Φάσεις και νικητής στην Κόρδοβα
ΤΑΓΕΡΕΣ
Ο Σαμπάολι πανηγύρισε ξανά, μετά από περίπου 30 χρόνια, νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος στην Αργεντινή, για πρώτη φορά μετά από την επιστροφή του στη χώρα. Παράλληλα, αυτή ήταν και η παρθενική επικράτηση της Ταγέρες στο νέο Κλαουσούρα, εκτός έδρας με 4-0 επί της Πλατένσε. Πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, καθώς στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκε απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων, μέχρι ο Ρικ να ανοίξει το σκορ στο 43’. Στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε τα κενά, με τον ικανό μεσοεπιθετικό να σκοράρει για δεύτερη φορά στο 74’, ενώ τα άλλα δύο τέρματα σημείωσαν οι Ντε Πιέτρι στο 69’ και Κριστάλδο στο 77’.
Η Ταγέρες εξακολουθεί να αναζητά λύση στο κέντρο της άμυνας, με την απόκτηση ενός στόπερ να αποτελεί πλέον βασική προτεραιότητα. Παράλληλα, επιχείρησε να ενισχυθεί στην επίθεση με τον έμπειρο Βαλένσια (Ε), όμως ο πρώην παίκτης της Πατσούκα επέλεξε τελικά την Μπόκα Τζούνιορς.
Αγωνιστικά Νέα: Ο Φασκεντίνι αναμένεται να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα, αντικαθιστώντας τον Φερνάντες (Α). Εκτός παραμένει ο Σφόρτσα (Μ), με απόφαση του προπονητή, ενώ συνεχίζουν την αποθεραπεία τους οι Κάσερες (Μ) και ο μακροχρόνια απών Γκόμες (Μ). Δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί ο πολύτιμος Βαλόγες (ΜΕ).
ΛΑΝΟΥΣ
Ο προπονητής της Λανούς, Πελεγκρίνο, βγήκε μπροστά και στήριξε τους ποδοσφαιριστές του, μετά τη νέα αγωνιστική αποτυχία της ομάδας του, που ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-1 από την Ουνιόν Σάντα Φε, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική. «Η ομάδα είναι ζωντανή και οι ποδοσφαιριστές μου έχουν διάθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ικανός τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται και ο ίδιος στο επίκεντρο της κριτικής. Η Λανούς διανύει, άλλωστε, πολύ δύσκολη περίοδο, μετρώντας τρεις διαδοχικές ήττες και επτά αποτυχίες στα δέκα πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις.
Το αποτέλεσμα στη Σάντα Φε, πάντως, δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, καθώς ήταν καλύτερη σε αρκετά διαστήματα, όμως δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Μενόσι άνοιξε το σκορ στο 53’, ο Πένια ισοφάρισε στο 73’, ενώ ο Μοσκέρα έδωσε τη νίκη στην Ουνιόν τρία λεπτά αργότερα, με εντυπωσιακό γκολ.
Αγωνιστικά Νέα: Συνεχίζουν την αποθεραπεία τους οι πολύτιμοι Κανάλε (Α), Λοάισα (Μ) και Μορένο (ΜΕ). Στην αποστολή ο σημαντικός Καρέρα (ΜΕ), νοκ άουτ ο βασικός Μεδίνα (Μ). Οι Βαλόις και Μπου διεκδικούν τη θέση στην κορυφή της επίθεσης, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα, σύμφωνα με τις δοκιμές του Πελεγκρίνο.
Εκτίμηση
Ψάχνει αντίδραση η Λανούς, που προέρχεται από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και αναμένεται να ρισκάρει, ψάχνοντας το γκολ. Θέλει να δώσει συνέχεια στη νίκη που πέτυχε επί της Πλατένσε η Ταγέρες, που έδειξε να βρίσκει ρυθμό. Μπορεί να ξεφύγει το σκορ, ενώ θα έχει νικητή το ματς.
Γουέστ Μπρομ
Σαουθάμπτον
Γουότφορντ
Λίνκολν Σίτι
ΚΠΡ
Μπέρνλι
Μπέρμιγχαμ
Μίλγουολ
Μπλάκμπερν
Στόουκ
Ντέρμπι
Νόριτς
Πόρτσμουθ
Σουόνσι
Πρέστον
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Τσάρλτον
Μπόλτον
Σαπεκοένσε
Μιρασόλ
Ιντερνασιονάλ
Κοριτίμπα
Φέγενορντ
Ίντερ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ρόμα
Γαλατασαράι
Στουτγκάρδη
Λασκ Λίντσερ
Σλόβαν Μπρατισλάβας
Βιγιαρεάλ
Παρί Σεν Ζερμέν
Μπόντο Γκλιμτ
Λιλ
Μπαρτσελόνα
Άστον Βίλα
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπάγερν Μονάχου
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Σίριους
Χάλμσταντ
Μπόκα Τζούνιορς
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ντεφένσα Xoυστίσια
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Νιούελς Ολντ Μπόις
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Μεντόζα
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ρίβερ Πλέιτ
Σαν Λορέντζο
Σαρμιέντο Χουνίν
Ουνιόν Σάντα Φε
Ουρακάν
Μπελγράνο
Ρασίνγκ Κλουμπ
Μπαράκας Σεντράλ
Αλντοσίβι
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Τίγκρε
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Πλατένσε
Μπάνφιλντ
Ιντεπεντιέντε
Σέντραλ Κόρδοβα
Ατλέτικο Τουκουμάν