Φαβορί η «γκρανάτε»
ΛΑΝΟΥΣ
Η εξασφάλιση μιας θέσης στα πλέι οφ του Απερτούρα είναι ο επόμενος στόχος της Λανούς, μετά και την κατάκτηση του Ρεκόπα Σουνταμερικάνα. Έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και άφησε πίσω την ήττα από την Μπόκα Τζούνιορς, επικρατώντας με 1-0 στη Λα Πλάτα επί της Εστουδιάντες. Δεν έθελξε με την απόδοση της, σημασία, όμως, τη δεδομένη χρονική στιγμή για την «γκρανάτε» έχει το αποτέλεσμα. Αυτή, άλλωστε, ήταν η πρώτη επικράτηση της, στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος (1-3-2). Ο Ακίνο αποδείχθηκε η «χρυσή» αλλαγή για την ομάδα του, καθώς σημείωσε στο 75ο λεπτό το γκολ που της χάρισε το σπουδαίο τρίποντο. «Περίμενα ότι θα μας δώσει ώθηση με την ταχύτητα και την ικανότητα του στο ένας εναντίον ενός και το κατάφερε. Μπορεί να κάνει τη διαφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής Πελεγκρίνο. Ο έμπειρος τεχνικός χειροκροτήθηκε κατά την είσοδο του στο γήπεδο από τους οπαδούς της Εστουδιάντες, που δεν ξέχασαν την προσφορά του στην ομάδα τους.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του ο ποιοτικός Λοάισα (Μ). Συνεχίζει, επίσης, το πρόγραμμα αποθεραπείας του ο σημαντικός Μορένο (Μ). Εκτός παραμένει ο χρήσιμος Σεπούλβεδα (Μ), ενώ βρίσκεται στις επιλογές του Πελεγκρίνο ο νεοαποκτηθείς Βαλόις (Ε).
ΝΙΟΥΕΛΣ ΟΛΝΤ ΜΠΟΪΣ
Έξαλλοι οι οπαδοί της Νιούελς Ολντ Μπόις και πολύ μεγάλη η πίεση στους παίκτες και στον προπονητή Κουντέλκα, μετά τη νέα αποτυχημένη προσπάθεια να ανοίξει λογαριασμό στο πρωτάθλημα και την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Πλατένσε. Μαζί με την Ντεπορτίβο Ριέστρα είναι οι μόνες ομάδες που δεν έχουν νίκη στον πρώτο όμιλο, ενώ η φτωχή συγκομιδή της (0-3-6) την έχει «βυθίσει» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Ο νέος τεχνικός Κουντέλκα προσπαθεί να εντοπίσει τις αιτίες της άσχημης πορείας της ομάδας του. «Θεωρώ ότι το μεγάλο λάθος που κάναμε είναι ότι… κλειστήκαμε πίσω νωρίς, για να υπερασπιστούμε το γκολ που πετύχαμε», ανέφερε μεταξύ άλλων. Η ομάδα του είχε ανοίξει το σκορ στο 23’ με τον Γκουτς, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 83’ με τον Λότι. Στο 88’ λίγο έλειψε ο Μασάντι, που αποκτήθηκε ως δανεικός από την Ιντεπεντιέντε, να γίνει ήρωας στο ντεμπούτο του, καθώς σκόραρε, όμως υποδείχθηκε φάουλ στην προσπάθεια του.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν λείπουν τα προβλήματα για τον έμπειρο τεχνικό της Νιούελς Ολντ Μπόις. Συνεχίζουν την ανάρρωση τους οι πολύτιμοι Μοντέρο (Μ) και Αρίας (Τ, κάταγμα περόνης). Επέστρεψαν ο εφεδρικός Σαλομόν (Α) και ο ικανός Σοτέλο (Μ). Τραυματίες είναι, αντίθετα, οι σημαντικοί Μοσκέρα (Α) και Κόκαρο (ΜΕ).
Εκτίμηση
Η Λανούς του Πελεγκρίνο είναι σοβαρή ομάδα και θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα και να εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι οφ. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να κερδίζει παιχνίδια στην έδρα της, όπως, αυτό με τη Νιούελς Ολντ Μπόις, που προβληματίζει με την εικόνα της. Φαβορί οι γηπεδούχοι.
Γαλλία U21
Ισλανδία U21
Κύπρος
Μολδαβία
Γερμανία
Γκάνα
Αρέτσο
Άσκολι
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπόκα Τζούνιορς
Μπάνφιλντ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Σαρμιέντο Χουνίν
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Τίγκρε
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπαράκας Σεντράλ
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ουρακάν
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ουνιόν Σάντα Φε
Ιντεπεντιέντε
Ρίβερ Πλέιτ
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ρασίνγκ Κλουμπ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ροσάριο Σεντράλ
Σαν Λορέντζο
Πλατένσε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Αλντοσίβι
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Χιμνάσια Μεντόζα