Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στραματσιόνι: «Θέλουμε παίκτες-πρωταθλητές, δική μου επιλογή ο Κονέ»

Στραματσιόνι: «Θέλουμε παίκτες-πρωταθλητές, δική μου επιλογή ο Κονέ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/6/2016 00:02
Ο Αντρέα Στραματσιόνι επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Παναγιώτη Κονέ, ενώ αποκάλυψε πως θα αποκτηθούν 4-5 σημαντικοί παίκτες.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στην κάμερα της Nova ο Αντρέα Στραματσιόνι. Ο Ιταλός τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη για την πορεία του Παναθηναϊκού στα πλει-οφ και παραδέχτηκε πως οι «πράσινοι» δεν άξιζαν την πρώτη θέση.

Ο Ιταλός τεχνικός ανέλυσε τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αποκαλύπτοντας πως θέλει παίκτες-πρωταθλητές και πως η ομάδα θα κινηθεί για την απόκτηση 4-5 σημαντικών ποδοσφαιριστών. Μάλιστα, ο ίδιος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» για τον Παναγιώτη Κονέ αν και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες για την απόκτηση του.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Αντρέα Στραματσόνι στη NOVA:


Για την ανανέωσή του: «Είχα έναν ακόμα χρόνο στο συμβόλαιό μου. Σε αυτό το σύλλογο ο πρόεδρος με πιστεύει πολύ και πιστεύει πολύ στο πλάνο μου και αυτό είναι το σημαντικότερο».

Για το εάν έθεσε όρους για τη συνέχεια της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό: «Για να είμαι ειλικρινής οι Ζέκα και Μπεργκ είναι πολύ σημαντικοί γι’ αυτό το σύλλογο. Σε αυτό συμφωνεί και ο πρόεδρος. Αν ωστόσο έρθει κάποια τρελή πρόταση τότε θα το σκεφτούμε εκείνη τη στιγμή αλλά λογικά θα μείνουν».

Για τους ακριβοπληρωμένους παίκτες που θα αποχωρήσουν: «Όταν ήρθα η κατάσταση ήταν λίγο μπερδεμένη. Δεν μου αρέσει να δουλεύω με πολλούς παίκτες. Θέλουμε να φτιάξουμε το νέο Παναθηναϊκό. Θα κάνουμε μία επανεκκίνηση με 15-16 παίκτες συν τους νέους που είναι εξελίξιμοι». Για τον βασικό κορμό που χρειάζεται η ομάδα ή αν αναζητά τέτοιους παίκτες: «Αρχικά, η σπονδυλική στήλη της ομάδας είναι το κέντρο. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχουμε ηγέτες. Ο Μολέντο έχει προοπτικές. Ο Ζέκα είναι ο αρχηγός μας, ο Μπεργκ είναι η βασική εικόνα μας και ο Στιλ ένας πολύ καλός τερματοφύλακας».

Για το αν θα αποκτήσει λιγότερους παίκτες σε σχέση με πέρυσι: «Όσον αφορά με την μεταγραφική πολιτική του Ιανουαρίου η ομάδα χρειαζόταν ένα σοκ γιατί δεν υπήρχε κίνητρο στους παίκτες. Στην ουσία έχουν γίνει πολύ λιγότερες μεταγραφές γιατί αρκετοί είναι νέοι όπως οι αδερφοί Βλαχοδήμου. Οι Βιγιαφάνιες και Μπουμάλ είναι από τους καλύτερους παίκτες που είδα στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ τον Λέτο τον ήξερα από την Ιταλία και τον Μολέντο από τη Μέταλιστ. Πάντα γίνονται λάθη όμως. Όμως αυτό που είπαμε στην τελευταία συνάντηση που είχαμε είναι πως θα έχουμε μία βάση 15-16 παικτών και να αποκτηθούν 4-5 παίκτες για να ενισχυθεί η ομάδα. Σε αυτό το διάστημα έμαθα κάποια πράγματα, τα κατάλαβα και δεν θα γίνουν ξανά. Μιλάμε για 4-5 σημαντικούς παίκτες. Δεν μπορώ όμως να πω ακόμα με ακρίβεια σε ποια θέση θα είναι. Αλλά ένας παίκτης σίγουρα σε κάθε βασική θέση και γραμμή».

Για τα χαρακτηριστικά του λείπουν από την ομάδα στη μεσαία γραμμή: «Ο στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα. Θέλουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη δύναμη στο κέντρο με παίκτες που θα δείχνουν την ανωτερότητά τους. Πρέπει να βρούμε τέτοιους παίκτες. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί και στα οικονομικά που μπορούμε αλλά θα βρούμε το καλύτερο δυνατό».

