Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022-Ουαλία: Η τελική φάση έχει... δράκους 64 χρόνια μετά

Μουντιάλ 2022-Ουαλία: Η τελική φάση έχει... δράκους 64 χρόνια μετά

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
16/11/2022 05:34
Η Ουαλία επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία της στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα εξασφαλίζοντας την πρόκριση για το Μουντιάλ του Κατάρ για πρώτη φορά μετά την συμμετοχή της σε εκείνο της Σουηδίας το 1958.

Η καταλυτική παρουσία του Γκάρεθ Μπέιλ πρωτίστως έχει μετατρέψει σε υπολογίσιμη δύναμη τους Ουαλούς, οι οποίοι αισίως βρίσκονται στην 19η θέση της κατάταξης της FIFA. Την συμμετοχή σε δύο απανωτά Euro (2016, 2020), όπου η πρώτη συνδυάστηκε με πορεία ως τα ημιτελικά και η δεύτερη με πορεία ως την φάση των «16», ήρθε να συμπληρώσει η πρόκριση σε ένα Μουντιάλ.

Η εικόνα της πάντως στις τελευταίες επίσημες υποχρεώσεις της που αφορούσαν την League A του πρόσφατου Nations League μόνο καλή δεν ήταν, αφού με πέντε ήττες και μία ισοπαλία σε όμιλο με Βέλγιο, Ολλανδία και Πολωνία τερμάτισαν τελευταίοι και υποβιβάστηκαν στην League B.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Οι Ουαλοί έχουν να επιδείξουν άλλη μία συμμετοχή στην διοργάνωση το μακρινό 1958 στην Σουηδία, όταν πήρε μάλιστα την πρόκριση από όμιλο, στον οποίο συμμετείχαν οι διοργανωτές, αφού μετά από τρεις ισοπαλίες έδωσε αγώνα μπαράζ με την Ουγγαρία την οποία νίκησε 2-1. Στα προημιτελικά συνάντησε την μετέπειτα πρωταθλήτρια Βραζιλία των Γκαρίντσα και Πελέ, παλεύοντας σθεναρά αλλά γνωρίζοντας τελικά ήττα-αποκλεισμό με 1-0.

Πως προκρίθηκε


Oι «δράκοι» βρέθηκαν στον 5ο προκριματικό όμιλο μαζί με Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία και Λευκορωσία. Η εντός έδρας «γκέλα» ολκής με την Εσθονία (0-0) παραλίγο να της κοστίσει ακριβά, αλλά την τελευταία αγωνιστική πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας στο εντός έδρας ματς με το Βέλγιο και με 15 βαθμούς έναντι 14 των Τσέχων, τερμάτισαν στην 2η θέση παίρνοντς το εισιτήριο για τα μπαράζ, τα οποία είχε την τύχη να φιλοξενήσει στο Κάρντιφ.

Η νίκη επί της Αυστρίας στον ημιτελικό με 2-1 την έφερε κόντρα στους Ουκρανούς, που όντες σε εμπόλεμη κατάσταση ζήτησαν την αναβολή της αναμέτρησης, η οποία διεξήχθη τελικά τον Ιούνιο με την Ουαλία να παίρνει την μεγάλη νίκη-πρόκριση με 1-0. πόλυτος πρωταγωνιστής και των δύο αναμετρήσεων ο Γκάρεθ Μπέιλ που σημείωσε και τα τρία τέρματα.

Ο προπονητής: Ρόμπερτ Πέιτζ


Επί της ουσίας η Ουαλία πάει χωρίς τον προπονητή της στο Μουντιάλ, αφού ο Ρόμπερτ Πέιτζ ήταν ο βοηθός του Ράιαν Γκιγκς, που κατηγορείται για βιαιοπραγία εις βάρος γυναικών και έτσι από τον Νοέμβριο του 2020 δεν κάθεται πλέον στον πάγκο της ομάδας.

