Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Εξετάζεται η λύση ξένου διαιτητή στον τελικό Κυπέλλου!

Εξετάζεται η λύση ξένου διαιτητή στον τελικό Κυπέλλου!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/5/2018 17:39
Λίγες μέρες πριν τη σέντρα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του διαιτητή του αγώνα. Ούτε καν... η εθνικότητά του αφού τις τελευταίες ώρες φαίνεται να κερδίζει έδαφος η λύση ξένου διαιτητή!

Τα δύο ονόματα που έχουν... πέσει στο τραπέζι για Έλληνα διαιτητή στον τελικό ΑΕΚ - ΠΑΟΚ είναι αυτά του Τάσου Σιδηρόπουλου και του Τάσου Παπαπέτρου, ωστόσο αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση.

Το γεγονός αυτό έχει φέρει την ΕΠΟ να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι ξένος ο διαιτητής, αλλά και οι βοηθοί το βράδυ του Σαββάτου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

«Διάλεξε εάν κρίνεις ακόμα και μη Έλληνα διαιτητή. Είναι ένα δικό σου θέμα. Δεν θα εμπλακούμε καθόλου, εσύ διάλεξε όποιον διαιτητή θέλεις. Στο αφήνουμε εν λευκώ.», ήταν η ατάκα από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο προς τον επικεφαλής της ΚΕΔ / ΕΠΟ, Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Ο τελευταίος ξένος διαιτητής σε τελικό


Εξετάζεται η λύση ξένου διαιτητή στον τελικό Κυπέλλου!
Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος ξένος διαιτητής που είχε σφυρίξει σε τελικό στην Ελλάδα ήταν ο Τζιανφράνκο Μενεγκάλι το 1975, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0. Βέβαια ο Ιταλός διαιτητής κατηγορήθηκε από τον Τύπο για τις αποφάσεις του, τόσο για το γκολ των «ερυθρόλευκων» (υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης) όσο και για πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού που δεν καταλογίστηκε.

Η εφημερίδα «Μακεδονία» έγραψε στις 19 Ιουνίου 1975: «Δεν χωρά αμφιβολία ότι θα πετύχαιναν περισσότερα πράγματα οι Αθηναίοι αν ο Ιταλός διαιτητής και ο επόπτης Μαράτο δεν τους κατεδίκαζαν με αυτόν τον τρόπο. Εκτός από το γκολ που ξεκίνησε από κραυγαλέο οφσάιντ, ο ξένος ρέφερι δεν καταλόγισε πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού όταν ανέτρεψε καθαρά ο Γκλέζος τον Βαλλίδη στην περιοχή (και για τις δυο περιπτώσεις ο Παναθηναϊκός υπέβαλλε ένσταση κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου)».

Σε άλλο σημείο: «Ακριβώς στο 40’ ο Βιέρα έκανε μπροστινή μπαλιά στον Κρητικόπουλο, ο οποίος όμως βρισκόταν τουλάχιστον πέντε μέτρα οφσάιντ, σε σημείο που ο ίδιος τα έχασε!».

Από την άλλη, τα «Νέα» έγραψαν: «Ο τελικός κρίθηκε στο 35’ μ’ ένα περίεργο γκολ, που ξεκίνησε από οφσάιντ. Ο Γκαϊτατζής έδωσε προωθημένη πάσα, που βρήκε τον Κρητικόπουλο αφρούρητο αρκετά μέτρα πίσω από την γραμμή άμυνας του Παναθηναϊκού. Ο Κωνσταντίνου προ του κινδύνου πραγματοποίησε έξοδο. Λίγο πριν έρθουν σώμα με σώμα οι δυο αντίπαλοι, πάτησε την μπάλα ο Κρητικόπουλος, έχασε τον έλεγχό της, την απομάκρυνε ελαφρά ο Κωνσταντίνου και κάτοχός της έγινε ο Φυλακούρης. Ο αρχηγός των «πράσινων» χθες έκανε λάθος μεταβίβαση και ο Δαβουρλής με μακρινό σουτ στην ανυπεράσπιστη εστία «έγραψε» το 1-0. Είναι γεγονός πώς ο Κρητικόπουλος στην αφετηρία της φάσης ήταν οφσάιντ, που δεν δόθηκε από τον αρμόδιο επόπτη κ. Μαράτο».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.