Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νεϊμάρ: «Δεν έφυγα για τα χρήματα, αλλά για μια νέα πρόκληση»

Νεϊμάρ: «Δεν έφυγα για τα χρήματα, αλλά για μια νέα πρόκληση»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/8/2017 16:57
Ο Νεϊμάρ στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του από την Παρί Σεν Ζερμέν ανέφερε πως ήθελε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του και αρνήθηκε πως αποχώρησε για τα λεφτά ή επειδή δεν αισθανόταν σημαντικός στην Μπαρτσελόνα.

Ημέρα… Νεϊμάρ ήταν η σημερινή (4/8) για την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Βραζιλιάνος άσος παρουσιάστηκε από τη διοίκηση των Παριζιάνων και ο ίδιος δήλωσε πανέτοιμος να αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι με την Αμιέν για την πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ο 25χρονος δήλωσε πως δεν νιώθει κανένα βάρος που αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο (222 εκατ. ευρώ). Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η απόφαση του να συνεχίσει στην Παρί δεν ήταν ούτε τα χρήματα (2ος πιο ακριβοπληρωμένος μετά τον Τέβες), ούτε να ξεφύγει από τη… σκιά του Μέσι, αλλά η νέα πρόκληση που του δίνεται και η ευκαιρία να κατακτήσει πολλούς τίτλους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νεϊμάρ:


Νεϊμάρ: «Δεν έφυγα για τα χρήματα, αλλά για μια νέα πρόκληση»
«Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος. Είμαι ευγνώμων για τη νέα πρόκληση και είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στο Παρίσι για την Παρί. Μια υπέροχη πόλη και μια σπουδαία ομάδα. Πραγματικά δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα που νιώθω. Ανυπομονώ να προπονηθώ με τους νέους μου συμπαίκτες, να παίξω με τη νέα μου ομάδα και να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει.

Η Παρί έχει τις ίδιες φιλοδοξίες με τις δικές μου. Ήθελα κάτι μεγαλύτερο, μια μεγαλύτερη πρόκληση και η καρδιά μου με οδήγησε εδώ. Θέλω να δώσω τα πάντα ώστε να βοηθήσω τον σύλλογο να κατακτήσει τρόπαια.

Ήθελα να έρθω στην Παρί για να βρω μια νέα πρόκληση. Όχι γιατί δεν ήμουν ο μεγάλος σταρ της Μπαρτσελόνα. Ταίριαξα πολύ καλά στην προηγούμενη ομάδα μου. Δεν ήταν αυτός ο λόγος που είμαι εδώ. Η Παρί αξίζει περισσότερα τρόπαια, εγώ θέλω να κερδίσω νέα τρόπαια και αυτό ήταν το κίνητρο. Ήθελα ένα μεγαλύτερο όνειρο.

Ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρα στη ζωή μου. Ήμουν σε ένα σπουδαίο κλαμπ όπως η Μπαρτσελόνα, είχα φίλους εκεί και δεν ήταν εύκολο να τα αφήσω όλα. Υπήρχαν αρκετά έντονες στιγμές όπου σκεφτόμουν και ξανασκεφτόμουν τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Άφησα πολύ καλούς φίλους, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Τα πράγματα γίνονται πολύ γρήγορα».

Για τους Βραζιλιάνους που θα συναντήσει στην Παρί: «Μίλησα με τους Βραζιλιάνους παίκτες της Παρί και ήταν αρκετά χαρούμενοι που θα έρθω εδώ. Για να είμαι ειλικρινής, ακόμα και να μην υπήρχε κανένας συμπατριώτης μου, δεν θα άλλαζε κάτι στην απόφαση μου».

Για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί: «Είμαι πεινασμένος για ποδόσφαιρο. Πάντα θέλω να παίζω και ναι, είμαι έτοιμος να παίξω αύριο (5/8) κόντρα στην Αμιέν».

Για το αν ήρθε στην Παρί μόνο για τα χρήματα: «Ποτέ δεν ήταν κίνητρο μου τα χρήματα. Αυτό που σκέφτομαι είναι η ευτυχία μου και αυτή της οικογένειας μου. Εάν ακολουθούσα το χρήμα, θα ήμουν κάπου αλλού, σε κάποιες άλλες χώρες. Με δυσαρεστεί που ο κόσμος σκέφτεται κάτι τέτοιο».

Για το αν είναι βάρος γι’ αυτό να αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών: «Κανένα βάρος. Είμαι 69 κιλά και δεν νιώθω καθόλου βάρος στην πλάτη μου».

Για το αν υπάρχει ρήτρα στο νέο του συμβόλαιο (ερώτηση προς τον ιδιοκτήτη, Αλ Κελαίφι: «Ναι, έχουμε τοποθετήσει ρήτρα».

