5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Γιοβάνοβιτς για την Εθνική: «Νιώθω ότι ξεκινάω νέα καριέρα»

Γιοβάνοβιτς για την Εθνική: «Νιώθω ότι ξεκινάω νέα καριέρα»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
9/9/2024 21:41
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για τη σημασία του αγώνα της Ελλάδας με την Ιρλανδία και το τι σκέφτεται για το παιχνίδι ενώ ρωτήθηκε και για το νέο του ρόλο ως ομοσπονδιακός προπονητής με τον ίδιο να δηλώνει πως αισθάνεται πως ξεκινάει μια νέα καριέρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας εν όψει του αγώνα με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο για την 2η αγωνιστική του Nations League:

Για τη σημασία του αγώνα: «Πάντα το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Θέλουμε μία νίκη για να βελτιωνόμαστε. Για να μπαίνουμε σιγά σιγά σε αυτή τη διαδικασία με όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους».Για την ενδεκάδα: «Έχω κάποιες σκέψεις όσον αφορά στην 11άδα. Όχι τόσο για την τακτική. Ίσως κάποιες διαφοροποιήσεις για τα θέματα που δεν λειτουργούσαν τόσο καλά. Θέλω να δω και τη σημερινή προπόνηση. Ίσως κάποιοι παίκτες έχουν επιβάρυνση. Εκείνο που είναι σημαντικό είναι η διάθεση και έτσι μπορώ να προσεγγίσω το παιχνίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για το αν θα ήθελε πολύ δυνατό όμιλο ή την τωρινή κατάσταση όπου υπάρχει πίεση για τη νίκη: «Πιστεύω πώς είναι σοβαρές ομάδες. Πολύ σοβαρές. Και με την παρουσία της Αγγλίας αυτός ο όμιλος αποκτά και ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν θέλουμε να λειτουργούμε με σωστό τρόπο δεν έχουμε το δικαίωμα να υποτιμήσουμε κάποιον αντίπαλο ή τον εαυτό μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Γιατί μπορεί στα προκριματικά να αντιμετωπίζουμε πιο δυνατές ομάδες όπως η Γαλλία ή η Ολλανδία που συναντήσαμε στα προκριματικά του Euro. Οι διαφορές υπάρχουν στις Εθνικές αλλά δεν είναι τόσο μεγάλες όπως σε συλλόγους. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο τους αντιπάλους»

Για το νικηφόρο παρελθόν της Ελλάδας απέναντι στην Ιρλανδία: «Σεβόμαστε την Ιρλανδία. Μια πολύ καλή ομάδα, μια παραδοσιακή ομάδα με φιλάθλους που αγαπά το ποδόσφαιρο. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ξεκινάμε από μία νέα βάση. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο αποτέλεσμα και την παράδοση που είχαμε πέρυσι».

Για τον αγώνα των Ιρλανδών απέναντι στην Αγγλία: «Δύσκολο παιχνίδι για την Ιρλανδία. Γιατί η Αγγλία έδειξε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι. Κυκλοφορούσε τη μπάλα αρκετά καλά. Δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί δέχθηκαν ένα γκολ νωρίς που λειτούργησε ανασταλτικά για τους ίδιους. Είναι μια ομάδα που προσπαθεί μέχρι το τέλος. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτεροι από ότι στο πρώτο. Η Ιρλανδία όμως είναι ομάδα που προσπαθεί μέχρι το τέλος».

Για τις διαφορές των Ιρλανδών σε σχέση με τα προηγούμενα ματς: «Πάντα υπάρχουν διαφορές. Εμάς μας ενδιαφέρει το τι γίνεται με τον σημερινό προπονητή. Δεν έχει πολύ μεγάλες διαφορές. Η Ιρλανδία παραμένει μία σοβαρή ομάδα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον ρόλο του ως τεχνικός της Εθνικής: «Αισθάνομαι σαν να ξεκινάω μία νέα καριέρα. Προσπαθώ να βρω περισσότερους τρόπους να μεταφέρω τις πληροφορίες στους παίκτες χωρίς να είμαι υπερβολικός. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να προσαρμοστώ και εγώ στη νέα πραγματικότητα. Να μάθω και εγώ τις προτεραιότητες των παικτών. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία και διαθέτουμε συσπειρωμένη ποιότητα. Περισσότερο προβληματισμό έχω με τον εαυτό μου και στο πώς να μεταφέρω τα πράγματα χωρίς να είμαι υπερβολικός».

Για το πώς μπήκε η Ελλάδα στον αγώνα με τη Φινλανδία: «Είναι η πρώτη μου εμπειρία με την Εθνική. Δεν ήταν η ευθύνη των παικτών το πώς ήμασταν στα πρώτα 20 λεπτά. Στη συνέχεια η ομάδα ήταν πιο καλή. Κάποια πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Θέλουμε σαν ομάδα να έχουμε πάντα έναν τρόπο αντίδρασης έτσι ώστε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά να μπορούμε να τα διορθώσουμε».

Για την ενσωμάτωση των νεαρών παικτών: «Ναι πρέπει να το κάνουμε. Όσο πιο σύντομα τόσο καλύτερα. Επειδή είναι παιδιά σε νεαρή ηλικία μπορεί να μην έχουν μεγάλη εμπειρία πρέπει να τις πάρουν για να νιώθουν κάθε φορά όλο και πιο καλά όταν έρχονται στην Εθνική».

Για το πάθος των Ιρλανδών και τι θα κάνει για τους... σιγήσει: «Όχι όχι. Εγώ έχω πολύ μεγάλο σεβασμό σε αυτό το πάθος που έχετε σαν λαός. Εμένα μου αρέσει. Εσείς έχετε αυτήν την αγάπη και το γεμάτο γήπεδο. Άλλο είναι το ποδόσφαιρο και άλλο το πώς εκφράζεται ο κόσμος».

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες