Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Στα ημιτελικά Σίτι και Άρσεναλ

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Στα ημιτελικά Σίτι και Άρσεναλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/12/2017 00:40
Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε στα πέναλτι (4-3) την Λέστερ στο «Κίνγκ Πάουερ Στέντιουμ» (1-1 κ.δ) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Πρόκριση και για την Άρσεναλ, η οποία κέρδισε με 1-0 την Γουέστ Χαμ και έβαλε το όνομα της στην κλήρωση της Τετάρτης (20/12).

Το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας εξασφάλισε η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» ισοφαρίστηκαν στο 90+6’ από την Λέστερ στο «Κίνγκ Πάουερ Στέντιουμ» (1-1), ωστόσο πήραν την πρόκριση στα πέναλτι (4-3), αφού Βάρντι και Μαχρέζ δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν από την άσπρη βούλα.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να δίνει ευκαιρίες σε αρκετούς νεαρούς. Οι «πολίτες» μπήκαν καλύτερα στο ματς και είχαν δύο σημαντικές στιγμές με διαγώνιο σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα (13’) και σέντρα-σουτ του Γκουντογκάν (20’) για να ανοίξουν το σκορ. Οι δύο άσοι συνεργάστηκαν εξαιρετικά στο 26ο λεπτό, με τον Πορτογάλο να σκοράρει με πλασέ εντός περιοχής για το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Πιέλ πέρασε στο ματς τους Μαχρέζ, Βάρντι και Γκρέι και η Λέστερ κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό ήρθε στο 90+7’ με τον Βάρντι να μετουσιώνει σε γκολ το ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής σε ανατροπή του Γκρέι από τον Γουόκερ.

Το σκορ δεν άλλαξε στην παράταση και τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι. Εκεί οι παίκτες της Σίτι ήταν εύστοχοι, ωστόσο Βάρντι και Μαχρέζ δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν. Ο πρώτος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ο δεύτερος είδε τον Μπράβο να αποκρούσει την εκτέλεση του και το τελικό 4-3 οδήγησε την Σίτι στα ημιτελικά.

Με Γουέλμπεκ η Άρσεναλ


Λιγκ Καπ Αγγλίας: Στα ημιτελικά Σίτι και Άρσεναλ
Στο άλλο ματς η Άρσεναλ κέρδισε με 1-0 την Γουέστ Χαμ στο «Έμιρειτς» και «σφράγισε» το άλλο εισιτήριο για τους «4» του θεσμού.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν την υπεροχή και στο 38’ «άγγιξαν» το γκολ με τον Γουόλκοτ, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά. Ωστόσο στο 42’, ο Ντεμπισί έδωσε με το κεφάλι στον Γουέλμπεκ, αυτός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Γουέστ Χαμ και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ του Άγγλου άσου ήταν αρκετό για την Άρσεναλ, αφού η Γουέστ Χαμ δεν κατάφερε να βρει απάντηση. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και οι «κανονιέρηδες» θα δώσουν το «παρών» στα ημιτελικά.

Τσέλσι-Μπόρνμουθ (20/12, 21:45) και Μπρίστολ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (20/12, 22:00) είναι τα άλλα δύο ζευγάρια που θα ολοκληρώσουν την προημιτελική φάση και αμέσως μετά θα διεξαχθεί η κλήρωση για τη φάση των «4».




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.