Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Διπλό… πρόκρισης για Ολυμπιακό στα Χανιά

Κύπελλο Ελλάδας: Διπλό… πρόκρισης για Ολυμπιακό στα Χανιά

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/12/2017 19:14
Ο Ολυμπιακός, με γκολ των Μποτία (57’) και Ανσαριφάρντ (78’), κέρδισε με 2-0 τον Πλατανιά στα Περιβόλια και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου. Δοκάρι για να μειώσουν είχαν οι γηπεδούχοι, που φωνάζουν για τη μη αποβολή του Φιγκέιρας στο 6ο λεπτό.

Με το… ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του με 2-0 στην έδρα του Πλατανιά. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπιασαν υψηλή απόδοση ωστόσο πέτυχαν το στόχο τους, φεύγοντας με σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης από τα Περιβόλια.

Οι Πειραιώτες δεν πατούσαν καλά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και στο 6ο λεπτό θα μπορούσαν να μείνουν με παίκτη λιγότερο, αφού ο Φιγκέιρας σε προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα, σήκωσε ψηλά το πόδι και βρήκε τον λαιμό του Κοροβέση, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος.

Τέσσερα λεπτά νωρίτερα, οι γηπεδούχοι είχαν διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή και για το λανθασμένο καταλογισμό οφσάιντ στον Γκρζέλτσακ που έβγαινε με καλές προϋποθέσεις απέναντι στον Χουτεσιώτη. Παράπονα για τη διαιτησία του Κατσικογιάννη είχε και ο Ολυμπιακός, αφού στο 12’ ο Κοροβέσης βρήκε χαμηλά στο πόδι τον Τζούρτζεβιτς μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής έδειξε παίζετε.

Ο Πλατανιάς στάθηκε εξαιρετικά στο πρώτο μέρος, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τους «ερυθρόλευκους» και είχε δύο σημαντικές στιγμές στο φινάλε για να ανοίξει το σκορ. Στο 40’ ο Χουτετσιώτης, στο πρώτο του φετινό ματς, νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ενσικουλού, ενώ στο 41’ το σουτ του Γκρζέλτσακ από θέση βολής έφυγε ψηλά άουτ.

Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μια καλή στιγμή στο ξεκίνημα της επανάληψης (51’). Ο Ενσικολού έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, όμως ο Γκρζέλτσακ δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Έξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάριν και κεφαλιά-πάσα του Ένγχελς, ο Μποτία έκανε ψαλιδάκι από το ύψος της μικρής περιοχής και «έγραψε» με εντυπωσιακό τρόπο το 0-1.

Μετά το γκολ, ο Λεμονής πέρασε στο ματς τον Ανσαριφάρντ αντί του Πάρντο και γύρισε το σύστημα σε 3-5-2. Ο Ολυμπιακός δεν έφτιαξε άλλη φάση μέχρι το 78’ όταν και πέτυχε δεύτερο γκολ. Ο Τζούρτζεβιτς έκανε το σουτ με το δεξί μέσα από την περιοχή, ο Κοκκαλάς απέκρουσε, όμως ο Ανσαριφάρντ πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πλατανιάς θα μπορούσε να μειώσει στο 84ο λεπτό, έχοντας δοκάρι με σουτ του Ουές από το ύψος της περιοχής. Το 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού έμεινε ως το φινάλε και οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.