Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Γερμανίας: Η Μπάγερν απέκλεισε την Ντόρτμουντ

Κύπελλο Γερμανίας: Η Μπάγερν απέκλεισε την Ντόρτμουντ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/12/2017 00:04
Η Μπάγερν κέρδισε με 2-1 την Ντόρτμουντ στο Μόναχο και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Μπόατενγκ (12’) και Μίλερ (40’) τα γκολ, μείωσαν με Γιαρμολένκο (77’) οι Βεστφαλοί.

Με δυο στο πρώτο ημίχρονο, η Μπάγερν επικράτησε 2-1 της Ντόρτμουντ στο Μόναχο και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου, αφήνοντας εκτός την περσινή νικήτρια του θεσμού.

Οι Βαυαροί μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, έχοντας τρεις κλασσικές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Στο 3’ η κεφαλιά του Βιδάλ από το ύψος του πέναλτι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 8’ ο Μπούρκι νίκησε σε τετ-α-τετ τον Λεβαντόφσκι.

Στο 11’ ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ σταμάτησε και το σουτ του Ριμπερί, όμως στο επόμενο λεπτό η Μπάγερν κατάφερε να προκριθεί. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ζίλε σημάδεψε το δοκάρι όμως ο Μπόατενγκ πήρε το ριμπάουντ και με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Βεστφαλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 35’ είχαν τεράστια ευκαιρία με τετ-α-τετ του Γιαρμολένκο, όμως ο Αλάμπα απομάκρυνε στη γραμμή. Η Μπάγερν γλίτωσε το γκολ και στο 40’ πέτυχε δεύτερο τέρμα. Ο Μίλερ έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Λεβαντόφσκι και με ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Μπούρκι για το 2-0 της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και στο δεύτερο μέρος, σπαταλώντας σημαντικές φάσεις για μεγαλύτερο σκορ. Στο 46’ ο Μπούρκι απέκρουσε το πλασέ του Χάμες, ενώ στο 50’ έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Μίλερ. Ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ έκανε άλλη μια μεγάλη απόκρουση στο 64’, διώχνοντας με τα ακροδάχτυλα τη σέντρα-σουτ του Μίλερ.Μετά το 70’ η Ντόρτμουντ ανέβασε την απόδοση της και στο 77’ ξαναμπήκε στο ματς χάρη σε κοντινή κεφαλιά του Γιαρμολένκο. Με το σκορ στο 2-1, οι Βεστφαλοί πίεσαν ασφυχτικά για ένα δεύτερο γκολ, έχοντας μεγάλη ευκαιρία στο 90’. Ο Ίσακ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως καθυστέρησε και όταν έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στην εκτέλεση του, ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα έξω, με το 2-1 να μένει ως το τέλος.

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Ούλραϊχ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ζίλε, Αλάμπα, Μαρτίνεθ (87’ Ρούντι), Βιδάλ, Χάμες (75’ Τολισό), Ριμπερί (61’ Κομάν), Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Ντόρτμουντ (Πέτερ Στέγκερ): Μπούρκι, Τόλγιαν (88’ Ίσακ), Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα (34’ Νταούντ), Τοπράκ, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Καγκάβα, Γκερέιρο (56’ Σίρλε), Πούλισιτς, Γιαρμόλενκο

Πέρασαν Λεβερκούζεν, Βέρντερ και Άιντραχτ


Στα άλλα ματς, η Λεβερκούζεν κέρδισε με 1-0 την Γκλάντμπαχ στο «Μπορούσια Παρκ» και πήρε το εισιτήριο για τους «8». Με τον Ρέτσο να παίζει σε όλο το ματς, οι «ασπιρίνες» πήραν την πρόκριση χάρη στο γκολ του Μπέιλι στο 70’ ύστερα από λάθος των γηπεδούχων στη μεσαία γραμμή.

Από την άλλη, η Βέρντερ κέρδισε με 3-2 την Φράιμπουργκ στη Βρέμη και εξασφάλισε και αυτή την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων με τα γκολ των Μπελφοντίλ (3’) και Κάιντς (20’), αλλά στο 28’ ο Πέτερσεν μείωσε σε 2-1. Στο 69’ ο Μπαργκφρέντε έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην Βέρντερ, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν απλώς με τον Ραβέ (86’) για το τελικό 3-2.

Τέλος, η Άιντραχτ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Χάιντενχαϊμ, αλλά πήρε την πρόκριση στην παράταση (2-1). Το 0-0 της κανονικής διάρκειας οδήγησε το ματς στον έξτρα χρόνο, εκεί όπου σημειώθηκαν τρία γκολ. Στο 105’ ο Γκατσίνοβιτς έκανε το 1-0, με τους γηπεδούχους να απαντούν στο επόμενο λεπτό με τον Σνάτερερ. Ωστόσο στο 109’ ο Αλέρ έκανε το τελικό 2-1 και έδωσε το εισιτήριο στην ομάδα της Φρανκφούρτης.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.