Ο 48χρονος Πέιτζ, με πολυετή καριέρα στην Γουότφορντ, την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την Κόβεντρι ως ποδοσφαιριστής είχε χριστεί 41 φορές πριν τελικά αποσυρθεί και ασχοληθεί με την προπονητική και περάσει από τους πάγκους των Πορτ Βέιλ, Νορθάμπτον αλλά και της Νότιγχαμ Φόρεστ για λίγους μήνες το 2017 πριν αποδεχθεί την πρόταση ώστε να κοουτσάρει τις εθνικές Κ17 κι Κ19 της Ουαλίας. Τον Αύγουστο του 2019 προσελήφθη ως βοηθός του Γκιγκς και τα υπόλοιπα είναι πια... ιστορία.
Μουντιάλ 2022-Ουαλία: Η τελική φάση έχει... δράκους 64 χρόνια μετά

Το ρόστερ


Ο πρώτος σκόρερ και σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία των «δράκων», Γκάρεθ Μπέιλ, με 40 τέρματα θέλει να κλείσει με μία διάκριση την καριέρα του, τουλάχιστον με την εθνική ομάδα, αν και υπάρχουν φήμες πως μετά το Μουντιάλ θα πει οριστικά αντίο στο ποδόσφαιρο.

Αυτός μαζί με τους μέσους Άαρον Ράμσεϊ και Τζο Αλεν, τον γκολκίπερ Γουέιν Χένεσεϊ και τον ρέκορντμαν συμμετοχών με την Ουαλία, Κρις Γκάντερ αποτελούν τους πιο έμπειρους παίκτες, αλλά και συνδετικούς κρίκους με όλες τις πρόσφατες επιτυχίες, οπότε πάνω τους θα στηριχθεί όλο το ουαλικό οικοδόμημα.
Μουντιάλ 2022-Ουαλία: Η τελική φάση έχει... δράκους 64 χρόνια μετά

Στόχος


Πρόκειται για μία ομάδα που παλεύει με όλες τις δυνάμεις της σε κάθε παιχνίδι, δείχνοντας αυταπάρηση, ενώ ο Μπέιλ όποτε φοράει την φανέλα της «μεταμορφώνεται» και την παίρνει από το... χέρι. «Πόθος» της να μην τελειώσει νωρίς το ταξίδι και να προκριθεί στην επόμενη φάση τουλάχιστον. Ο όμιλος είναι ανοιχτός και τις δυνατότητες και τις ικανότητες να το πετύχει θεωρητικά, αν και η αλήθεια είναι πως υστερεί ποιοτικά σε σχέση με Άγγλους και Αμερικανούς, τους οποίους αντιμτωπίζει στην πρεμιέρα στο πιο κομβικό ματς.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Γουέιν Χένεσεϊ (Νότιγχαμ Φόρεστ), Ντάνι Γουόρντ (Λέστερ), Άνταμ Ντέιβις (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ)

Αμυντικοί: Κρις Γκάντερ (Γουίμπλεντον), Μπεν Ντέιβις (Τότεναμ), Κόνορ Ρόμπερτς (Μπέρνλι), Ίθαν Αμπάντου (Σπέτσια), Κρις Μέφαμ (Μπόρνμουθ), Τζο Ρόντον (Ρεν), Νίκο Γουίλιαμς (Νότιγχαμ Φόρεστ), Τομ Λόκιερ (Λούτον), Μπεν Καμπάνγκο (Σουόνσι)

Μέσοι: Άαρον Ράμσεϊ (Νις), Τζο Άλεν (Σουόνσι), Χάρι Γουίλσον (Φούλαμ), Τζόνι Γουίλιαμς (Σουίντον), Τζο Μόρελ (Πόρτσμουθ), Μάθιου Σμιθ (Μίλτον Κέινς Ντονς), Ντίλαν Λέβιτ (Νταντί Γιουνάιτεντ), Ρούμπιν Κόλγουιλ (Κάρντιφ), Σόρμπα Τόμας (Χάντερσφιλντ)

Επιθετικοί: Γκάρεθ Μπέιλ (Λος Άντζελες), Ντάνιελ Τζέιμς (Φούλαμ), Κίφερ Μουρ (Μπόρνμουθ), Μπρέναν Τζόνσον (Νότιγχαμ Φόρεστ), Μαρκ Χάρις (Κάρντιφ)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.