει: Προκρίνεται απευθείας ο 1ος του ομίλου, ενώ ο 2oς θα παίξει στα πλέι οφ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους παιχνίδια.
ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Έκανε μεγάλο comeback στο εντός έδρας με την Βόρεια Μακεδονία, αφού παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0, έφερε το σκορ στα ίσα (2-2) και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας. Κακή στο πρώτο μέρος, βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ (11’) και δέχτηκε δίκαια δεύτερο στο 54’. Δεν τα παράτησε, μείωσε στο 78’ με τον Μπιάρνασον επωφελούμενος την ασταθή επέμβαση του αντίπαλου γκολκίπερ σε απευθείας φάουλ, και στο 84’ ο Γκούντγιονσεν ισοφάρισε σε 2-2. Δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, χρειάστηκε επέμβαση του Μπιάρνασον στη γραμμή για να αποφύγει το 3ο γκολ.
Προσπαθεί ακόμα να ξεπεράσει το σκορ μετά το ροζ σκάνδαλο που προέκυψε με τον φορ της Γκέτεμποργκ, Σίγκθορσον. Έχει μόλις 4 βαθμούς στον όμιλο (1-1-3) και ουσιαστικά έχει μείνει εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης, όντας στο -6 από την 2η Αρμενία και στο -5 από την 3η Ρουμανία.
Εν όψει του σημερινού, ο τεχνικός της, Βιάρνασον δήλωσε: «Δεν χρειάζεται να πω στον κόσμο πόσο καλή ομάδα μπορεί να γίνει η Γερμανία. Είναι μια πολύ επιθετική ομάδα που έχει την ευχέρεια να παίζει με διαφορετικά συστήματα. Για να πετύχουμε θα πρέπει απλά να είμαστε πολύ συμπαγείς. Να παίξουμε με κοντά τις γραμμές μας και να βγαίνουμε γρήγορα στις αντεπιθέσεις. Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε πολύ λίγο τη μπάλα στα πόδια μας».
Αγωνιστικά Νέα: Έχασε το ματς με την Βόρεια Μακεδονία λόγω τραυματισμού ο κομβικός χαφ Γκούντμουντσον (Μπέρνλι) αλλά προπονήθηκε κανονικά και εκτός απροόπτου υπολογίζεται κανονικά. Αποχώρησε για να ενισχύσει την Εθνική Ελπίδων της χώρας ο 19χρονος εξτρέμ Έλερτσον (Σπαλ). Έχει αποκλειστεί από την αποστολή ο βασικός φορ Σίγκθορσον (Γκέτεμποργκ) μετά το ερωτικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει.
Η αποστολή της Ισλανδίας
Τερματοφύλακες: Χάνες Περ Χάλντερσον (Βαλούρ), Γκούναρσον (Μπρέντφορντ), Ρούναρσον (Αρσεναλ).
Αμυντικοί: Μπιάρνασον (Λέτσε), Φιόλουσον (Χάμαρμπι), Χέρμανσον (Πίζα), Αρνασον (Βίκινγκουρ), Σκούλασον (Νόρκεπινγκ), Θοράρινσον (Νιου Γιορκ Σίτι), Σέβαρσον (Βαλούρ), Σάμπστεντ (Μπόντο Γκλιμτ).
Μέσοι: Μπάλντουρσον (Κάιζερσλαουτερν), Χέλγκασον (Λέτσε), Γιόχάνεσον (Νόρκεπινγκ), Μπιάρνασον (Ντεμίρσπορ), Σίγκουρντσον (Βενέτσια), Πάλσον (Ντάρμσταντ), Γκούντμουνσον (Αλκμααρ), Θόρστεϊνσον (Άαρχους), Γιόχαν Μπεργκ Γκούντμουντσον (Μπέρνλι), Αντερσον (Άαρχους), Εγιολφσον (Μπρέινταμπλικ).
