7

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Σερβία - Βουλγαρία

Προϊστορία

19/11/2023 ΣερβίαΒουλγαρία 2 - 2
20/6/2023 ΒουλγαρίαΣερβία 1 - 1
17/11/2010 ΒουλγαρίαΣερβία 0 - 1
19/11/2008 ΣερβίαΒουλγαρία 6 - 1

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 920,838 93.5%
X
€ 48,201 4.9%
2
€ 16,017 1.6%
Over
€ 47,494 49.0%
Under
€ 49,425 51.0%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Κυριακή, 16:00

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

117 ψήφοι:

8

Σουτ στην εστία

2

5

Σουτ εκτός εστίας

1

56%

Κατοχή μπάλας

44%

4

Οφσάιντ

2

1

Κίτρινες κάρτες

1

0

Κόκκινες κάρτες

0

11

Κόρνερ

3

12

Φάουλ

9

Συνθέσεις

Ενδεκάδα
Μέση ηλικία:
30 έτη

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Stadion Dubocica
  • Χωρητικότητα: 8136
  • Θεατές: 7325
Ένας βαθμός τη στέλνει για πρώτη φορά στο Euro

Ένας βαθμός τη στέλνει για πρώτη φορά στο Euro

Η Σερβία υποδέχεται την ουραγό Βουλγαρία στο… σχεδόν κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο του Λέσκοβατς και της αρκεί ένας βαθμός για να «σφραγίσει» την πρόκριση στα τελικά του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σε περίπτωση ήττας θέλει να μην κερδίσει το Μαυροβούνιο την αδιάφορη Ουγγαρία στην Βουδαπέστη.

Τι ισχύει: Προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν πρώτα τα μεταξύ τους παιχνίδια και έπειτα η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, οι περισσότερες νίκες, οι περισσότερες εκτός έδρας νίκες, το Fair Play και τέλος η κατάταξη τους στο Nations League.

* Τελευταία αγωνιστική

* Το παιχνίδι θα γίνει στο «Ντουμπότσιτσα Στέντιουμ» του Λέσκοβατς, χωρητικότητας 8135 θεατών. Αρχικά ήταν να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών μετά τα όσα έγιναν στο ματς με το Μαυροβούνιο αλλά υπήρξε μερική δικαίωση από την UEFA και έτσι θα ανοίξει η δυτική κερκίδα ενώ στις άλλες θα δώσουν το παρών μόνο παιδιά έως 14 ετών με τους συνοδούς τους.

* Το Λέσκοβατς απέχει μόλις 163 χιλιόμετρα από την Σόφια και η Βουλγαρία χρησιμοποίησε πούλμαν για να μεταβεί στην σερβική πόλη. Η τελευταία φορά που χρησιμοποίησε πούλμαν για εκτός έδρας ματς ήταν το 1999 για ένα φιλικό παιχνίδι με την Ελλάδα στην Κοζάνη.

Είχε ρεπό την περασμένη αγωνιστική και έδωσε φιλικό με το Βέλγιο γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. Είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα, βρέθηκε πίσω μόλις στο 2’ από λάθος του Πάβλοβιτς ενώ χρειάστηκε πέντε σημαντικές επεμβάσεις του γκολκίπερ της για να αποφύγει δεύτερο τέρμα. Η ίδια πάντως θα μπορούσε να βρει γκολ έχοντας τρία δοκάρια στο ματς, τα δύο στο δεύτερο μέρος όπου παρουσίασε βελτιωμένο πρόσωπο.

Η νίκη του Οκτωβρίου με 3-1 επί του Μαυροβουνίου στο Βελιγράδι την έχει φέρει μισό βήμα μακριά από την πρόκριση στα τελικά του Euro. Μία νίκη που δεν ήρθε εύκολα αφού προηγήθηκε μεν νωρίς με τον Μίτροβιτς (9’) αλλά ισοφαρίστηκε στο 36’ και ζορίστηκε απέναντι στους μαχητικούς Μαυροβούνιους. Ωστόσο βρήκε δύο τέρματα στο τρίλεπτο 74’-77’ με Μίτροβιτς και Τάντιτς «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη.

Τα πράγματα είναι απλά, αφού για να προκριθεί στα τελικά του Euro της αρκεί ο βαθμός στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο την Βουλγαρία. Περνάει ακόμα και με ήττα αν το Μαυροβούνιο δε νικήσει την αδιάφορη Ουγγαρία στην Βουδαπέστη. Η Βουλγαρία είναι πάντως μία από τις δύο ομάδες που δεν έχει κερδίσει στον όμιλο φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στο πρώτο ματς στο Ράζγκραντ. Η άλλη είναι η Ουγγαρία, από την οποία γνώρισε δύο ήττες κι έτσι βρίσκεται στο -2 από την κορυφή.

