Από τη σωτηρία στην... Ευρώπη
Η Χαϊντενχάιμ υποδέχεται τη Μάιντζ για την 32η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Σώθηκαν και μαθηματικά οι γηπεδούχοι και «βλέπουν» Ευρώπη, με την πλάτη στον τοίχο οι φιλοξενούμενοι.
ΧΑΪΝΤΕΝΧΑΪΜ Η παρθενική της χρονιά στην Μπουντεσλίγκα μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανική καθώς κατάφερε άνετα να κερδίσει την παραμονή της. Μάλιστα έμεινε πιστή στο δικό της στυλ, δεν προσπάθησε να «κλέψει» κανένα παιχνίδι και σίγουρα ο Σμιντ πρέπει να πάρει ένσημα για τη δουλειά του. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δει τον Μπέστε να καλείται στην εθνική Γερμανίας κι αυτό δείχνει πόσο καλά πήγε η πορεία της. Τόσο καλή μάλιστα που τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος διεκδικεί με αξιώσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν η Λεβερκούζεν κατακτήσει το Κύπελλο, ή η Ντόρτμουντ το Τσάμπιονς Λιγκ και βγει 5η τότε και η 8η θέση οδηγεί στην Ευρώπη. Η Χαϊντενχάιμ απέχει δύο βαθμούς, έχει ένα πρόγραμμα που είναι στα μέτρα της, Φράιμπουργκ εκτός και Κολωνία εντός, οπότε μπορεί να ονειρεύεται.
«Είχαμε πει από την αρχή πως οι 37 βαθμοί θα αρκούσαν για τη σωτηρία μας οπότε το απολαύσαμε την προηγούμενη αγωνιστική. Υπάρχουν βέβαια ακόμα τρία παιχνίδια και θα ψάξουμε την καλύτερη βαθμολογική θέση», σχολίασε ο κόουτς Σμιντ.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε κι επιστρέφει ο μπακ Τραορέ (28/0). Παραμένουν εκτός μπακ Μπους (16/0), ο επιθετικός Κέναϊ και ο αμυντικός Κέλερ (2/0). Αμφίβολοι οι μέσοι Μπεκ (22/1) και Μαλόνεϊ (27/1).
ΜΑΪΝΤΖ Το χρονικό σημείο που δέχτηκε το γκολ της αφήνει μία πικρή γεύση καθώς οι τρεις βαθμοί θα ήταν πολύτιμοι. Πλέον βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και στο -2 από τη σωτηρία της αλλά ξέρει πως με μία νίκη σήμερα μπορεί να βρεθεί και πάλι εκτός. Το αξιοσημείωτο είναι πως τρέχει ένα σερί έξι αγώνων χωρίς ήττα (3-3-0) αλλά πρέπει να το διευρύνει αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία. Θεωρώ πως «λύγισε» από την πίεση για το αποτέλεσμα απέναντι στην Κολωνία γι’ αυτό και οπισθοχώρησε μετά από ένα σημείο. Σήμερα την περιμένω και πάλι επιθετική αλλά σίγουρα και πιο προσεκτική καθώς ξέρει πως η Χαϊντενχάιμ είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.
«Είχαμε καλή προετοιμασία αυτή την εβδομάδα. Νομίζω το είδαν και οι φίλαθλοι μας στην ανοικτή προπόνηση. Είχαμε αρκετή ένταση, το χρειαζόμασταν. Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι», σχολίασε ο κόουτς Χένρικσεν.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένοι ο μπακ Εμβενέ (22/1), ο μέσος Αμίρι (13/1) κι ο επιθετικός Γκρούντα (26/3) Εξέτισαν κι επιστρέφουν οι μέσοι Κράους (27/1) και Τζι-Σουνγκ Λι (26/4). Νέα απώλεια ο επιθετικός Ονισίβο (24/1). Παραμένουν εκτός οι στόπερ Μπελ (10/0), Λάιτς (7/0).
