Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: «Καθάρισε» με Λάζαρο ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ: «Καθάρισε» με Λάζαρο ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/8/2018 23:27
Ό Ολυμπιακός με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου (62’) κέρδισε με 1-0 τον Λεβαδειακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ξεκίνησε με το δεξί στο πρωτάθλημα. Χαμένο πέναλτι και αρκετές ευκαιρίες για τους «ερυθρόλευκους» που δεν πλήρωσαν την αστοχία τους.

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 1-0 τον Λεβαδειακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», έχοντας αρκετές φάσεις για να διευρύνουν το προβάδισμα τους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε τρεις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Μπέρνλι. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στους Γιασίν Μεριά, Βασίλη Τοροσίδη και Φελίπε Πάρντο, οι οποίοι πήραν τη θέση των Μιράντα, Μπουχαλάκη και Ποντένσε αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα και έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Λεβαδειακού. Με εξαίρεση μια άστοχη κεφαλιά του Γκερέρο (5’) από πλεονεκτική θέση, οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις και προσπαθούσαν κυρίως με μακρινά σουτ να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις απέναντι σε μια ομάδα που είχε παθητικό ρόλο.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν το ρυθμό τους στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους και στο 41’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Φορτούνη από τον Ζησόπουλο. Ο Έλληνας άσος ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Επασί έπεσε στην αριστερή γωνία και κράτησε το μηδέν. Το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο αφού στο 45’ ο διαιτητής δεν έδωσε νέο πέναλτι για χέρι του Ντιόγκο μέσα στην μεγάλη περιοχή.Η είσοδος του Χασάν (ντεμπούτο) στη θέση του Πάρντο με το ξεκίνημα της επανάληψης έδωσε επιθετική πνοή στον Ολυμπιακό, με τον Αιγύπτιο να ήταν μέσα σχεδόν σ’ όλες τις φάσεις που δημιούργησαν οι «ερυθρόλευκοι». Μάλιστα στο 59’ πήγε να πετύχει ένα τρομερό γκολ με σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Επασί ακούμπησε ελάχιστα τη μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι.

Ένα λεπτό μετά (60’) το γυριστό του Χασάν πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο 62’ ο Ολυμπιακός έλυσε το γόρδιο δεσμό με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο Έλληνας άσος με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Επασί και έφτασε ήδη τα 5 γκολ σ’ όλες τις διοργανώσεις.

Η συνέχεια ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού, που σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το ματς. Στο 66’ ο Χασάν έβγαλε τον Γκερέρο σε τετ-α-τετ, όμως ο Ισπανός νικήθηκε από τον Επασί. Τρία λεπτά μετά ο πορτιέρο του Λεβαδειακού απέκρουσε το σουτ του Φορτούνη, ενώ στο 76’ ο Καμαρά έκλεψε από τον Σουμπίνιο και έκανε το σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 82’ ο Επασί είπε νέο «όχι» σε κεφαλιά του Γκερέρο, ενώ στο επόμενο λεπτό η προβολή του Ισπανού πέρασε πάνω από την εστία. Ο φορ του Ολυμπιακού έψαξε πολύ το γκολ αλλά δεν το βρήκε, αφού στο 90+2’ νικήθηκε ξανά σε τετ-α-τετ από τον Επασί. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και οι Πειραιώτες μπήκαν με το δεξί στο πρωτάθλημα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρ, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Τοροσίδης (46' Μπουχαλάκης), Καμαρά, Πάρντο (46' Κούκα), Φορτούνης (87' Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Επασί, Ντιόγκο, Κρνέτα (80' Αντιλέχου), Ζησόπουλος, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Ομο (71' Καραχάλιος), Νανγκίς, Σουμπίνιο, Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.