Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Μοράτα «ξέρανε» την Γιουνάιτεντ!

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Μοράτα «ξέρανε» την Γιουνάιτεντ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/11/2017 20:33
Με γκολ του Μοράτα (55’) η Τσέλσι κέρδισε με 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο και μείωσε στο -1 τη διαφορά από την 2η θέση. Άνοιξε τη ψαλίδα η Μάντσεστερ Σίτι.

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ» με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με γκολ του Μοράτα, οι «μπλε» πήραν τη νίκη με 1-0 και μείωσαν στο -1 τη διαφορά από την αντίπαλο τους στην 2η θέση. Παράλληλα, επέτρεψαν στην Μάντσεστερ Σίτι να ξεφύγει με +8 στην κορυφή μετά τη νίκη της απέναντι στην Άρσεναλ.

Χωρίς τον Ενγκολό Καντέ στη σύνθεση τους οι περσινοί πρωταθλητές είχαν δεχτεί 11 γκολ σε έξι παιχνίδια σ’ όλες τις διοργανώσεις. Ο Γάλλος μέσος επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά τον μυϊκό τραυματισμό που υπέστη τον Οκτώβριο και έκανε τη διαφορά, αφού η ομάδα του Αντόνιο Κόντε βρήκε ξανά τη συνοχή των γραμμών άμυνας και κέντρου.

Η Τσέλσι είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και στο 7’ κατάφερε να βρει δίχτυα με αυτογκόλ του Τζόουνς, όμως ο Τέιλορ καταλόγισε επιθετικό φάουλ στον Μοράτα, ο οποίος έσπρωξε ελαφρώς τον Άγγλο αμυντικό.

Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό στο ξεκίνημα με αρκετές καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 8’ η κεφαλιά του Ράσφορντ πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 12’ ο Μπακαγιόκο αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Τέσσερα λεπτά μετά ο Κουρτουά είπε «όχι» σε σουτ του Λουκάκου, ενώ στο 19’ ο Ντε Χέα πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε βολίδα του Αζάρ.

Μετά το πρώτο 25λεπτο η Τσέλσι πήρε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού ωστόσο δεν κατάφερε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Γιουνάιτεντ. Το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να είχαν την υπεροχή και στο δεύτερο μέρος.

Η Γιουνάιτεντ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και στο 54’ χρειάστηκε την επέμβαση του Ντε Χέα σε σουτ του Αζάρ για να κρατήσει το μηδέν. Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό (55’) ο Αθπιλικουέτα έκανε τη σέντρα και ο Μοράτα με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 1-0.

Ο Μουρίνιο έριξε στο ματς Φελαϊνί και Μαρσιάλ, ωστόσο η Τσέλσι συνέχισε να έχει τον έλεγχο. Μπακαγιόκο, Αζάρ και Μοράτα σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες για τους «μπλε», που δεν μπόρεσαν να «κλειδώσουν» το ματς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Γιουνάιτεντ κέρδισε μέτρα και πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 86’ το σουτ του Ράσφορντ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κουρτουά, ο οποίος στο 90’ πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε προσπάθεια του Φελαϊνί. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και η Τσέλσι βρέθηκε στο -1 από Γιουνάιτεντ και Τότεναμ που ισοβαθμούν στην 2η θέση.

Από την άλλη, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο μετράει μόλις μια νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ αυτή ήταν η 3η σερί ήττα για τον Πορτογάλο τεχνικό στο «Στάμφορντ Μπριτζ», μετά την αποχώρηση του από τους «μπλε» τον Δεκέμβριο του 2015. Στα αξιοσημείωτα πως οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν έχουν κερδίσει στην έδρα της Τσέλσι από τον Οκτώβριο του 2012 και το επεισοδιακό 2-3 με τις αποβολές των Ιβάνοβιτς και Τόρες.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.