Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Με αρκετές απουσίες στην Κύπρο η Τότεναμ

Με αρκετές απουσίες στην Κύπρο η Τότεναμ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/9/2017 23:21
Χωρίς έξι βασικά της στελέχη ταξίδεψε στην Κύπρο η Τότεναμ για το αυριανό (26/9) παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ στο «ΓΣΠ». Τι δήλωσαν οι δύο προπονητές.

Με σημαντικές απουσίες θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη η Τότεναμ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «πετεινοί» ταξίδεψαν στην Κύπρο χωρίς τους δύο τιμωρημένους Ντέλε Άλι και Γιαν Βερτόγχεν, ενώ εκτός λόγω προβλημάτων έμειναν οι Κρίστιαν Έρικσεν (άρρωστος), Ντάνι Ρόουζ (γόνατο), Βίκτορ Γουανιάμα (γόνατο), Μούσα Ντεμπελέ (αστράγαλος) και ο Έρικ Λαμέλα που παραμένει μακροχρόνια εκτός.

«Νομίζω έχουμε πολλούς τραυματισμούς και δύο τιμωρημένους, ο Άλι και ο Βερτόνχνεν. Αυτά δεν είναι δικαιολογίες για την ομάδα μας, ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε και αυτό θέλουμε να κάνουμε αύριο. Είναι σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να πάμε με την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή πριν από τον αγώνα απέναντι στην Ρεάλ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

Απουσίες έχει και ο ΑΠΟΕΛ, καθώς ο Γιώργος Δώνης δεν μπορεί να υπολογίζει στους Εφραίμ, Ιωάννου, Μπερόλιο, Μιλάνοφ και Εμπεσίλιο, ενώ αμφίβολος είναι ο Σαλάι.

Δώνης: «Είναι μεγάλο κίνητρο να παίζεις με αυτές τις ομάδες»


Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου:

Ποιο είναι το ζητούμενο: «Καταρχήν είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε την δυνατότητα να παίζουμε τέτοια παιχνίδια, είναι σημαντικός για την ομάδα ο θεσμός του Τσάμπιονς Λιγκ όλα αυτά τα συνεχόμενα χρόνια στην Ευρώπη μας έχουν κάνει δυνατούς και μας έχουν κάνει να πιστεύουμε. Στο σπίτι μας απέναντι σε μια ομάδα με πολύ ποιότητα εμείς έχουμε ετοιμάσει το πλάνο μας και οι ποδοσφαιριστές πιστεύω θα είναι πειθαρχημένοι σε αυτό. Πιστεύω θα παίξει ρόλο η δική μας πίστη και πρέπει να πιστεύουμε και να προσπαθήσουμε όσο και αν φαίνεται δύσκολο για την νίκη μέσα στην έδρα μας».Για το αν είναι κλειδί το αυριανό παιχνίδι για την πορεία του ΑΠΟΕΛ: «Δεν το σκεφτόμαστε έτσι, κομβικά παιχνίδια ήταν με την Βιτορούλ και την Σλάβια. Είναι μεγάλο κίνητρο να παίζεις με αυτές τις ομάδες και να προσπαθείς και να πιστεύεις ότι μπορείς να διεκδικήσεις κάτι. Πρέπει να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να παλέψουμε αύριο και μετά το παιχνίδι να δούμε αν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι».

Για το αν είναι έξτρα κίνητρο επειδή ως προπονητής έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στην Τότεναμ και έχασε: «Χάσαμε αλλά εγώ έπαιξα καλά. Είναι διαφορετικός ο ρόλος του προπονητή από του ποδοσφαιριστή. Νιώθω τυχερός που συμμετάσχω για δεύτερη φορά στην διοργάνωση. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να πιστεύεις και το βασικότερό μας ατού για αύριο είναι η πίστη μας. Έχουμε δυνατή ομάδα έχουμε πίστη, απαιτείται από όλους λίγη υπομονή και λίγος χρόνος».

Για τον Χάρι Κέιν: «Ο Κέιν είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς αυτή την στιγμή στην Ευρώπη, έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία. Ποτέ δεν σκέφτομαι πως θα σταματήσω ένα παίκτη μόνο αλλά πως να λειτουργήσει συνολικά η ομάδα για αποτρέψει τους κινδύνους. Το έχουμε κάνει απέναντι στον Μέσσι, απέναντι στον Ρονάλντο, απέναντι στον Νεϊμάρ και σε άλλα μεγάλα ονόματα».

Ποιο είναι το κλειδί: «Το κλειδί σε τέτοια παιχνίδια είναι ότι παίζει ρόλο η απόδοση των ομάδων, είμαστε ρεαλιστές, η Τότεναμ είναι καλύτερη από εμάς. Το βασικό για εμάς στο πλάνο μας είναι ναι μεν η οργάνωσή μας αλλά περισσότερα πράγματα με την μπάλα στα πόδια απ’ όσα κάναμε στην Μαδρίτη. Η αυτοποπεποίθηση όσο αφορά την δημιουργία θα παίξει ρόλο».

Για τις απουσίες της Τότεναμ: «Γνωρίζω τους παίκτες που λείπουνε και είναι σημαντικές παίκτες για την Τότεναμ. Δεν γνωρίζετε όμως τους ποδοσφαιριστές που λείπουν για εμάς. Θεωρώ ότι έχουμ περισσότερες απώλειες εμείς».

Για τον Σαλάι: «Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας όπως ο Βούρος και ο Σαλάι που έχουν έρθει χωρίς προετοιμασία. Αυτά τα δύο παιδιά προσπαθούν να βρουν ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια. Σκεφτείτε πόση ταλαιπωρία τραβούν αυτά τα παιδιά, ειδικά ο Βούρος που δεν έχει εναλλακτική λύση. Ο Σαλάι μετά το παιχνίδι με την Ανόρθωση έδειξε ότι είχε βαρετό σώμα, τον ξεκούρασα απέναντι στον Άρη, χθες προπονήθηκε κανονικά και θα δούμε και σήμερα κατά πόσο μπορώ να τον χρησιμοποιήσω».

Για το ότι ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να σκοράρει: «Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι να βάλεις την μπάλα στα δίχτυα. Για εμένα δεν παίζει ρόλο ότι δεν σκοράραμε στα τελευταία δύο παιχνίδια. Για εμένα η ουσία είναι να βλέπω την ομάδα να δημιουργεί. Δεν θα ανησυχώ όταν έχουμε 2-3 παιχνίδια που η ομάδα μένει χωρίς γκολ».

Να ξεκαθαρίσει για Σαλάι: «Χθες η προπόνηση ήταν πάρα πολύ χαλαρή, ο Σαλάι έκανε την προπόνηση αλλά ήταν χαλαρή, σήμερα μετά την προπόνηση θα δούμε αν θα μπορεί να αγωνιστεί με τις πιθανότητες με το μέρος του. Είμαστε τυχεροί που δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Εμπεσίλιο και θα μείνει λίγο καιρό έξω».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.