Επιθετικοί: Γκούντγιονσεν (Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια), Κιάρτανσον (Βαλερένγκα).ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Μετέτρεψε σε πάρτι το ματς κορυφής με την Αρμενία στην Στουτγκάρδη, παίρνοντας εμφατική νίκη με 6-0. «Χορταστική» εμφάνιση από την ομάδα του Φλικ που συνδύασε θέαμα και ουσία, πετυχαίνοντας μερικά γκολ με πανέμορφους συνδυασμούς. Ο Γκνάμπρι πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ (6’, 15’), ο Ρόις έκανε το 3-0 στο 35’ μετά από τακουνάκι του Βέρνερ, ο οποίος στο 45’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ. Στην επανάληψη Χόφμαν (52’) και Αντεγέμι (90+1’) διαμόρφωσαν το τελικό 6-0.
Έκανε 2x2 με τον Φλικ στον πάγκο, αφού είχε προηγηθεί η νίκη με το φτωχό 2-0 στο Λιχτενστάιν. Πέρασε στην πρώτη θέση με +2 από την 2η Αρμενία και στο +3 από την 3η Ρουμανία. Μόνος στόχος η νίκη στο σημερινό ώστε να μπορέσει να χτίσει διαφορά από τους διώκτες της.
Εν όψει του σημερινού, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φλικ δήλωσε: «Φυσικά, γνωρίζουμε επίσης ότι αυτή την περίοδο συμβαίνει μια μικρή αναστάτωση στην Ισλανδία. Συγκεντρωνόμαστε στους εαυτούς μας. Είναι μια ομάδα που αμύνεται καλά και είναι γρήγορη στο τρανσίσιον. Ξέρουμε τους παίκτες και πως έπαιξαν στο ματς στη Γερμανία. Όμως είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε σε εμάς. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε τι ποιότητα διαθέτουμε. Με όποια ομάδα και αν παίζουμε, η συγκέντρωση σε εμάς είναι περισσότερο σημαντική για εμένα».
Αγωνιστικά Νέα: Νοκ-άουτ λόγω μικροπροβλήματος ο εξτρέμ Ρόις (Ντόρτμουντ), ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο έτερος εξτρέμ Μπακού (Βόλφσμπουργκ). Αντίθετα, έχουν ελπίδες επιστροφής ο μπακ Γκόσενς (Αταλάντα) και ο επιθετικός Χάβερτς (Τσέλσι) που έχασαν το ματς με την Αρμενία.
Η αποστολή της Γερμανίας:
Τερματοφύλακες: Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου), Τραπ (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Λένο (Αρσεναλ).
Αμυντικοί: Μπακού (Βόλφσμπουργκ), Γκόσενς (Αταλάντα), Κέρερ (Παρί Σεν Ζερμέν), Κλόστερμαν (Λειψία), Ράουμ (Χόφενχαϊμ), Ρίντιγκερ (Τσέλσι), Σλότερμπεκ (Φράιμπουργκ), Ζίλε (Μπάγερν Μονάχου).
Μέσοι: Νταχούντ (Ντόρτμουντ), Γκορέτσκα (Μπάγερν Μονάχου), Κίμιχ (Μπάγερν Μονάχου), Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου), Μουσιάλα (Μπάγερν Μονάχου), Σανέ (Μπάγερν Μονάχου), Γκουντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι), Χάβερτς (Τσέλσι), Χόφμαν (Γκλάντμπαχ), Νόιχαουζ (Γκλάντμπαχ), Βιρτς (Λέβερκουζεν).
Επιθετικοί: Αντεγιέμι (Σάλτσμπουρκ), Γκνάμπρι (Μπάγερν Μονάχου), Βέρνερ (Τσέλσι).
Εκτίμηση
Η Γερμανία ξέσπασε κόντρα στην Αρμενία, πέρασε μόνη στην κορυφή και θέλει τη νίκη στο σημερινό για να κάνει το 3x3 με τον Φλικ στον πάγκο της και να διατηρηθεί στην κορυφή. Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, αλλά το «διπλό» βρίσκεται πολύ χαμηλά. Ανεβαίνει κάπως η απόδοση αν κυνηγήσουμε το «διπλό» στο ημίχρονο
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Ουνιόν Σάντα Φε
Σαρμιέντο Χουνίν
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Αλαβές
Βιγιαρεάλ
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Ρίο Άβε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Ρουμανία
Βόρεια Μακεδονία
Αρμενία
Λιχτενστάιν