Ανοικτό ματς στο Μεχενγκλάντμπαχ

Τίποτα δεν πήγε καλά για την Γκλάντμπαχ στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές. Η τακτική προσέγγιση από τον προπονητή Χεράρδο Σεοάνε, στην πρεμιέρα κόντρα στο Αμβούργο βασίστηκε στην θωράκιση των μετόπισθεν, το τελικό 0-0 ήταν δίκαιο. Στο δεύτερο ματς έχασε από την Στουτγκάρδη με ένα γκολ στο τέλος. Η εικόνα της ήταν σαφώς πιο ελκυστική στη δημιουργία φάσεων, είχε δύο καλές στιγμές να προηγηθεί, δεν το πέτυχε και εν τέλει όπως συνήθως συμβαίνει, το πλήρωσε. Η Μπορούσια είναι σαφώς αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι. Προσθήκες έγιναν αλλά είναι νωρίς ακόμη για να αποδώσουν τα μέγιστα. Καλή εικόνα στο φιλικό με τη Σάλκε (2-0) δίνοντας μάλιστα την ασίστ για πρώτο γκολ είχε ο μεσοεπιθετικός Τζιοβάνι Ρέινα, τωρινό απόκτημα από την Ντόρτμουντ. Ένας ακόμη μέσος ο Ένγκελχαρντ πήγε στο Μεχενγκλάντμπαχ ως δανεικός από την Κόμο. Αποκτήθηκαν ο επιθετικός Ματσίνο από την Χολστάιν και ο μέσος Κάστροπ από τη Νυρεμβέργη. Πιο ηχηρές αποχωρήσεις αυτές του επιθετικού Πλεά και του μέσου Βάιγκλ.
Αγωνιστικά Νέα: Ο επιθετικός Κλάιντιστ δεν είναι ακόμη έτοιμος, η επιστροφή του πιθανολογείται στις αρχές Οκτωβρίου, με την απουσία του να είναι αισθητή στην κορυφή της επίθεσης. Θα απουσιάσει με πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα και ο πλάγιος χαφ Ενγκουμού.

Δεν άρχισε καλά η σεζόν για την Βέρντερ. Με το καλημέρα αποκλείστηκε στο Κύπελλο από την Αρμίνια Μπίλεφελντ με 1-0, στη συνέχεια για την πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα έπεσε πάνω στη… σεληνιασμένη Άιντραχτ από την οποία έχασε με το βαρύ 4-1. Η αντίδραση ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο στο τελευταίο χρονικά ματς. Υποδέχτηκε στη Βρέμη την Μπάγερ Λεβερκούζεν βρέθηκε πίσω στο σκορ, 2-0 και 3-1, έμεινε με παίκτη λιγότερο αλλά δεν τα παράτησε. Εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα των φιλοξενούμενων μείωσε με τον Σμιντ και ισοφάρισε στο 90+4’ με τον Κουλιμπαλί. Τώρα, οι «πράσινοι» πηγαίνουν σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύονται, άλλωστε νίκησαν εκεί για τελευταία φορά σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα, πριν από 15 χρόνια. Η ενίσχυση που αποζητούσε ο Χορστ Στέφενς στην επίθεση ήρθε με την απόκτηση ως δανεικού του Βίκτορ Μπονιφέις από την Μπάγερ ο οποίος ενδέχεται να ξεκινήσει βασικός σήμερα. Πήρε ακόμη τον Ισπανό μέσο Κάμερον Πουέρτας.
Αγωνιστικά Νέα: Ουκ ολίγα τα προβλήματα για τον νέο προπονητή του κλαμπ με τα σοβαρότερα να εστιάζουν στην άμυνα. Θα απουσιάσουν ο Πάιπερ, ο Μαλατίνι, ο Βέμπερ άπαντες τραυματίες, ενώ ο αρχηγός Σταρκ είναι τιμωρημένος. Ίσως προλάβει ο Φριντλ, με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες. Δεν είναι έτοιμος ακόμη και ο δεξιός μπακ Ντεμάν.

Εκτίμηση
Έχει την ευκαιρία να ξορκίσει την επιθετική αφλογιστία της η Μπορούσια καθώς αντιμετωπίζει μια ομάδα που δεν αμύνεται ιδιαίτερα καλά αλλά σκοράρει με άνεση. Το ζευγάρι αυτό φέρνει συνήθως υψηλά σκορ, συνεπώς δεν είναι κακή επιλογή το Οβερ.
1