Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μαρτίνς: «Να βρούμε ξανά την ταυτότητα του νικητή»

Μαρτίνς: «Να βρούμε ξανά την ταυτότητα του νικητή»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/5/2018 15:21
Ο Πέδρο Μαρτίνς παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τον Πορτογάλο τεχνικό να τονίζει πως το σημαντικότερο είναι να βρει η ομάδα και πάλι την ταυτότητα του νικητή.

Έναν Ολυμπιακό με ποιότητα και επιθετικό ποδόσφαιρο επιθυμεί ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη αλλαγών, αλλά όχι ριζικών ώστε η ομάδα να ανέβει επίπεδο και να επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να βρει η ομάδα την ταυτότητα του νικητή, ενώ δήλωσε ότι για εκείνον δεν παίζει τόσο ρόλο ένας Έλληνας ή ένας ξένος ποδοσφαιριστής, όσο ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής.

Αναλυτικά όσα είπε:


«Καλησπέρα (σ.σ. στα ελληνικά). Για εμένα είναι τιμή να εκπροσωπώ τον πιο μεγάλο σύλλογο της Ελλάδας, τον Ολυμπιακό. Ελπίζω να συνεχίσουμε με έναν νέο κύκλο με την πορεία αλλά φυσικά διατηρώντας το μέγεθος του συλλόγου».

Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας για τον ίδιο; «Η ποιότητα και το ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η υποχρέωση που έχουμε πάντα απέναντι από τους φιλάθλους μας. Και όταν αυτό δεν θα είναι εφικτό να παίζουμε με την ψυχή μας, να τα δίνουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το πότε ήταν η πρώτη επαφή με την ομάδα και αν περίμενε ότι θα γίνουν τόσες αλλαγές στο ρόστερ: «Η πρώτη επαφή έγινε πριν ένα χρόνο. Είχα συναντηθεί με τον κ. Καρεμπέ. Να κοιτάξουμε να μην κάνουμε τόσες ριζικές αλλαγές. Να γίνουν αυτές που χρειάζονται σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση για να κάνουμε ξανά πρωταθλητή τον Ολυμπιακό. Έχει ποιότητα η ομάδα και πάντα χρειάζονται αλλαγές έπειτα από μια αποτυχία»Για το αν μίλησε με άλλους συμπατριώτες του προπονητές: «Δεν είχα καμία συζήτηση με κανέναν προπονητή. Έκανα δική μου εκτίμηση του παρόντος. Εκείνοι θα μιλούσαν για άλλες εποχές, όταν η ομάδα είχε άλλους παίκτες»

Για το πώς θέλει να παίζει η ομάδα, τον τρόπο παιχνιδιού της: «Γνωρίζω καλά τη φιλοσοφία του συλλόγου και τι περιμένουν από μένα. Φέτος χάθηκε η φιλοσοφία μας. Να έχουμε ψυχή, δύναμη και συγκέντρωση στα παιχνίδια. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά του χρόνου. Αλλά θέλουμε να βρούμε τι είναι αυτό που ζητάνε. Ξέρω τι περιμένουν όλοι και το πώς θα παρουσιάσω την ομάδα»

Για το τι σκοπεύει να αλλάξει τακτικά: «Να παίζουμε καλά, επιθετικά, με προσωπικότητα. Να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έτσι θα παίρνουμε τα θετικά αποτελέσματα. Να δουλέψουμε σκληρά και να δείχνουμε αυτά που θα δουλεύουμε. Σωστή προετοιμασία και ελκυστικό ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει από εμάς ο κόσμος»

Για το ρόστερ της ομάδας, τις ακαδημίες και το πώς σκέφτεται να αξιοποιήσει τα νέα παιδιά: «Το ρόστερ που θα έχουμε, είναι μια συζήτηση που θα παρθεί με την διοίκηση. Είμαστε σε διαδικασία για να μαθαίνω την ακαδημία και τους νέους. Οι Τσιμίκας, Σιώπης, Μανθάτης, Σάλιακας και Μάνος θα έρθουν και θα τους δούμε. Θα παρατηρούμε και άλλους νέους παίκτες»

Για το αν τον αγχώνει ο πρωταθλητισμός, επειδή δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα στις ομάδες που δούλεψε: «Όχι, δεν νιώθω πίεση. Ξέρω που έχω έρθει, πως ο στόχος είναι ότι πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο που θα μπορέσουμε να πετύχουμε, να παίρνουμε τις νίκες να φτάσουμε στον στόχο που έχουμε. Θέλω οι παίκτες να δουλέψουν πάρα πολύ για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας. Είναι σίγουρο ότι θα κοιτάξουμε στην Ακαδημία για να βρούμε παιδιά που θέλουν να δεσμευτούν σε αυτό»

Για το σύστημα που θα χρησιμοποιεί: «Δεν έχει τόση σημασία, αυτό θα εξαρτηθεί από τις προπονήσεις. Είναι πιο σημαντικό να διαλέξουμε παίκτες οι οποίοι εκτός από ποιότητα θα έχουν και φιλοδοξία. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει καλά, ανεξάρτητα από το σύστημα»

Για την αύξηση των Ελλήνων παικτών και το εάν έχουν γίνει επαφές με παίκτες από Πορτογαλία ή και Βραζιλία: «Πρώτο κριτήριο είναι η ποιότητα. Αν μπορούμε να συνδυάσουμε την ποιότητα με Έλληνες παίκτες και ειδικά με παίκτες από την ακαδημία θα ήταν το ιδανικό. Η αγορά είναι ανοιχτή, παρακολουθούμε ποδοσφαιριστές από πολλές χώρες, δεν έχει σημασία από που θα έρθουν»

Για το τι μήνυμα στέλνει στον κόσμο: «Θα το επαναλάβω ότι ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός. Αυτό που θέλω είναι ομάδα με ταυτότητα, χαρακτήρα και προσωπικότητα. Να ξαναβρούμε την ταυτότητα του νικητή. Είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά και έχουμε ανάγκη τον κόσμο μας»

Για τον τομέα της πειθαρχίας: «Είναι σημαντικό σκέλος και θα μας απασχολήσει αισθητά. Οι παίκτες θα εκπροσωπούν παντού τον Ολυμπιακό. Θα σέβονται και θα βοηθήσουν τον σύλλογο να γίνει όπως πρέπει. Συμπεριφορές που δεν επιτρέπονται θα κρίνονται γρήγορα και αποφασιστικά. Θέλουμε τις διαστάσεις που πρέπει για τον σύλλογο. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος».

Για το Γιουρόπα Λιγκ και την καλοκαιρινή προετοιμασία: «Όλα πρέπει να συνδυαστούν. Σε λίγες εβδομάδες δίνουμε το πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Όμως, επειδή θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές, θα πρέπει να κάνουμε μια προετοιμασία που θα βοηθάει την εκπλήρωση και των δυο στόχων»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.