Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λαγός: «Να καθιερωθώ στην Βίρτσμπουργκερ, πάντα προτεραιότητα μου ο Παναθηναϊκός»

Λαγός: «Να καθιερωθώ στην Βίρτσμπουργκερ, πάντα προτεραιότητα μου ο Παναθηναϊκός»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/1/2017 17:37
Ο Τάσος Λαγός μίλησε στο Agones.gr για την απόφαση του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό για την γερμανική Βίρτσμπουργκερ και έκανε τον απολογισμό για τα όσα έχει συναντήσει στο πρώτο μισό της σεζόν στη Bundesliga 2. Τι είπε για τους «πράσινους», τον Στραματσόνι και τον… Νοβίτσκι!

Έπειτα από μια δεκαετία στον Παναθηναϊκό, όπου τίμησε τη φανέλα με το τριφύλλι από την εφηβική έως και την πρώτη ομάδα του συλλόγου, ο Τάσος Λαγός πήρε την απόφαση να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Προορισμός του η νεοφώτιστη ομάδα της Bundesliga 2, Βίρτσμπουργκερ, η οποία τα πηγαίνει εξαιρετικά στην Β’ κατηγορία της Γερμανίας, όντας στην 6η θέση και στο -5 από τις θέσεις που οδηγούν στην Μπουντεσλίγκα.

Παρόλα αυτά, τα πράγματα μέχρι στιγμής δεν έχουν εξελιχθεί με τον ιδανικότερο τρόπο για τον 24χρονο άσο, αφού η επέμβαση που υποβλήθηκε στο γόνατο στα τέλη Μαΐου τον έφερε πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης, με αποτέλεσμα να μετράει μόλις 4 συμμετοχές στο πρώτο μισό της σεζόν.

Ο Έλληνας μέσος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Agones.gr για το πως έζησε αυτούς τους πρώτους έξι μήνες στη Γερμανία, για τις συνθήκες που έχει συναντήσει στο πρωτάθλημα της χώρας αλλά και τους στόχους του ενόψει του δεύτερου γύρου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και το ρόλο που έπαιξε σ’ αυτή η παρουσία του Αντρέα Στραματσόνι, ενώ εμφανίστηκε θετικός για μια ενδεχόμενη επιστροφή στο μέλλον. Άλλωστε, όπως μας αποκάλυψε, δεν χάνει κανένα παιχνίδι των «πρασίνων» σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ…

«Πολύ μεγάλες οι διαφορές με το ελληνικό πρωτάθλημα, πλέον είμαι καλά και έτοιμος να παίξω»


Λαγός: «Να καθιερωθώ στην Βίρτσμπουργκερ, πάντα προτεραιότητα μου ο Παναθηναϊκός»
Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και έχεις συμπληρώσει έξι μήνες στη Βίρτσμπουργκερ. Πως είναι η παραμονή σου στην Γερμανία; Είναι τα πράγματα όπως τα περίμενες;

«Πλέον, έχω προσαρμοστεί κανονικά στις προπονήσεις και στους ρυθμούς ζωής. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόσο μεγάλες διαφορές. Ακόμα δεν έχω πάρει πολλές συμμετοχές, όμως ευελπιστώ στο δεύτερο γύρο να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν ήμουν έτοιμος, έκανα και την επέμβαση τον Μάιο και αυτό με άφησε λίγο πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης. Τώρα όμως είμαι καλά και στο δεύτερο γύρο πιστεύω οι συμμετοχές θα είναι περισσότερες».

Ποιο είναι το επίπεδο της ομάδας και του πρωταθλήματος; Τι διαφορές έχεις διακρίνει σε σχέση με την Σούπερ Λιγκ;

«Το επίπεδο της ομάδας και της κατηγορίας είναι πολύ υψηλό. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα. Οι διαφορές με το ελληνικό είναι χαώδεις. Πρόκειται για πρωτάθλημα με πολύ υψηλό ρυθμό που απαιτεί πολλά τρεξίματα, δύναμη και αντοχή»

Πως αποφάσισες να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Βίρτσμπουργκερ; Είχες προτάσεις από ελληνικές ομάδες;

«Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για εμένα. Η κατάσταση ήταν αρκετά περίεργη λόγω του προβλήματος στο πόδι και επιθυμούσα να βρω ομάδα για να ενσωματωθώ από την αρχή στην προετοιμασία. Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι της Βίρτσμπουργκερ γνώριζαν για την κατάσταση με το πόδι μου και δεν είχαν πρόβλημα. Είχα μιλήσει και με ελληνικές ομάδες αλλά προτεραιότητα μου ήταν να δοκιμάσω έξω. Η οργάνωση της ομάδας, το οικονομικό αλλά η προοπτική του εξωτερικού έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου».

«Δεν θα ήμουν καλά με τον Στραματσόνι…»


Λαγός: «Να καθιερωθώ στην Βίρτσμπουργκερ, πάντα προτεραιότητα μου ο Παναθηναϊκός»
Η παρουσία του Αντρέα Στραματσόνι έπαιξε ρόλο στην απόφαση σου να αποχωρήσεις από τον Παναθηναϊκό;

«Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν ήθελα να μείνω στον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος ξέρει και έχει δει. Με τον συγκεκριμένο προπονητή δεν θα ήμουν καλά. Δεν θα ήμουν καθόλου ευχαριστημένος και μόνο κακό θα μου έκανε η παραμονή μου. Πιστεύω έκανα τη σωστή επιλογή να φύγω σ’ εκείνο το σημείο».

