Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Μανέ λύτρωσε τη Λίβερπουλ

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Μανέ λύτρωσε τη Λίβερπουλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/8/2017 19:22
Με γκολ του Μανέ (73’), ύστερα από λάθος του Μιλιβόγιεβιτς, η Λίβερπουλ κέρδισε με 1-0 την Κρίσταλ Πάλας στο «Άνφιλντ» και πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Πρώτες νίκες και για Λέστερ (2-0 την Μπράιτον) και Σαουθάμπτον (3-2 την Γουέστ Χαμ), 2x2 η Γουέστ Μπρομ!

Η Λίβερπουλ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην αμυντική τακτική της Κρίσταλ Πάλας, όμως ένα λάθος του Μιλιβόγιεβιτς ήταν αρκετό προκειμένου να πάρει τη νίκη με 1-0 στο «Άνφιλντ» και να φτάσει τους 4 βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές.

Οι «κόκκινοι», που είχαν ξανά εκτός αποστολής τον Κουτίνιο, είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής όμως αδυνατούσαν να απειλήσουν την εστία του Χένεσι, με εξαίρεση μία απίστευτη ευκαιρία στο πρώτο μέρος με τον Ματίπ (15’).

Η ομάδα του Ντε Μπουρ είχε εγκλωβίσει τους γηπεδούχους και στο 55’ «άγγιξε» το γκολ, με τον Μπεντέκε να αστοχεί από θέση βολής, ύστερα από πάρε-βάλε του Λόφτους-Τσικ. Ο Κλοπ πήρε ρίσκο, ρίχνοντας στο ματς τους Σάλαχ και Σολάνκε (υπήρχαν ήδη οι Φιρμίνο και Μανέ) και όσο περνούσαν τα λεπτά η Λίβερπουλ γινόταν όλο και πιο πιεστική.

Η πίεση της απέδωσε καρπούς στο 73’, όταν μετά από κόντρες στην περιοχή της Κρίσταλ Πάλας, ο Μιλιβόγιεβιτς δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Μανέ με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 1-0, λυτρώνοντας την ομάδα του. Μάλιστα, αυτό ήταν το 4ο γκολ του Σενεγαλέζου σε έξι παιχνίδια απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας!

Ματσάρα στο «Σεντ Μέρις», 2x2 η Γουέστ Μπρομ

Μεγάλο παιχνίδι στο «Σέντ Μέρις», όπου η Σαουθάμπτον κέρδισε με 3-2 την Γουέστ Χαμ χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Όστιν στο 90+3’. Οι «Άγιοι» πήραν από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στα γκολ των Γκαμπιαντίνι (11’) και Τάντιτς (38’ πεν.), με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με δέκα από το 33’, αφού ο Αρναούτοβιτς αποβλήθηκε για εκτός φάσης χτύπημα.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, τα «σφυριά» έφεραν το σκορ στα ίσια χάρη στα δύο πρώτα γκολ του Τσιτσαρίτο Ερνάντες (45’, 74’) με τη νέα του ομάδα. Παρόλα αυτά ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 90+3’, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Όστιν, επέτρεψε στην Σαουθάμπτον να πάρει την πρώτη της νίκη στη σεζόν, αφήνοντας την ομάδα του Μπίλιτς χωρίς βαθμό.

Πρώτη νίκη και για την Λέστερ, η οποία κέρδισε με 2-0 την νεοφώτιστη Μπράιτον στο «Κίνγκ Πάουερ Στέντιουμ» χάρη στα γκολ των Οκαζάκι (1’) και Μαγκουάιρ (54’). Την πρώτη της νίκη πήρε και η Γουότφορντ του Μάρκο Σίλβα, η οποία πέρασε με 2-0 από την έδρα της Μπόρνμουθ. Ο νεοαποκτηθείς Ριτσάρλισον άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή (73’), ενώ ο Καπού «σφράγισε» τη νίκη στο 86’ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής.

Τέλος, η Γουέστ Μπρομ πέρασε με 1-0 από την έδρα της Μπέρνλι, που την προηγούμενη αγωνιστική σόκαρε την πρωταθλήτρια Τσέλσι, και έκανε το «2 στα 2». Απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς ο Ρόμπσον-Κανού, αφού ήρθε από τον πάγκο στο δεύτερο μέρος, σκόραρε το μοναδικό γκολ στο 71’ και στο 83’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για αγκωνιά!



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.