Δύσκολo να «ανοιχτούν»
Η Βερόνα υποδέχεται την Κάλιαρι για την 34η αγωνιστική της Σέριε Α.
ΒΕΡΟΝΑ
Έφυγε με άδεια χέρια την προηγούμενη αγωνιστική από το «Ολίμπικο» καθώς γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Ρόμα. Μόλις στο 4’ βρέθηκε πίσω στο σκορ σε μία αντεπίθεση, δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική στο πρώτο μέρος αλλά μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη. Είχε δύο τελικές προσπάθειες στα πρώτα έξι λεπτά αλλά αυτό ήταν και ό,τι καλύτερο είχε να δείξει στη συνέχεια. Δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία και δίκαια δεν πήρε κάτι από την αναμέτρηση.
Αυτή βέβαια ήταν η πρώτη της ήττα στα τελευταία πέντε παιχνίδια της και σήμερα ξέρει ότι έχει μία μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» στην ουσία την παραμονή της. Στο κρίσιμο σημείο παρουσιάζει ένα «συμπαγές» πρόσωπο το οποίο την έχει οδηγήσει σε σημαντικά αποτελέσματα που την φέρνουν πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της. Έχει κάνει κάποιες σπουδαίες εμφανίσεις αλλά είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι έχει τη χειρότερη αμυντική επίδοση της κατηγορίας και παρόλα αυτά δεν θα κινδυνέψει στο τέλος.
«Δεν νομίζω ότι θα είναι αρκετοί ακόμα δύο βαθμοί. Εξαρτάται βέβαια και από τα αποτελέσματα των άλλων, όχι μόνο από εμάς. Στο μυαλό μας όμως έχουμε βάλει ότι δεν αρκούν οι συγκεκριμένοι πόντοι και πρέπει να πιεστούμε για να πάρουμε παραπάνω», σχολίασε ο κόουτς Ζανέτι.
Αγωνιστικά Νέα: Νέα απώλεια ο στόπερ Νταβίντοβιτζ (24/0). Παραμένουν εκτός ο μέσος Χαράουι (10/1) κι ο επιθετικός Τένγκστεντ (22/6).
ΚΑΛΙΑΡΙ
Μπορεί να έδειξε καλό πρόσωπο στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Φιορεντίνα την προηγούμενη αγωνιστική όμως γνώρισε την ήττα με 2-1. Το ξεκίνημα της ήταν ιδανικό στην αναμέτρηση καθώς προηγήθηκε στο 7’ με τον Πίκολι και πέντε λεπτά μετά είχε δοκάρι με τον Τζορτέα. Όσο περνούσε η ώρα βέβαια δεχόταν πίεση, είδε την αντίπαλο της να έχει επίσης δοκάρι στο 15’ και τελικά στο 36’ δέχτηκε την ισοφάριση. Τρία λεπτά μάλιστα έπειτα από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους παραβιάστηκε για δεύτερη φορά η εστία της, θέλησε να αντιδράσει όμως είχε μόλις μία καλή στιγμή στο 75’.
Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και αν ήταν η ίδια πιο συγκεντρωμένη θα έπαιρνε έστω την ισοπαλία. Οι 30 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει έως τώρα την κρατάνε εκτός της ζώνης του υποβιβασμού και τα πάντα εξαρτώνται από την ίδια.
Έχει ένα πρόγραμμα μπροστά της που είναι στα μέτρα της και μόνο αν παρουσιαστεί κατώτερη των περιστάσεων θα κινδυνέψει να υποβιβαστεί. Θεωρώ ότι θα βρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται και σα μάτια μου είναι καλύτερη ομάδα από τις Λέτσε, Βενέτσια κι Έμπολι που βρίσκονται από κάτω της.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο φορ Πίκολι (33/9). Νέα απώλεια ο στόπερ Μίνα (29/0).
Εκτίμηση
Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από ήττες και ψάχνουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα που θα τις φέρει πιο κοντά στη σωτηρία τους. Η Βερόνα μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο εξαιτίας και της έδρας της όμως γενικά πιστεύω ότι θα δούμε ένα μοιρασμένο παιχνίδι. Η Κάλιαρι δεν θα πάρει ρίσκα και η ισοπαλία ίσως να μην «χαλάσει» καμία από τις δύο τους. Θα την επιλέξω.
Σουόνσι
Μπέρμιγχαμ
Τσάρλτον
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μπρίστολ Σίτι
Σαουθάμπτον
Χαλ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Πόρτσμουθ
Πρέστον
Ντέρμπι
Ρέξαμ
Νόριτς
Στόουκ
ΚΠΡ
Κόβεντρι
Λέστερ
Γουότφορντ
Μίλγουολ
Ίπσουιτς
Μπλάκμπερν
Νότιγχαμ Φόρεστ
Άρσεναλ
Τσέλσι
Μπρέντφορντ
Τότεναμ
Γουέστ Χαμ
Σάντερλαντ
Κρίσταλ Πάλας
Λίβερπουλ
Μπέρνλι
Λιντς
Φούλαμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μάντσεστερ Σίτι
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Μαλίν
Βέστερλο
Σερκλ Μπριζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Γκενκ
Ανζέ
Μαρσέιγ
Τουλούζ
Νις
Λανς
Οσέρ
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Χέρτα Βερολίνου
Σάλκε
Ντόρτμουντ
Ζανκτ Πάουλι
Κολωνία
Μάιντζ
Πρόισεν Μούνστερ
Καρλσρούη
Βόλφσμπουργκ
Χαϊντενχάιμ
Αμβούργο
Γκλάντμπαχ
Ντιναμό Δρέσδης
Γκρόιτερ Φιρτ
Νυρεμβέργη
Έλβερσμπεργκ
Αίγυπτος
Νιγηρία
Ηρακλής
Αναγέννηση Καρδίτσας
Καβάλα
ΠΑΣ Γιάννινα
Νίκη Βόλου
Νέστος Χρυσούπολης
Μακεδονικός
ΠΑΟΚ Β'
Άστερας Τρίπολης Β'
Καμπανιακός
Πανσερραϊκός
Κηφισιά
Γιουβέντους
Νάπολι
Σασσουόλο
Ουντινέζε
Ίντερ
Εξέλσιορ
Τελστάρ
Τσβόλε
Άλκμααρ
Άγιαξ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Μπρέντα
Ναϊμέγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Αϊντχόφεν
AVS Φουτεμπόλ
Αρούκα
Αλβέρκα
Μορεϊρένσε
Ζιλ Βιθέντε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Ρίο Άβε
Μπενφίκα
Κιλμάρνοκ
Νταντί
Λίβινγκστον
Σεντ Μίρεν
Χαρτς
Φόλκερκ
Ρόμα
Φιορεντίνα
Μπολόνια
Μίλαν
Αταλάντα
Λάτσιο
Κόμο
Τορίνο
Τζένοα
Πάρμα
Βενέτσια
Λέτσε
Έμπολι
Μόντσα