Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Με ανατροπή στον τελικό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (video)

Κύπελλο Αγγλίας: Με ανατροπή στον τελικό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/4/2018 21:43
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ» και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για 20η φορά στην ιστορία της. Σάντσες (24’) και Ερέρα (62’) τα γκολ, προηγήθηκαν με Άλι (11’) οι «πετεινοί».

Το 13ο Κύπελλο Αγγλίας της ιστορίας της θα διεκδικήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό της 19ης Μαΐου. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κέρδισαν με 2-1 την Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ» και «σφράγισαν» την πρόκριση για τον τελικό του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Τσέλσι-Σαουθάμπτον.

Η Τότεναμ θα μπορούσε να μείνει από πολύ νωρίς με παίκτη λιγότερο, όταν στο 3’ ο Τρίπιερ βρήκε με τις τάπες το πόδι του Αλέξις Σάντσες χωρίς μάλιστα να διεκδικεί μπάλα, ωστόσο η φάση δεν έγινε αντιληπτή από τον διαιτητή. Οι «πετεινοί» γλίτωσαν την αποβολή και στο 11’ πήραν το προβάδισμα με κοντινή προβολή του Ντέλε Άλι έπειτα από σέντρα του Έρικσεν στο δεύτερο δοκάρι.

Οι Λονδρέζοι είχαν δύο σημαντικές στιγμές με Κέιν (14’) και Έρικσεν (17’) για ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο στο 24’ ο Πογκμπά έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σάντσες με εξαιρετική κεφαλιά ισοφάρισε το σκορ σε 1-1. Οι δύο ομάδες είχαν από μια σημαντική στιγμή στο φινάλε του ημιχρόνου για να πάνε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στο 44’ ο Φορμ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Πογκμπά, ενώ στο 45+2’ το μακρινό σουτ του Ντάιερ σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 62’. Ο Λουκάκου έκανε κακό κοντρόλ στην περιοχή αλλά η μπάλα πήγε στον Άντερ Ερέρα (την άφησε ο Λίνγκαρντ) , ο οποίος με πλασέ στην κίνηση «έγραψε» το 2-1. Η Τότεναμ προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο με εξαιρεση ένα καλό μακρινό σουτ του Έρικσεν (73’), δεν κατάφερε να ανησυχήσει την εστία του Ντε Χέα.

Το 2-1 έμεινε ως το φινάλε και η Γιουνάιτεντ θα αγωνιστεί για 20η φορά (ρεκόρ) σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας, διεκδικώντας το 13ο τρόπαιο της στο θεσμό. Αντίπαλος της θα είναι ο νικητής του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Τσέλσι και Σαουθάμπτον. Στον αντίποδα, η Τότεναμ αποκλείστηκε για 8η σερί φορά (1993, 95, 99, 01, 10, 12, 17, 18) στα ημιτελικά του θεσμού και η τελευταία της παρουσία σε τελικό είναι το 1991, όταν κέρδισε την Νότιγχαμ Φόρεστ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.