Για τους παίκτες που δεν πήραν πολλές ευκαιρίες όπως ο Λαγός, ο Καλτσάς, ο Κλωναρίδης, καθώς και άλλοι: «Δεν συμφωνώ με αυτή την ανάλυση, γιατί αν δεν κάνω λάθος ο Καλτσάς έπαιξε αρχικά τον πρώτο καιρό που ήμουν εδώ. Περίπου 10 παιχνίδια, σημαντικά, με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, καθώς και στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο συγκεκριμένος παίκτης πλήρωσε την αλλαγή του συστήματος με τον ερχομό του Λέτο. Μερικές φορές είναι θέμα ισορροπίας στην ομάδα. Μου αρέσει ο Λαγός και ο Χουχούμης αλλά προτιμώ τους Ζέκα και Κουτρουμπή αντίστοιχα στις θέσεις τους. Έχουμε και τους Πράνιτς και Νάνο.

Για τους νέους πιστεύω ότι είναι πολύ ενδιαφέροντες παίκτες. Προσπαθώ να περάσω τη φιλοσοφία μου στην ομάδα, ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα αλλά δεν είμαι τόσο υπέρ των δανεικών. Στην Ιταλία έχουμε πολλούς δανεικούς και είναι πολύ σύνηθες και επιστρέφουν βελτιωμένοι. Εδώ θα μπορούσε να γίνει αυτό στον Παναθηναϊκό και παίκτες σαν τον Κλωναρίδη και τον Χουχούμη να πάρουν παιχνίδια και να επιστρέψουν πιο δυνατοί. Για τους παίκτες από τις ακαδημίες πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να βρεις έναν παίκτη έτοιμο γιατί η φανέλα αυτής της ομάδας είναι πολύ βαριά, το ίδιο και η έδρα».

Για τις αλλαγές τη νέα σεζόν: «Αναφορικά με σύστημα, θυμάμαι πως με τρεις επιθετικούς παίξαμε καλά. Στην πορεία όμως έχασα τον Καρέλη, τον Μπεργκ, ήρθε όμως ο Λέτο. Θεωρώ πως όταν βρεθεί στη σωστή κατάσταση ο Λέτο τότε θα μπορέσω να δουλέψω καλύτερα στο σύστημα και τις λεπτομέρειες ώστε να βελτιωθεί το σύστημα που εφαρμόζω και να πετύχω. Είναι μία δουλειά που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα τελειοποιηθεί το καλοκαίρι».

Για το στοίχημα που έχει να κερδίσει με τον κόσμο: «Η Λεωφόρος θα είναι ξανά γεμάτη όταν δείξουμε εμείς αποτελέσματα. Είχα τη δυνατότητα να συνομιλήσω με τον κόσμο κατά τη διάρκεια της σεζόν, αντιλαμβάνομαι απόλυτα τι θέλουν. Για παράδειγμα θυμηθείτε τα ματς με τη Ρόμα, αξίζει ο Παναθηναϊκός να έχει ευρωπαϊκές επιτυχίες. Μέσα από τα αποτελέσματα όμως θα κερδίσει τον κόσμο».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να επανέλθει στο προσκήνιο: «Ο μόνος τρόπος για να επανέλθει ξανά εκεί που αξίζει ο Παναθηναϊκός είναι να φτιάξει μεγάλη ομάδα. Σίγουρα υπάρχει διαφορά με τον Ολυμπιακό, όσον αφορά πάντα το ποδόσφαιρο, αλλά το θέμα είναι να δουλέψει ο Παναθηναϊκός για να γίνει ανταγωνιστικός. Για παράδειγμα, σε μία συζήτηση με τον Ζιλμπέρτο, μου μιλούσε για το τελευταίο πρωτάθλημα που κατακτήθηκε από το σύλλογο και τους παίκτες που υπήρχαν τότε (σ.σ. Σισέ, Λέτο, Κατσουράνης). Είναι καλύτερο να αποκτηθούν δύο παίκτες-πρωταθλητές στη μεταγραφική περίοδο, ώστε σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός να έχει τους παίκτες στη διάθεσή του και να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί κι ο ίδιος. Για να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο, χρειάζεται παίκτες, υπομονή και δουλειά».

Για τον Παναγιώτη Κονέ: «Μου αρέσει πολύ ο Κονέ. Εγώ εξέφρασα την επιθυμία να αποκτηθεί, μου αρέσουν πολύ τα χαρακτηριστικά του. Εάν υπάρχουν πιθανότητες που θεωρώ πως δεν υπάρχουν πολλές, τότε ο Παναθηναϊκός θα τις διεκδικήσει».

