Ανεβασμένη η «Φλου», ταλαιπωρημένη η «Τιμάο»
Η Φλουμινένσε φιλοξενεί την Κορίνθιανς για την 15η αγωνιστική της Σέριε Α Βραζιλίας. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Μποταφόγκο, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο «σπίτι» τους στο ντέρμπι με τη Σάντος και στη συνέχεια αναδείχθηκαν ισόπαλοι εντός έδρας με την Μπόκα Τζούνιορς για το Κόπα Λιμπερταδόρες.Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Φλουμινένσε και ταυτόχρονα ο τρίτος διαδοχικός αγώνας στον οποίο δεν έχασε, διατηρώντας παράλληλα ανέπαφη την εστία της και στις τρεις περιπτώσεις. Έχει μαζέψει 21 βαθμούς και φιγουράρει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, επιθυμώντας να παραμείνει στα υψηλά «πατώματα» του βαθμολογικού πίνακα. Η «Φλουζάο» διαθέτει ένα σύνολο που αρέσκεται να παίζει αρκετά «σφιχτά» και δεν είναι τυχαίο ότι τα επτά από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς της ολοκληρώθηκαν Under.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων Φερνάντο Ντινίζ υπογράμμισε: «Η ομάδα μου ήταν άξια συγχαρητηρίων όχι μόνο για τη νίκη στον αγώνα με την Μποταφόγκο αλλά και για την εμφάνιση που πραγματοποίησε σ’ ένα ντέρμπι που πάντα είναι ιδιαίτερο. Ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο το πιο δύσκολο πράγμα είναι όταν πρέπει να επιτεθείς και ο αντίπαλος αμύνεται χαμηλά. Είχαμε μία γεμάτη εβδομάδα να δουλέψουμε για το παιχνίδι με την Κορίνθιανς. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε».
Αγωνιστικά Νέα: Ένα και μοναδικό πρόβλημα, τιμωρημένος ο μέσος Νονάτο (9/0).
Η Κορίνθιανς «τρέχει» ένα αήττητο σερί τεσσάρων αναμετρήσεων, στο οποίο πάντως δεν έχει εντυπωσιάσει, καθώς έχει πανηγυρίσει δύο «τρίποντα» και δύο παιχνίδια τελείωσαν ισόπαλα. Η συγκομιδή των 26 βαθμών φέρνει την «Τιμάο» στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας τρεις πόντους από την πρωτοπόρο Παλμέιρας. Το μεγάλο της «όπλο» είναι δίχως αμφιβολία η άμυνά της, καθώς με δέκα γκολ παθητικό, διαθέτουν μαζί με τη «βερντάο» τις καλύτερες της κατηγορίας. Παίζει «κλειστά» και τα εννιά από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς της ήταν Under.
«Είναι πολύ απάνθρωπο το πρόγραμμα κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε όλες οι ομάδες πολλούς τραυματισμούς. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε και γι’ αυτόν το λόγο δουλεύουμε σκληρά. Φυσικά και πρέπει να γίνονται αλλαγές όταν είναι τόσα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Πάντοτε όταν τελειώνει ένα παιχνίδι αρχίζω να σκέφτομαι αμέσως το επόμενο. Δεν υπάρχει χρόνος για να στέκεσαι σ’ ένα αποτέλεσμα είτε αυτό είναι θετικό είτε είναι αρνητικό» σχολίασε ο κόουτς των φιλοξενούμενων, Βίτορ Περέιρα.
Αγωνιστικά Νέα: Θα γίνει εκτεταμένο ροτέισον λόγω της ρεβάνς με την Μπόκα Τζούνιορς στην Αργεντινή. Δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμών οι χαφ Μαϊκόν (8/0) και Παουλίνιο (3/1). Επιστρέφει ο αμυντικός χαφ Καντίγιο (6/0) ο οποίος έλειψε από το παιχνίδι με την Μπόκα Τζούνιορς λόγω τιμωρίας. Αμφίβολος ο εξτρέμ Γουίλιαν (7/0) που χτύπησε στον ώμο απέναντι στην Μπόκα και ίσως προστατευτεί.
Εκτίμηση
Στα ύψη έχει ανέβει η ψυχολογία της Φλουμινένσε έπειτα από το θρίαμβο μέσα στην έδρα της Μποταφόγκο. Από τη στιγμή που η «Φλου» δεν είχε και διεθνείς υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα, είχε την ευκαιρία να προετοιμαστεί απερίσπαστη για τη δύσκολη «μάχη» με την ποιοτική Κορίνθιανς. Η «Τιμάο από την πλευρά της έπαιξε με την Μπόκα Τζούνιορς για το Κόπα Λιμπερταδόρες και μάλιστα έχει μπροστά της και τον επαναληπτικό. Θα θέλαμε λίγο ψηλότερα τον «άσο» για να τον στηρίξουμε καθώς σε αυτές τις τιμές δεν έχει την παραμικρή αξία. Θα ακολουθήσουμε την έμπνευσή μας και θα ποντάρουμε το Over σε άκρως προκλητική απόδοση που αξίζει το ρίσκο ακόμα κι αν δεν επιβεβαιωθεί.