Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Με το… αριστερό η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Με το… αριστερό η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/1/2017 19:13
Η ΑΕΚ «κόλλησε» στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ και ξεκίνησε με το… αριστερό τις υποχρεώσεις της για το 2017. Αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της «Ένωσης» στο φινάλε.

Νέο βαθμολογικό έδαφος έχασε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ και γνώρισε 5η ισοπαλία στα έξι τελευταία παιχνίδια σ’ όλες τις διοργανώσεις. Οι Αγρινιώτες, παρά τις πολλές απουσίες, κατάφεραν να κρατήσουν στο μηδέν, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Κυριακίδη.

Η ομάδα του Μοράις ήταν απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο μέρος, είχε 67% κατοχής μπάλας και δέκα τελικές (οι 8 στον στόχο), ωστόσο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο 4' ο Αϊντάρεβιτς επιχείρησε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Κυριακίδη να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ στο επόμενο λεπτό ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του Γιόχανσον.

Στο 11’ ο Κυριακίδης μπλόκαρε και το σουτ του Μάνταλου, ενώ στο 22’ ο Πέκχαρντ δεν κατάφερε να σκοράρει μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Γκάλο. Τρία λεπτά μετά ο Κυριακίδης έκανε λανθασμένη έξοδο μετά από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο ο Μαρκόβσκι έκοψε σωτήρια το σουτ του Πέκχαρντ.

Ο Παναιτωλικός είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο (δεν είχε καμία τελική στο πρώτο μέρος) και κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν την ΑΕΚ, η οποία δεν εκμεταλλεύτηκε τα στημένα που κέρδισε. Ενδεικτική η φάση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τα σουτ των Γιόχανσον, Σιμόες και Πατίτο να καταλήγουν στα σώματα.

Η ΑΕΚ συνέχισε την πίεση και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Στο 47’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Μαρκόφσκι βρήκε τη μπάλα με το γόνατο και την έστειλε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη. Στο 51’ ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού πρόλαβε έγκαιρα τον Πέκχαρντ, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Σιμόες πέρασε λίγο άουτ.

Ο Παναιτωλικός αμύνονταν αποτελεσματικά, κλείνοντας τους χώρους και στο 68’ είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Έπειτα από λάθος γύρισμα του Κολοβέτσιου, ο Κλέσιο έκλεψε τη μπάλα, βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά πλάσαρε άουτ. Δέκα λεπτά μετά ο Κυριακίδης απόκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Γιόχανσον μέσα από την περιοχή, ενώ στο 82’ ο Μπακασέτας εκτέλεσε απ' ευθείας ένα φάουλ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Πέντε λεπτά μετά, η «Ένωση» έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Κυριακίδη να διώχνει δύσκολα το δυνατό σουτ του Σιμόες μέσα από την περιοχή. Στην επόμενη φάση ο Κλέσιο έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ. Στις καθυστερήσεις, οι γηπεδούχοι σπατάλησαν άλλη μια ευκαιρία, με τον Κυριακίδη να αποκρούει τη σκαστή κεφαλιά του αφύλαχτου Λαμπρόπουλου, κρατώντας το 0-0 μέχρι το φινάλε.

«ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ...» και άλλα συνθήματα φώναζαν οι οπαδοί της «Ένωσης» με το φινάλε της αναμέτρησης, αποδοκιμάζοντας τον Ζοζέ Μοράις και τους ποδοσφαιριστές για το τελικό 0-0.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.