Παρότι έχει συμμετάσχει στα δύο τελευταία Μουντιάλ, δεν έχει δώσει ποτέ το «παρών» σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Ως εκ τούτου το σημερινό ματς είναι ιστορικό για την ίδια και όλοι οι Σέρβοι φίλαθλοι παρακαλούν να μη γίνει η… στραβή.

Ο τεχνικός της Στογιάνοβιτς δήλωσε για το σημερινό: «Δεν μας ενδιαφέρουν τα κομπιουτεράκια, το σημαντικό είναι ότι τα πάντα εξαρτώνται από εμάς, κανείς δεν διαμορφώνει τη μοίρα μας. Επομένως ελπίζω στην έδρα μας να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ξέρουμε τι μας περιμένει την Κυριακή, αλλά νομίζω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Βουλγαρία και αν δώσουμε ότι μπορούμε, δεν έχω αμφιβολία ότι θα πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ο ίδιος σχολίασε και την αλλαγή προπονητή στην Βουλγαρία και πως η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη: «Βλέπετε, κάθε αλλαγή φέρνει διαφορά. Ο Ίλιεφ είναι ένας έμπειρος προπονητής. Η ομάδα τους διαθέτει ποιότητα, έχουν γρήγορους παίκτες, Γκρούεφ, Ντεσπόντοφ, Ντέλεφ, Μίντσεφ… Ένα καλό γκρουπ. Αν θες να κερδίσουν τους Βούλγαρους πρέπει να τους σεβαστείς. Το μάθαμε αυτό στο Ράζγκραντ. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα. Ήταν άτυχοι, έπρεπε να είχαν κερδίσει την Ουγγαρία, επομένως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Χρειαζόμαστε ένα βαθμό αλλά είμαστε έτοιμοι για τη νίκη. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και καλό να παρακολουθήσεις».

Αξιοσημείωτο ότι έχει δεχτεί γκολ στα επτά τελευταία, ενώ στο φιλικό με το Βέλγιο έμεινε στο μηδέν για πρώτη φορά μετά από 11 παιχνίδια και συγκεκριμένα απ' την πρεμιέρα της στο Μουντιάλ του Κατάρ κόντρα στην Βραζιλία.

Αγωνιστικά Νέα: Πολύ σημαντική η απουσία του μέσου Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Αλ Χιλάλ) λόγω τραυματισμού. Εκτός κλήσεων ο φορ Γιόβιτς (Μίλαν) και οι μπακ Ρίστιτς (Θέλτα), Τέρζιτς (Σάλτσμπουργκ).

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Ραίκοβιτς (Μαγιόρκα), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Τορίνο), Πέτροβιτς (Τσέλσι), Στάνκοβιτς (Σαμπντόρια)

Αμυντικοί: Γκούντελι (Σεβίλλη), Μιλένκοβιτς (Φιορεντίνα), Πάβλοβιτς (Σάλτσμπουργκ), Μλαντένοβιτς (Παναθηναϊκός), Βελίκοβιτς (Βέρντερ Βρέμης), Εράκοβιτς (Ζενίτ), Μπάμπιτς (Σπαρτάκ Μόσχας)

Μέσοι: Τάντιτς (Φενέρμπαχτσε), Κόστιτς (Γιουβέντους), Μαξίμοβιτς (Χετάφε), Ράνοτνιτς (Τορίνο), Λούκιτς (Φούλαμ), Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ), Γκρούγιτς (Πόρτο), Ίλιτς (Τορίνο), Ράτσιτς (Σασουόλο), Σάμαρζιτς (Ουντινέζε)

Επιθετικοί: Μίτροβιτς (Αλ Χιλάλ), Βλάχοβιτς (Γιουβέντους)Το αυτογκόλ του Πετκόφ στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων ισοφάρισε σε 2-2 το εντός έδρας με την Ουγγαρία και στέρησε τη νίκη στο ντεμπούτο του Ίλιεφ στον πάγκο της. Βρέθηκε πίσω στο 10’ στην πρώτη φάση των Μαγυάρων αλλά ισοφάρισε στο 24’ με τον Ντέλεφ στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς. Δώδεκα λεπτά μετά έμεινε με παίκτη λιγότερο αλλά αμύνθηκε σωστά και στο 57’ οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν. Δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και στο 78’ ολοκλήρωσε την ανατροπή με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Ντεσπόντοφ του ΠΑΟΚ. Πιέστηκε ασφυχτικά στο φινάλε, γλίτωσε από τετ-α-τετ στο 90+3’ και τελικά δέχτηκε την ισοφάριση στο 90+7’ από αυτογκόλ του Πετκόφ έπειτα από χτύπημα φάουλ. Αξιοσημείωτο είναι πως ήταν το τρίτο ματς στα τέσσερα τελευταία στον όμιλο που έχασε βαθμούς δεχόμενη γκολ μετά το 90+5’!

