Τους αρέσει το γρήγορο ποδόσφαιρο
Η Αταλάντα υποδέχεται την Ουντινέζε για την 25η αγωνιστική της Σέριε Α. Από ήττα προέρχονται οι γηπεδούχοι, έχουν χάσει το ρυθμό τους οι φιλοξενούμενοι.
ΑΤΑΛΑΝΤΑ Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν σου έδινε την εντύπωση ότι μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και δίκαια ηττήθηκε. Την περίμενα είναι η αλήθεια πιο επιθετική, έδειξε κουρασμένη και άνευρη. Υπέστη έτσι τη δεύτερη σερί της ήττα στο πρωτάθλημα και έπεσε στην 6η θέση και στο -τέσσερα από την τετράδα. Έχει μεγάλη αλλαγή στην απόδοση της, ξεκίνησε δυναμικά μετά τη διακοπή αλλά ο Φεβρουάριος αποδείχτηκε κακός μήνας για την ίδια. Θεωρώ πάντως πως θα βρει και πάλι τα πατήματα της και θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.
«Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που κάνει εντυπωσιακή πορεία. Είχε εξαιρετικό ξεκίνημα αλλά έπειτα εμφανίστηκαν κάποια προβλήματα. Το παιχνίδι αυτό μπορεί να μας δώσει ένα μομέντουμ. Έχουμε χάσει κάποιους βαθμούς τελευταία αλλά ακόμα πιστεύω πως αυτή είναι μία από τις καλύτερες σεζόν μας», σχολίασε ο κόουτς Γκασπερίνι.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο στόπερ Ντεμιράλ (19/1). Παραμένουν εκτός ο μέσος Χάτεμπουρ (17/1) και ο φορ Ζαπάτα (15/1). Επιστρέφει ο μέσος Πάσαλιτς (19/2). Νέα απώλεια ο στόπερ Σκαλβίνι (19/2) αλλά και ο επίσης στόπερ Παλομίνο (8/1).
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ Για πέμπτη σερί αγωνιστική έμεινε χωρίς νίκη στη Σέριε Α (0-3-2) αλλά ενώ μετράει μόλις ένα «τρίποντο» στους τελευταίους 16 αγώνες της. Παρόλα αυτά βρίσκεται στην 10η θέση με 31 βαθμούς και καταλαβαίνει κανείς πόσο καλύτερα θα μπορούσε να έχει πάει αν ήταν πιο προσεκτική σε δύο-τρεις αναμετρήσεις της. Ίσως μετά το τρομερό της ξεκίνημα να χαλάρωσε παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε καθώς αρχικός στόχος ήταν η γρήγορη παραμονή. Όπως και να έχει παραμένει μία ομάδα που δεν αφήνει το στυλ της και θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της και απέναντι στη Αταλάντα.
«Πάντα απέναντι στην Αταλάντα γίνονται καλά παιχνίδια, παίζουν ένα γρήγορο ποδόσφαιρο. Έχουμε προετοιμαστεί καλά, ξέρουμε τις δυνάμεις τους αλλά και που να τους «χτυπήσουμε». Πρέπει να δείξουμε τη νοοτροπία μας μέσα στο γήπεδο», επισήμανε ο κόουτς Σοτίλ.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μπακ Εχιζίμπουε (19/1). Εξέτισε και επιστρέφει ο μέσος Μπιγιόλ (19/3). Παραμένουν εκτός ο στόπερ Εμποσέ (20/0) και ο επιθετικός Ντεουλοφέου (16/2).
Εκτίμηση
Η Αταλάντα ψάχνει μία αντίδραση μετά τα δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα ενώ δεν θέλει να χάσει την επαφή της με την πρώτη τετράδα. Διαθέτει ποιοτικό σύνολο αλλά φέτος δεν είναι το ίδιο σταθερή στην απόδοση της. Από την άλλη η Ουντινέζε μπορεί να έχει κερδίσει μόλις ένα παιχνίδι από τα δεκαέξι τελευταία της αλλά βάσει της εικόνας της άξιζε κάτι καλύτερα. Περιμένω ένα σχετικά ανοικτό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες και γι’ αυτό θα πάω με το over.
Σουόνσι
Μπέρμιγχαμ
Τσάρλτον
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μπρίστολ Σίτι
Σαουθάμπτον
Χαλ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Πόρτσμουθ
Πρέστον
Ντέρμπι
Ρέξαμ
Νόριτς
Στόουκ
ΚΠΡ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Άρσεναλ
Τσέλσι
Μπρέντφορντ
Τότεναμ
Γουέστ Χαμ
Σάντερλαντ
Κρίσταλ Πάλας
Λίβερπουλ
Μπέρνλι
Λιντς
Φούλαμ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Μαλίν
Βέστερλο
Σερκλ Μπριζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Γκενκ
Ανζέ
Μαρσέιγ
Τουλούζ
Νις
Λανς
Οσέρ
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Χέρτα Βερολίνου
Σάλκε
Ντόρτμουντ
Ζανκτ Πάουλι
Κολωνία
Μάιντζ
Βόλφσμπουργκ
Χαϊντενχάιμ
Αμβούργο
Γκλάντμπαχ
Σενεγάλη
Μαρόκο
Αίγυπτος
Νιγηρία
Μπέτις
Βιγιαρεάλ
Οσασούνα
Ρεάλ Οβιέδο
Μαγιόρκα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Κάλιαρι
Γιουβέντους
Νάπολι
Σασσουόλο
Χέρενφεν
Χρόνινγκεν
Εξέλσιορ
Τελστάρ
Τσβόλε
Άλκμααρ
Άγιαξ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Μπρέντα
Ναϊμέγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Αϊντχόφεν
AVS Φουτεμπόλ
Αρούκα
Αλβέρκα
Μορεϊρένσε
Ζιλ Βιθέντε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Ρίο Άβε
Μπενφίκα
Χαρτς
Φόλκερκ
Κιλμάρνοκ
Νταντί
Λίβινγκστον
Σεντ Μίρεν
Μίλαν
Ίντερ
Λάτσιο
Ρόμα
Φιορεντίνα
Μπολόνια
Έμπολι
Σαλερνιτάνα
Μόντσα
Τορίνο
Βερόνα
Σπέτσια
Λέτσε
Κρεμονέζε
Σαμπντόρια