Εκτίμηση
Η Χαϊντενχάιμ πέτυχε τον στόχο της, είναι σαφώς πιο άνετη αλλά και πάλι θα κάνει το παιχνίδι της καθώς ξαφνικά κυνηγάει την 8η θέση. Θεωρώ μάλιστα πως θα βρει και χώρους σήμερα και θα γίνει επικίνδυνη. Από την άλλη η Μάιντζ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και ψάχνει μόνο τη νίκη. Λογικό να είναι το φαβορί καθώς έχει το μεγαλύτερο κίνητρο αλλά δεν μπορώ να την εμπιστευτώ. Θα πάω με το over καθώς ποντάρω στην επιθετικότητα των γηπεδούχων.
Κρίσταλ Πάλας
Νότιγχαμ Φόρεστ
Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Σίτι
Χαλ
Έβερτον
Σαουθάμπτον
Πόρτσμουθ
Ροσάριο Σεντράλ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Πλατένσε
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ρασίνγκ Κλουμπ
Μπελγράνο
Σαν Λορέντζο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ιντεπεντιέντε
Ρίβερ Πλέιτ
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Λασκ Λίντσερ
Ραπίντ Βιέννης
Αλτάχ
Βολφσμπέργκερ
Χάρτμπεργκ
Αούστρια Λουστενάου
Βέστερλο
Αντβέρπ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σαρλερουά
Μαλίν
Σιντ Τρούιντεν
Τρουά
Μαρσέιγ
Ρεν
Οσέρ
Νις
Στρασβούργο
Κολωνία
Γκλάντμπαχ
Φράιμπουργκ
Σάλκε
Μπόχουμ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Ζανκτ Πάουλι
Καρλσρούη
Χέρτα Βερολίνου
Γκρόιτερ Φιρτ
Μίντιλαντ
Κοπεγχάγη
Μπρόντμπι
Λίνγκμπι
Ράντερς
Βίμποργκ
Σίλκεμποργκ
Χόρσενς
Βαντούζ
Βασιλεία
Γκρασχόπερς
Γιούνγκ Μπόις
Σεντ Γκάλεν
Λωζάνη
Ηρακλής
Λεβαδειακός
Αναγέννηση Καρδίτσας
Ζάκυνθος
Άρης
Βόλος Elabet
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Κηφισιά
Παναιτωλικός
Μαρκό
ΑΕΛ Novibet
Απόλλων Καλαμαριάς 1926
ΠΑΣ Πύργος 1968
Ολυμπιακός Β'
Άστερας Τρίπολης Β'
Ελλάς Σύρου
Νίκη Βόλου
Σεντ Λούις Σίτι
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Λος Άντζελες
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Νάσβιλ
ΑΕ Λεμεσού
Ομόνοια 29ης Μαΐου
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Άρης Λεμεσού
Ανόρθωση
Πάφος
Κλαμπ Αμέρικα
Μοντερέι
Άτλας
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Ράουφος
Μος
Ασάνε
Σογκντάλ
Οντ
Μπρίνε
Λιν
Στρομσγκόντσετ
Κόνγκσβινγκερ
Ρανχάιμ
Στάμπαεκ
Στρόμεν
Σάντνες Ουλφ
Χάουγκεσουντ
Έγκερσουντ
Χοντ
Ουτρέχτη
Βίλεμ
Τελστάρ
Ντεν Χάαγκ
Τσβόλε
Καμπούρ
Αρούκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Μπενφίκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Ρίο Άβε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Αμπερντίν
Σεντ Τζόνστον
Μάδεργουελ
Σέλτικ
Χάκεν
Έργκριτε
Χάμαρμπι
Γιουργκόρντεν
Μπεσίκτας
Κοτζάελισπορ
Γκαζιαντέπ
Τσορούμ
Κόνιασπορ
Μπασακσεχίρ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη
Λειψία
Ντόρτμουντ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βέρντερ Βρέμης
Άουγκσμπουργκ
Χοφενχάιμ
Ουνιόν Βερολίνου
Βόλφσμπουργκ
Ντάρμσταντ