Για το πολυσυζητημένο tweet του Πικέ που έγραφε ότι μένει στην Μπαρτσελόνα: «Εκείνη η φωτογραφία ήταν από ένα γεύμα που ήμασταν μαζί. Του είπα να μην ανεβάσει αυτό το μήνυμα γιατί δεν είχα πάρει ακόμα την απόφαση μου. Το σκεφτόμουν πολύ και ήθελε να κάνει ένα αστείο. Είναι ένας από τους πιο στενούς μου φίλους και του εύχομαι ότι καλύτερο».

Για τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα που τον συγκρίνουν με τον… προδότη Φίγκο: «Δεν έκανα κάτι κακό. Με στεναχωρεί που οι οπαδοί σκέφτονται έτσι. Ελπίζω να είναι η μειοψηφία. Ποτέ δεν έδειξα έλλειψη σεβασμού στους οπαδούς και πιστεύω πως κάθε παίκτης έχει δικαίωμα να μένει ή να φεύγει από έναν σύλλογο. Δεν είσαι υποχρεωμένος να μείνεις σε ένα σύλλογο και αν θέλεις να φύγεις, πρέπει να το κάνεις. Να πω ξανά ότι θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα».

Για το αν μπορεί να γράψει ιστορία στην Παρί και να γίνει σύμβολο της πόλης όπως ο πύργος του Άιφελ: «Θέλω να γράψω ιστορία με την Παρί. Ο μεγαλύτερος στόχος είναι το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά θέλω να κατακτήσω όλα τρόπαια. Το Παρίσι δεν χρειάζεται τον Νεϊμάρ για να είναι η πιο υπέροχη πόλη του κόσμου».

Για το πώς βλέπει το Σαμπιονά σε σύγκριση με την Πριμέρα Ντιβιζιόν: «Έχω ακούσει πολλούς να κριτικάρουν το γαλλικό πρωτάθλημα και έχω μιλήσει με παίκτες γι’ αυτό. Μου είπαν ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια εδώ. Είναι μεγάλη πρόκριση να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Υπάρχει μεγάλη προοπτική για να γίνουμε ο καλύτερος σύλλογος του κόσμου».

Για το αν έφυγε από την Μπαρτσελόνα γιατί βρίσκονταν στη… σκιά του Μέσι: «Όχι, το αντίθετο. Ένα από τα κίνητρα μου να παίξω στην Μπαρτσελόνα ήταν η παρουσία του Λιονέλ Μέσι. Δεν υπήρχε καθόλου πίεση με εξαίρεση την πρώτη εβδομάδα, όπου προπονούμουν δίπλα σε παίκτες-πρότυπα. Όμως στη συνέχεια χαλάρωσα και το να παίζεις δίπλα στους κορυφαίους, είναι αρκετά εύκολο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μέσι γιατί με καλωσόρισε θερμά και μου έμαθε τόσα πολλά σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια. Τώρα είμαι στην Παρί και θέλω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου με τον καλύτερο τρόπο για να κατακτήσουμε τίτλους».

Κελαϊφί: «Όποιος ανησυχεί για το FFP, να πάει να πιεί καφέ…»


Νεϊμάρ: «Δεν έφυγα για τα χρήματα, αλλά για μια νέα πρόκληση»
Ο ισχυρός άνδρας της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, είπε με τη σειρά του πως ο Νεϊμάρ δεν πήγε για τα λεφτά στην ομάδα του και εξέφρασε την βεβαιότητά του πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το Financial Fair Play:

«Ο Νεϊμάρ είναι ποδοσφαιρικό είδωλο. Ήδη μας έχει προσφέρει πολλά. Οι οπαδοί μας πάντα ονειρεύονταν έναν τέτοιο παίκτη. Το Σαμπιονά με την παρουσία του γίνεται πιο ανταγωνιστικό μιας ο ίδιος υπέγραψε για να πάρει όσους περισσότερους τίτλους μπορεί.

Θέλουμε όλα τα τρόπαια που διεκδικούμε. Τον ευχαριστούμε που ήρθε την Παρί και σε όσους δούλεψαν σκληρά για να γίνει αυτή η μεταγραφή. Νεϊμάρ, καλώς ήρθες στο νέο σου σπίτι.

Σας εγγυώμαι πως δεν ήρθε για τα λεφτά. Θα μπορούσε να βρει περισσότερα αλλού. Ήρθε για την πρόκληση. Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για μας. Είμαστε πρωτοσέλιδο παντού και θα μιλούν για τη μετεγγραφή αυτή για καιρό. Ο Νεϊμάρ ήρθε για τίτλους στην Παρί.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Financial Fair Play και σε όποιον ανησυχεί, του απαντάω να πάει να πιει έναν καφέ. Η ομάδα βρίσκεται σε καλά χέρια».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις