Το όβερ σε πρώτο πλάνο στη Βρέμη

Ήττα στο Κύπελλο από την Αρμίνια, ήττα στην πρεμιέρα από την Άιντραχτ, έφεραν προβληματισμό αλλά η συνέχεια είναι εκ διαμέτρου αντίθετη και τουλάχιστον ενθαρρυντική. Πρώτα ήρθε το 3-3 με την Μπάγερ Λεβερκούζεν όπου έχανε 3-1, έμεινε με 10 από το 63’ αλλά ισοφάρισε, έπειτα η ευρεία εκτός νίκη επί της Γκλάντμπαχ. Ο Μπανγκουλά στο 15’ σκοράρει, στο 26’ δίνει την ασίστ στον εξαιρετικό Στάγκε που σκόραρε στην επιστροφή του από τραυματισμό. Τρίτο γκολ με πέναλτι από τον Σμιντ στο 74’, το τελικό 4-0 ο Νίμαν στο 81’. Την ασίστ έδωσε ο νεοφερμένος από την Λεβερκούζεν, Μπονιφέις. Στο τελευταίο ματς οι «πράσινοι» της Βρέμης ήταν αποφασιστικοί, περιόρισαν τα λάθη, έδειξαν να είναι πιο προσεκτικοί στο τελείωμα των φάσεων. Βέβαια βοήθησαν στην καλή εικόνα της η παρουσία του Στάγκε στον κεντρικό άξονα αλλά και η ποιότητα του Μπονιφέις που θα βοηθήσει πολύ επιθετικά. Ο Χορστ Στέφεν έχει οριακά λύσεις για την τετράδα της άμυνας μετά τις ουκ ολίγες απουσίες που μαζεύτηκαν από τραυματισμούς.
Αγωνιστικά Νέα: Συνεχίζει να είναι απών ο αριστερός μπακ Μαξιμίλιαν Βέμπερ (1/0), θα παραμείνει στα πιτς και για αυτό τον αγώνα ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός Τζούλιαν Μαλατίνι (1/0), όπως και ο αμυντικός Ολιβιέ Ντεμάν (1/0). Οι απουσίες στην άμυνα ολοκληρώνονται με αυτή του δεξιού μπακ-χαφ Μίτσελ Βάιζερ και του κεντρικού αμυντικού Νίκλας Σταρκ (3/0). Δεν είναι ακόμη έτοιμος ο Μπονιφέις για την αρχική ενδεκάδα το πιθανότερο να πάρει χρόνο στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Στουτγκάρδη παρουσίασε την ίδια φτωχή εικόνα που εμφάνισε στην πρεμιέρα όταν έχασε 3-1 από την Άουγκσμπουργκ και έπειτα στην ήττα με 4-1 από την Κολονία. Δίχως ένταση στο παιχνίδι της, εύθραυστη στην πίεση των αντιπάλων, κακές επιλογές μεσοεπιθετικά. Βρέθηκε με γκολ στην πλάτη από το 20’, επηρεάστηκε αρνητικά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες μπλοκαρισμένη από την αμυντική τακτική των αντιπάλων. Προφανώς στην ανάπαυλα ανέβηκε η ένταση στα αποδυτήρια. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους εμφανίστηκε αποφασισμένη, έβγαλε αντίδραση σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, έπαιξε για τη νίκη. Την κατέκτησε δίκαια εν τέλει με τρία γκολ σε 10 λεπτά, στο φινάλε. Δύο πέτυχε ο Ιγκόρ Ματάνοβιτς που ήταν εξαιρετικός στην επιστροφή του από τραυματισμό, το άλλο ο Σκέρχαρντ.
Αγωνιστικά Νέα: Μοναδική απουσία αλλά εξόχως σημαντική για τον Τζούλιαν Σούστερ αποτελεί εκείνη του Ελβετού κεντρικού μέσου Γιόχαν Μαντζάμπι (4/0)που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Εκτίμηση
Επιθετικές ομάδες και οι δύο δίνουν πολύ μεγαλύτερη σημασία στο γκολ παρά στην ανασταλτική λειτουργία. Κάνουν αρκετά λάθη, ακόμη το παιχνίδι τους δεν χαρακτηρίζεται από ένταση αμυντικά. Κρίνοντας από την μέχρι τώρα εικόνα τους και τα τρία όβερ που μετρούν η κάθε μία, θα είναι έκπληξη εάν δεν εμφανιστεί ένα ακόμη.
G/G