Για τους παίκτες που θέλει στην ομάδα του: «Εάν κάποιος δεν είναι πεινασμένος, θα ήταν καλύτερο να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Δεν μου αρέσει βέβαια να ξεφεύγω από τις ευθύνες μου, εγώ είμαι ο πρώτος που έχει ευθύνη. Γνωρίζω πολύ καλά τι έχω κάνει, όταν η κατάσταση δεν είναι καλή τότε αντιλαμβάνεσαι τι είναι ο σύλλογος. Φέτος δεν ήταν καλή η σεζόν. Από εκεί και πέρα, θέλω το καλοκαίρι να φέρω παίκτες που θα έχουν το ίδιο πνεύμα και την ίδια φιλοσοφία για να ακολουθήσουν τον Παναθηναϊκό στο νέο μονοπάτι».

Για το πού θα κάνει διακοπές: «Δεν θα έχει διακοπές φέτος γιατί θέλω να χτίσω τον νέο Παναθηναϊκό. Είπα στη γυναίκα μου να πάρει το παιδί και να πάει διακοπές. Εγώ θέλω να δουλέψω σκληρά για τον νέο Παναθηναϊκό».

Για το μεγαλύτερο λάθος της σεζόν: «Όταν μιλάω για λάθη, μιλάω τόσο για το σύλλογο, όσο και για τον προπονητή, τον πρόεδρο, τους παίκτες κλπ. Πολλές καταστάσεις θα μπορούσαμε να τις διαχειριστούμε διαφορετικά. Για παράδειγμα ο αριθμός των παικτών, καθώς κι η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια δεν ήταν καλή ειδικά σε κάποιες καταστάσεις. Μπορώ να καταλάβω όταν 3-4 παίκτες αγωνίζονται στην ίδια θέση τότε δεν μπορούν να συγκεντρωθούν. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά είναι ανθρώπινο. Φυσικά κι εγώ έκανα λάθη γιατί για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι δικαιολογία, σίγουρα η Serie A ή η Primera Division δεν είναι το ίδιο, όμως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο με διαφορετικό τρόπο.

Κάθε εκτός έδρας παιχνίδι είναι δύσκολο, κάποιες φορές χρειάστηκα χρόνο για να καταλάβω την ομάδα. Δεν είχε ξεκάθαρο προορισμό. Πολλοί θα πουν πως η 1η θέση των play off χάθηκε στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΟΚ. Κάναμε λάθη όμως στα δύο πρώτα ματς με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Όταν μιλάω για λάθη μιλάω για λάθη του προπονητή, του προέδρου, των παικτών. Δεν αξίζαμε να τελειώσουμε στην 1η θέση των play off και το είπα στους παίκτες μου».

Τέλος, πρόσθεσε για τη νοοτροπία της ομάδας: «Να προσθέσω πως μέρος της δυσκολίας που βρήκα στην ομάδα είναι η αίσθηση πως τα πάντα είναι εναντίον του Παναθηναϊκού. Τα επεισόδια, οι διαιτησίες. Κι είναι κάτι που το πάλεψα για να το βγάλω από το μυαλό των παικτών μου. Παίζουμε 90' και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για τη φανέλα, τον κόσμο, τον πρόεδρο και κατά τη διάρκεια των 90' πρέπει να μιλάς για ποδόσφαιρο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα παραπονιέσαι κι εγώ παραπονιέμαι, αλλά μετά τέλος!

Ίσως υπάρχει κάτι εκτός του αγώνα, αλλά ο πρόεδρος πρέπει να το χειριστεί αυτό. Στους παίκτες μου λοιπόν κάποιες φορές είναι κάτι σαν μία περίεργη κατάσταση στο μυαλό τους. Δεν είναι καλό για τη νοοτροπία! Ξέρω πως ο διαιτητής μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι, δεν είμαι χαζός όμως ξέρω πως για 90' πρέπει να κάνουμε τα πάντα. Θέλω όμως να απομακρύνω αυτή τη νοοτροπία. Στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΟΚ εάν έμπαινε το σουτ του Πέτριτς θα μιλούσε κανείς για τη διαιτησία; Δεν νομίζω. Προτιμώ λοιπόν να καλώ τον πρόεδρο και να του λέω να χειριστεί εκείνος την κατάσταση. Πρέπει οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι, έγινε δικαιολογία. Δεν είναι η σωστή νοοτροπία ενός μεγάλους συλλόγου, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως όλα είναι καλά με την ελληνική διαιτησία».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.