Σκέφτεσαι κάποια στιγμή να επιστρέψεις στην Ελλάδα; Έχεις μιλήσει με κάποιες ομάδες;

«Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις στο ποδόσφαιρο. Αν κάποια στιγμή μου δοθεί η ευκαιρία και υπάρξει ικανοποιητική πρόταση, τότε θα δούμε. Αυτή τη στιγμή δεν έχω μιλήσει με κάποια ομάδα. Το μυαλό μου είναι στη Γερμανία και στο πώς θα εξελιχθεί ο δεύτερος γύρος».

Ποιος είναι ο στόχος σου αυτή τη στιγμή;

«Στόχος μου είναι να αποκτήσω μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και να παίρνω συνεχόμενα παιχνίδια. Ο προπονητής ήξερε ότι δεν ήμουν έτοιμος. Μου έχει εμπιστοσύνη, με πιστεύει αλλά θέλει να είσαι στο 100% για να παίξεις. Σαν ομάδα, είμαστε σε πολύ καλή βαθμολογική θέση. Αν και νεοφώτιστοι, έχουμε πολύ καλές επιλογές, προερχόμαστε από ικανοποιητικό πρώτο γύρο και αν συνεχίσουμε έτσι, έχουμε πολλές πιθανότητες να κάνουμε κάτι καλύτερο».

«Δεν χάνω παιχνίδι του Παναθηναϊκού»


Λαγός: «Να καθιερωθώ στην Βίρτσμπουργκερ, πάντα προτεραιότητα μου ο Παναθηναϊκός»
Παρακολουθείς τον Παναθηναϊκό από την Γερμανία; Πως βλέπεις την ομάδα τη φετινή σεζόν;

«Τον Παναθηναϊκό τον βλέπω συνέχεια. Έχω πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια και δεν χάνω παιχνίδι… Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα δεν είναι στα καλύτερα της παρά το δυνατό ξεκίνημα. Υπάρχουν πολλά θέματα και για μένα δεν έγινε σωστή προετοιμασία το καλοκαίρι. Ο ερχομός του νέου προπονητή (σ.σ. Μαρίνος Ουζουνίδης) έχει φέρει μέχρι στιγμής καλύτερα αποτελέσματα, ενώ ήταν σημαντική η πρόκριση στο Κύπελλο. Παρακολουθώ και τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την ομάδα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπάμπεργκ»

Θα ήθελες κάποια μέρα να επιστρέψεις στον Παναθηναϊκό; Έχεις κρατήσει επαφές με τους πρώην συμπαίκτες σου;

«Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι στο εξωτερικό, όμως φυσικά αν κάποια στιγμή επιστρέψω στην Ελλάδα, πάντα προτεραιότητα μου είναι ο Παναθηναϊκός… Ναι, κρατάω επαφές. Με τον Κουτρουμπή μιλάμε σχεδόν καθημερινά, με τον Ζέκα αλλά και σχεδόν μ’ όλα τα παιδιά από την περσινή ομάδα»

Ποιες στιγμές ξεχωρίζεις από τη θητεία σου στον Παναθηναϊκό;

«Σίγουρα η κατάκτηση του Κυπέλλου και το μεγάλο διπλό στο «Καραϊσκάκη». Είναι όμως και άλλα παιχνίδια, όπως ο ημιτελικός με τον ΟΦΗ που περάσαμε στην παράταση, αλλά και η νίκη με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Πάντα οι νίκες στα ντέρμπι είναι ξεχωριστές».

Και ποιες θα ήθελες να ξεχάσεις;

«Ο αποκλεισμός με την Καμπάλα ήταν η πιο άσχημη στιγμή. Ήταν ότι χειρότερο για τη ψυχολογία των παικτών και επηρέασε σε μεγάλο βαθμό όλη τη σεζόν»

«Απίστευτος χαρακτήρας ο Νοβίτσκι»


Λαγός: «Να καθιερωθώ στην Βίρτσμπουργκερ, πάντα προτεραιότητα μου ο Παναθηναϊκός»
Τι σου έχει λείψει από την Ελλάδα; Πόσο διαφορετικός είναι ο τρόπος ζωής σου στη Γερμανία;

«Πολλά πράγματα. Δεν συγκρίνεται η ζωή της Αθήνας με τη Γερμανία. Τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα εδώ. Βγαίνεις μόνο για ένα καφέ ή φαγητό. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα προσαρμογής. Οι προπονήσεις εδώ μπορεί να διαρκέσουν 4-5 ώρες».

Πως είναι η ατμόσφαιρα στα γήπεδα της Β’ κατηγορίας;

«Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ωραία. Το κλίμα δεν είναι τόσο φανατικό όσο στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν γήπεδα στη Β κατηγορία, όπως πχ του Ανόβερου, της Στουτγκάρδης, της Νυρεμβέργης, που βλέπεις 40-50 χιλιάδες κόσμο, μπορεί και παραπάνω. Η ατμόσφαιρα είναι ποδοσφαιρική. Ο κόσμος το ζει, το απολαμβάνει…»

Τι θα ήθελες να σου φέρει το 2017;

«Να είμαι καλά, υγιής και να συνεχίζω να παίζω ποδόσφαιρο»

Για τη γνωριμία σου με τον Ντιρκ Νοβίτσκι;

«Γνωρίστηκα με τον Νοβίτσκι στις προπονήσεις της ομάδας. Είναι απίστευτος χαρακτήρας. Κατάγεται από το Βίτσμπουργκ και προπονούνταν καθημερινά στο κλειστό μπάσκετ, κοντά στο γυμναστήριο της ομάδας. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και μόλις έμαθε ότι είμαι από την Ελλάδα, μου πέταξε την ατάκα: ‘’Έλα ρε μαλακά’’... Φοβερός τύπος και άνθρωπος».

Επιμέλεια: Κώστας Καραγιαννόπουλος

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.