Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: Το σήκωσε με πεντάρα η Μπαρτσελόνα!

Κύπελλο Ισπανίας: Το σήκωσε με πεντάρα η Μπαρτσελόνα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/4/2018 00:22
Στον τελευταίο τελικό του Αντρές Ινιέστα, η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 5-0 την Σεβίλλη και κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας για 4η σερί φορά και 30η στην ιστορία της. Σουάρες (13’, 40’), Μέσι (40’), Ινιέστα (52’) και Κουτίνιο (69’) τα γκολ.

Ονειρική βραδιά για την Μπαρτσελόνα, η οποία έκανε ότι ήθελε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, διαλύοντας με 5-0 την Σεβίλλη στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο». Οι Καταλανοί σήκωσαν την κούπα για 4η σερί φορά και συνολικά 30η στην ιστορία τους, ενώ την επόμενη εβδομάδα ετοιμάζονται να «σφραγίσουν» το νταμπλ.

Κύπελλο Ισπανίας: Το σήκωσε με πεντάρα η Μπαρτσελόνα!
Ο Αντρές Ινιέστα, στον τελευταίο του τελικό με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και στο φινάλε αποθεώθηκε απ’ όλο το γήπεδο, με τον ίδιο να ξεσπά σε δάκρυα.

Μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτή ήταν η Μπαρτσελόνα. Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 14’ όταν από βολέ του Σίλεσεν, ο Κουτίνιο έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έδωσε έτοιμο γκολ στον Σουάρες για το 1-0. Στο 28’ ο Ινιέστα σημάδεψε με δυνατό σουτ το οριζόντιο δοκάρι και τρία λεπτά μετά ήρθε το 2-0. Ο Άλμπα έδωσε με τακουνάκι στον Μέσι, ο οποίος με ωραίο τελείωμα σκόραρε σε 5ο τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας και ισοφάρισε το ρεκόρ του Τέλμο Θάρα από το 1950.

Το 3-0 ήρθε στο 40’ όταν μετά από 1-2 του Μέσι με τον Σουάρες, ο Ουρουγουανός ευστόχησε σε τετ-α-τετ και «καθάρισε» την υπόθεση νίκη. Στο ξεκίνημα της επανάληψης (52’), ο Ινιέστα συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Μέσι, απέφυγε τον Σόρια και με ωραίο πλασέ εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Ακολούθησαν τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Σόρια σε προσπάθειες των Σουάρες (55’), Ουμτιτί (55’) και Μπουσκέτς (63’), ενώ στο 64’ ο Τερ Στέγκεν ανέλαβε δράση, νικώντας σε τετ-α-τετ τον Σάντρο. Τέσσερα λεπτά ο Κουτίνιο σκόραρε, αλλά ακυρώθηκε επειδή ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε χέρι του Λενγκλέ. Ο Μέσι έκανε νόημα στον Βραζιλιάνο, να το εκτελέσει εκείνος και να γράψει το τελικό 5-0. Οι Καταλανοί δεν είχαν ξαναβάλει πέντε σε τελικό από το 1922, ενώ γενικά δεν είχε συμβεί από οποιαδήποτε ομάδα από το 1980.

Στο 87’ του τελικού, ο Αντρές Ινιέστα έγινε αλλαγή και όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο για να χειροκροτήσει και να αποθεώσει τον Ισπανό θρύλο, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Ήταν ο τελευταίος του τελικός με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, αφού τη νέα σεζόν θα συνεχίσει στην Κίνα. Αποχαιρέτησε το θεσμό, μετρώντας έξι κατακτήσεις, όσες και οι Μέσι, Μπουσκέτς, Πικέ (σ.σ.: το ρεκόρ είναι 7 και το έχουν τρεις παίκτες: Γκαΐνθα, Μπελαϊστεγκιγκοετία, Μπελαούστε).

Όσο για τους ηττημένους, όταν πήγαν να χαιρετήσουν το κοινό τους, δέχτηκαν έντονες αποδοκιμασίες.










Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.