Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Με υπογραφή Λιβάια η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Με υπογραφή Λιβάια η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/8/2018 23:29
Με πρωταγωνιστή τον Λιβάια (γκολ και ασίστ) η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα, πριν την κρίσιμη ρεβάνς με την Βίντι για τα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε νικηφόρα την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της, επικρατώντας με το ξεκούραστο 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και «καθάρισε» το ματς με τον Μάρκο Λιβάια. Ο Κροάτης άσος «σέρβιρε» το 1-0 στον Πόνσε (37’) προτού ο ίδιος διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 47’.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να προηγηθούν με το… καλημέρα (6’) στο ματς, όμως ο Πόνσε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βελλίδη από τη μικρή περιοχή. Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο και έψαχνε τον τρόπο για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ, ο οποίος είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Η επόμενη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 21’ με σουτ του Πόνσε έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 28’ ο Βελίδης απέκρουσε την προσπάθεια του Μπακασέτα. Το 1-0 για την ΑΕΚ ήρθε εννέα λεπτά μετά (37’). Μετά από γέμισμα του Μπακάκη και διπλό λάθος των Μιχαήλ και Σκόνδρα, η μπάλα έφτασε στον Λιβάια. Ο Κροάτης «άδειασε» με προσποίηση τον Μιχαήλ και έδωσε έτοιμο γκολ στον αμαρκάριστο Πόνσε για το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Τα πάντα τελείωσαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (47’). Ο Μπακάκης έκανε συρτή σέντρα από τα δεξιά και ο Λιβάια με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έριξαν ρυθμούς και έκαναν συντήρηση δυνάμεων εν όψει του κρίσιμου αγώνα με την Βίντι στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να γίνει απειλητικός και στο 75’ κινδύνεψε με τρίτο τέρμα, όμως ο Βελλίδης απέκρουσε το σουτ του Κλωναρίδη. Ο τελευταίος πήρε τη θέση του Γκάλο, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και αποχώρησε στο 73ο λεπτό. Το 2-0 έμεινε ως το φινάλε και η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ (4-4-1-1): Μπάρκας – Μπακάκης, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Λόπες – Γκάλο (73’ Κλωναρίδης), Γαλανόπουλος, Άλεφ, Μπακασέτας – Λιβάγια (64’ Μάνταλος) – Πόνσε (68’ Γιακουμάκης)

ΠΑΣ Γιάννινα (4-4-2): Βελλίδης – Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Κακουμπά (65’ Μυστακίδης) – Νικολιάς, Λίλα, Κάστρο (61’ Τζημόπουλος), Τσικάρσκι – Ξύδας, Γιάκος (46’ Κριζμάν)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.