Ο αγώνας στη Σόφια διεξήχθη κεκλεισμένων οπαδών υπό το φόβο επεισοδίων, τα οποία εν τέλει σημειώθηκαν εκτός γηπέδων. Πλήθος Βούλγαρων διαδήλωσε κατά του προέδρου της ομοσπονδίας Μπόρισλαβ Μιχαΐλοβ πριν τον αγώνα με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν απολογισμό 60 τραυματίες και 33 συλλήψεις.

«Αυτά που συνέβησαν δεν είναι καλά για κανέναν. Το μόνο καλό είναι ότι οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα. Το ποδόσφαιρο παρέμεινε στο παρασκήνιο. Ξέραμε ότι θα υπήρχε μια ειρηνική διαμαρτυρία. Μόλις ξεκίνησε ο αγώνας, η διαμαρτυρία έγινε λιγότερο ειρηνική. Λυπούμαστε για όλους όσους συνδέονται με το βουλγαρικό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός Ίλιεφ.

Η ομάδα παραμένει χωρίς νίκη στον όμιλο και βρίσκεται στην τελευταία θέση με τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Αδικείται πάντως από τη βαθμολογική συγκομιδή, είναι αξιοσημείωτο πως στα τρία από τα τέσσερα τελευταία στον όμιλο δέχτηκε γκολ μετά από το 90+5’ χάνοντας έτσι πέντε βαθμούς! Συμπλήρωσε ένα χρόνο χωρίς νίκη, τρέχοντας αρνητικό σερί δέκα αγώνων (0-4-6).

Το σημερινό είναι το τελευταίο της ματς στα προκριματικά ξέροντας πως αν κερδίσει ενδέχεται να στερήσει από την Σερβία την παρθενική της παρουσία σε Euro αλλά και να… χτίσει άριστες διπλωματικές σχέσεις με το Μαυροβούνιο, το οποίο εξαρτάται (και) από αυτήν για να πάρει το εισιτήριο μέσα από τα χέρια των Σέρβων.

Ο Ίλιεφ δήλωσε μεταξύ άλλων εν όψει του αγώνα με τους Σέρβους: «Θέλουμε να δείξουμε τον χαρακτήρα μας. Η Σερβία χρειάζεται βαθμό ή νίκη. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να το προσεγγίσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως με την Ουγγαρία. Ας είμαστε πιο ήρεμοι. Πολλοί περίμεναν ότι η Ουγγαρία θα μας συντρίψει. Το γεγονός ότι οι παίκτες πέτυχαν ένα θετικό αποτέλεσμα μας δίνει μας αυτοπεποίθηση. Η Σερβία μπορεί να κρατήσει πολύ καλά την μπάλα. Θέλουμε να έχουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Ας προσπαθήσουμε να έχουμε ένα αναγνωρίσιμο στυλ για την ομάδα. Δεν έχουμε νίκη για έναν ολόκληρο χρόνο. Θα προσπαθήσουμε ξανά την Κυριακή. Ξέρουμε ότι έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο με παίκτες παγκόσμιας κλάσης». Ο ίδιος στάθηκε και στον παράγοντα κόπωσης λέγοντας: «Παίξαμε την Πέμπτη, η Σερβία την Τετάρτη και με 7-8 αναπληρωματικούς. Μετά το πρώτο παιχνίδι, είδα ότι οι παίκτες μου ήταν καλά σωματικά. Ένα σημάδι ότι τα έχουν πάει καλά στους συλλόγους ή είναι επαγγελματίες».

Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς δύο βασικούς αμυντικούς σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ουγγαρία καθώς ο στόπερ Αντόφ (Κρεμονέσε) είναι τιμωρημένος ενώ ο μπακ Νεντιάλκοφ (Λουντογκόρετς) αποκόμισε μυϊκό τραυματισμό και αποχώρησε από την αποστολή. Στα θετικά ότι εξέτισε ο μέσος Κράεβ (Λέφσκι Σόφιας). Δεν κλήθηκαν σε σχέση με τα ματς Οκτωβρίου ο αμυντικός Γκάλτσεβ (Λέφσκι Σόφιας), οι μέσοι Λ. Πέτκοβ (Γκρόιτερ Φιρτ), Στογιάνοβ (Χαποέλ Μπερ Σεβά) και ο επιθετικός Γιάσπερ (Πορτιμινονένσε).

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Ναούμοβ (ΤΣΣΚΑ 1948), Μίτοβ (Σεντ Τζόνστον), Ντιουλγκέροβ (Τσέρνο Μόρε)

Αμυντικοί: Τουρίτσοβ (ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Κ. Ντιμιτρόβ (Λέφσκι Σόφιας), Αντόβ (Κρεμονέζε), , Σ. Πετρόβ (ΤΣΣΚΑ 1948), Β. Ποπόβ (Τσέρνο Μόρε), Α. Πέκτοβ (Σλασκ Βρότσλαβ), Λιάσκος (Πλόβντιβ), Ατανάσοφ (Τσέρνο Μόρε), Νεντιάλκοφ (Λουντογκόρετς)

Μέσοι: Χ. Ιβάνοβ (Λοκομοτίβ Πλόβντιβ), Γκρούεβ (Λιντς), Κράεβ (Λέφσκι Σόφιας), , Ίλιεφ (Κηφισιά), Κόβατσεφ (Άκχματ Γκρόζνι), Τσότσεφ (ΤΣΣΚΑ 1948)

Επιθετικοί: Ντεσπότοβ (ΠΑΟΚ), Ρούσεβ (ΤΣΣΚΑ 1948), Μπορούκοβ (Άρντα), Σ. Ιβάνοβ (Άρντα), Μίντσεβ (Ρίζεσπορ), Ντέλεβ (Λουντογκόρετς).

Κώστας Καραγιαννόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Η Σερβία χρειάζεται απλά να μη χάσει για να προκριθεί στα τελικά του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της. Θα το κάνει και με ήττα αν το Μαυροβούνιο δεν κερδίσει στην Ουγγαρία. Έχουν την… τάση να τα θαλασσώνουν σε παιχνίδια με μεγάλο διακύβευμα οι Σέρβοι, αλλά θα μιλάμε για αυτοκτονία αν το απόγευμα της Κυριακής δεν τους βρει να πανηγυρίζουν την πρόκριση. Δεν είναι πάντως αμελητέα αντίπαλος η Βουλγαρία, η οποία έφερε ισοπαλία απέναντι στους Σέρβους στο πρώτο ματς και αδικείται ξεκάθαρα από το σετ αποδόσεων. Όπως και να ’χει δε θα μπλέξουμε με σημείο. Αν θα παίζαμε κάτι, θα επιλέγαμε το όβερ το οποίο έχουν επιβεβαιώσει οι Σέρβοι στα τέσσερα τελευταία ματς στον όμιλο. Δεν θα αρκεστούν στο «Χ» οι γηπεδούχοι και θα κυνηγήσουν νίκη -αν γίνεται και με μεγάλο σκορ- απέναντι σε μια Βουλγαρία, που έχει δύο απουσίες βασικών στα μετόπισθεν. Από την άλλη δεν αποκλείουμε οι Βούλγαροι να βρουν γκολ απέναντι σε μια σερβική άμυνα που έχει να κρατήσει το μηδέν από τον Μάρτιο.

FACTS

  • Στους τελευταίους 4 αγώνες της ομάδας Σερβία, μπήκαν περισσότερα από 2.5 γκολ (στη διοργάνωση Euro).
    Σημείο: Over με απόδοση 1.58 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Βουλγαρία έχασε στους τελευταίους 4 από 5 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: 1 με απόδοση 1.21 στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΙΕΘΝΗ: Euro
Α/Α ΟΜΑΔΑ ΑΓ B N I H Γ
Προκριματικά: 7ος Όμιλος
  2 Σερβία 8 14 4 2 2 15:9
  5 Βουλγαρία 8 4 0 4 4 7:14
Εμφάνιση όλων

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο StefG4 με το υψηλότερο yield +1.76% έπαιξε: 1
  • » Ο pafroudakis, με το υψηλότερο yield +23.70% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Euro] έπαιξε: 1
  • » Ο pafroudakis, με το υψηλότερο yield +1.60% στο σημείο 1 έπαιξε: 1

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες