Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα πρόκρισης για τη Ρεάλ με «διπλό» στη Γερμανία, με το 1,5 πόδι στους «8» η Σίτι (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα πρόκρισης για τη Ρεάλ με «διπλό» στη Γερμανία, με το 1,5 πόδι στους «8» η Σίτι (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
13/2/2024 23:58
Προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες έφυγαν με «διπλά» από την έδρα της Λειψίας και της Κοπεγχάγης αντίστοιχα. Οι «Μερένγκες» επικράτησαν πολύ δύσκολα των Γερμανών με 1-0 στη «Red Bull Arena» χάρη στο τρομερό γκολ του Ντίαζ στο 48’, ενώ στο «Parken», οι «πολίτες» επιβλήθηκαν με σχετική άνεση της Κοπέγχαγης με 3-1 και σκόρερ τους Ντε Μπρόινε (10’), Σίλβα (45+1’) και Φόντεν (90+2’), με τους Δανούς να ισοφαρίζουν προσωρινά στο 34’ με τον Μάτσον.

Μπορούσε αλλά δεν το πίστεψε αρκετά η Λειψία

Οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση με σκοπό να αιφνιδιάσουν τη «Βασίλισσα» και μόλις στο 2ο λεπτό, βρήκαν γκολ με τον Σέσκο, ένα τέρμα που ωστόσο ακυρώθηκε δίχως να υπάρχει 100% ξεκάθαρη αιτία, με την πιο λογική εξήγηση από τη στιγμή που καλυπτόταν ο επιθετικός της Λειψίας, να είναι ότι ο Χένρικς εμπόδιζε τον Λούνιν να αντιδράσει καλύτερα στη φάση.

Ο Σλοβένος φορ ήταν εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα και βρισκόταν διαρκώς σε όλες τις απειλητικές στιγμές που δημιούργησε η ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο με αποκορύφωμα το χαμένο τετ α τετ που είχε στο 10’ ύστερα από την ωραία κάθετη του Όλμο. Ο ίδιος παίκτης ανησύχησε ξανά τους «Μερένγκες» και στο 20’, με τη Ρεάλ από κει και πέρα να ξεθαρρεύει, να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ελλείψει και του σούπερ σταρ της, του Μπέλινγκχαμ, να δυσκολεύεται πάρα πολύ στη δημιουργία φάσεων.

Στην επανάληψη, αν και η Λειψία ξεκίνησε το ίδιο «ορεξάτα» όπως και στο πρώτο μέρος, μια απίθανη ατομική ενέργεια και ένα ακόμα πιο εκπληκτικό σουτ από τον Ντίαζ, έβαλαν τη «Βασίλισσα» από το πουθενά σε θέση οδηγού στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης.Η ομάδα του Ρόζε προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και ανάγκασε το σύνολο του Αντσελότι να οπισθοχωρήσει, ενώ μόλις δύο λεπτά μετά το γκολ της Ρεάλ, η Λειψία έφτασε κοντά στην ισοφάριση με διπλή ευκαιρία αλλά τόσο ο Όλμο όσο και ο Σέσκο νικήθηκαν στην ίδια φάση από τον Ουκρανό πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Κάπου εκεί, με τη Λειψία να κυνηγά την ισοφάριση, το παιχνίδι άρχιζε να «ανοίγει» αρκετά, γεγονός που ευνοούσε τη Ρεάλ στις αντεπιθέσεις. Σε μία εξ αυτών στο 72’, Οι Ισπανοί έφτασαν μια «ανάσα» από το 0-2, όμως η τρομερή προσπάθεια του Βινίσιους δεν κατέληξε στα δίχτυα, αφού το πλασάρισμά του με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού, βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκουλάτσι.

Οι «κόκκινοι ταύροι» πάντως δεν τα παράτησαν και συνέχιζαν να πιέζουν για την ισοφάριση και στο 81’, μην τηρώντας το fair play στον τραυματισμό του σκόρερ της «Βασίλισσας», πλησίασαν στο 1-1 και πάλι με τον Σέσκο που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το δυνατό του σουτ απέκρουσε και πάλι ο Λούνιν, με το 0-1 να παραμένει τελικά μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα παρά τις προσπάθειες των Γερμανών.



«Καθάρισε» την πρόκριση από σήμερα η Σίτι

Στο ματς της Δανίας, η Μάντσεστερ Σίτι δεν ήταν διατεθειμένη να γυρίσει στην Αγγλία χωρίς ένα ικανοποιητικό προβάδισμα για τη ρεβάνς και από το πρώτο λεπτό του ματς, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων υποχρεώνοντας την Κοπεγχάγη σε έναν μόνιμο παθητικό ρόλο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των «πολιτών» ήρθε στο 6ο λεπτό όταν ο Άκε δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί όπως θα ήθελε το ριμπάουντ που πήρε από την κεφαλιά του Ντίας και την απόκρουση του Γκραμπάρα, όμως λίγα λεπτά μετά, στο 10’, η Σίτι άνοιξε το σκορ όταν ο Ντε Μπρόινε έγινε αποδέκτης της έξυπνης κάθετης του Φόντεν και με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας του Πολωνού πορτιέρο της Κοπεγχάγης για το 0-1.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα φυσικά δεν κατέβασε ρυθμούς «ψάχνοντας» συνεχώς δεύτερο γκολ ώστε να αρχίζει να «καθαρίζει» το ματς και στο 23’ μετά από γύρισμα του Σίλβα, η παρεμβολή του στόπερ των γηπεδούχων, Βάβρο, οδήγησε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε η Σίτι δεν είχε απειληθεί καθόλου, ένα σοβαρότατο λάθος του Έντερσον έφερε το 1-1 για την Κοπεγχάγη κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Μάτσον να σκοράρει με ένα φοβερό πλασέ εκτός περιοχής εκτελώντας τον Βραζιλιάνο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Οι Άγγλοι βέβαια δεν πτοήθηκαν, διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο της ροής του αγώνα και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λεπτου ξαναπήραν προβάδισμα με το εξαίσιο τελείωμα του Σίλβα, ύστερα από την κόντρα που κέρδισε ο Ντε Μπρόινε στην προσπάθειά του να του μεταβιβάσει τη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Δανοί μπήκαν πιο θαρραλέα στον αγωνιστικό χώρο δίχως όμως να μπορέσουν να φτιάξουν κάποια μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο 54’ η Σίτι λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά το εντυπωσιακό πλασέ του Ντε Μπρόινε απέκρουσε με δυσκολία ο Γκραμπάρα.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός ωστόσο άρχισε να πέφτει, με την ομάδα του Γκουαρντιόλα βέβαια να μην σταματά να «ψάχνει» το τρίτο γκολ που λογικά θα της εξασφάλιζε από σήμερα την πρόκριση στους «8», με τον Ντοκού στο 69’ να εξαπολύει έναν «κεραυνό» από τα όρια της περιοχής και τον τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης να αποκρούει με υπερένταση, ενώ στο 79’, ο Χάαλαντ λίγο έλειψε εξίσου να κάνει το 1-3 αλλά η κεφαλιά του δεν βρήκε εστία.

Τελικά, η Σίτι βρήκε το πολυπόθητο τρίτο της γκολ στο ματς με τον Φόντεν στο 90+2, ο οποίος με πλασέ «έγραψε» το τελικό 1-3 για τους Άγγλους, οι οποίοι θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ήδη… στους «8».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις