Το μομέντουμ δείχνει Άστον Βίλα
* Τρίτος γύρος του Κυπέλλου Αγγλίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση διάρκειας 30 λεπτών και, εάν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.
ΤΟΤΕΝΑΜ
Πληγώθηκε στις καθυστερήσεις χάνοντας 3-2 από την Μπόρνμουθ σε αναμέτρηση που ήταν ανταγωνιστική και θα μπορούσε να είχε πάρει την ισοπαλία. Προηγήθηκε με τον Τελ μόλις στο πέμπτο λεπτό σε αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο που την βρήκε όμως πίσω στο σκορ από τα δύο γκολ στο 22’ και στο 36’. Καλύτερη στο δεύτερο μέρος, είχε ευκαιρίες κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τον Παλίνια στο 78’ αλλά δέχτηκε το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις (90+5’) μη έχοντας το χρόνο να αντιδράσει.
«Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εξαιρετικά οδυνηρό αυτό που συνέβη για εμάς. Δώσαμε τα πάντα, οι παίκτες δούλεψαν σκληρά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τίποτα» είπε ο Φρανκ. Από τις 14 Δεκεμβρίου έδωσε έξι αγώνες για την Πρέμιερ Λιγκ και πήρε μόλις πέντε βαθμούς από μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Η τετράδα πλέον απομακρύνθηκε κατά οκτώ βαθμούς, βρίσκεται στην 14η θέση με απολογισμό έως τώρα 7-6-8.
Η Τότεναμ έχει προκριθεί σε 18 από τους τελευταίους 19 αγώνες της στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι 11 είναι συνεχόμενες από τη σεζόν 2013-14.
Αγωνιστικά Νέα: Νέο πρόβλημα ο τραυματισμός του βασικού μέσου Μπετανκούρ (20/1). Απών λόγω Κυπέλλου Εθνών Αφρικής ο χρήσιμος αμυντικός μέσος Σαρ (14/2). Λείπουν μακροχρόνια ο μέσος Μάντισον, ο αμυντικός Ντέιβις, ο μεσοεπιθετικός Κουλουσέφσκι, οι κεντρικοί αμυντικοί Ντράγκουσιν, Τακάι που δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη στην τρέχουσα περίοδο, όπως και ο μέσος Μπισουμά που βρίσκεται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Θα απουσιάσουν επίσης ο αριστερός μπακ Ουντόγκι (10/0) και ο βασικός δεξιός μεσοεπιθετικός Κούντους (19/2) Ανέτοιμος ο φορ Σολάνκε (2/0). Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο ταλαντούχος μέσος Μπέργκβαλ (16/1) με τις πιθανότητες μοιρασμένες.
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
Ανέκαθεν το Σέλχαρστ Παρκ ήταν δύσκολο γήπεδο για την Άστον Βίλα, αυτή τη φορά κατάφερε να μην ηττηθεί με την «λευκή» ισοπαλία να κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα. Ήταν το πρώτο Χ στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας σε αγώνα για την Πρέμιερ Λιγκ από το 1997, έκτοτε νίκησε μόνο δύο φορές, έχασε άλλες εννέα. Στο πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή χωρίς μεγάλες φάσεις, στο δεύτερο θα μπορούσε να πάρει τη νίκη εάν η κεφαλιά του Γουάτκινς δεν χτυπούσε στο δοκάρι.
«Είχαμε και πάλι μια πολύ καλή εμφάνιση. Θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα αλλά τελικά θα πρέπει να αποδεχτούμε την ισοπαλία. Το ότι βρισκόμαστε μετά από 21 αγωνιστικές στην τρίτη θέση είναι κάτι φανταστικό. Θέλουμε τη διάκριση στο Κύπελλο, πέρσι φτάσαμε έως τα ημιτελικά, στοχεύουμε σε ανάλογη πορεία» τόνισε ο Έμερι. Τρίτη έχοντας τους ίδιους βαθμούς με την Μάντσεστερ Σίτι στο -6 από την κορυφή και έως τώρα απολογισμό 13-4-4. Ήταν η πρώτη ισοπαλία που έφερε μετά τις 21 Σεπτεμβρίου και το 1-1 στην έδρα της Σάντερλαντ.
Το 0-0 με την Πάλας έδωσε τέλος στο σερί των έξι συνεχόμενων όβερ που εμφάνισε εκτός έδρας. Ο Μόργκαν Ρότζερς έχει συμμετάσχει σε πέντε τέρματα από τα επτά που πέτυχε η ομάδα του στα τέσσερα τελευταία ματς εναντίον της σημερινής αντιπάλου (3 γκολ και δύο ασίστ). Είχε σκοράρει και έδωσε μία τελική πάσα στην περσινή νίκη με 2-1 επί των «σπιρουνιών» πάλι για το Κύπελλο Αγγλίας. Χωρίς ισοπαλία τα μεταξύ τους στο Λονδίνο από το 2010. Έκτοτε εννέα νίκες η γηπεδούχος, οκτώ η φιλοξενούμενη.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο έμπειρος κεντρικός μέσος Μπάρκλεϊ (7/1) και ο βασικός αμυντικός χαφ Ονάνα (14/2). Νοκ άουτ ο επιρρεπής σε τραυματισμούς κεντρικός αμυντικός Μινγκς (7/0). Στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής ο αναπληρωματικός αριστερός μεσοεπιθετικός Γκεσάντ (11/0). Επέστρεψε ο βασικός κεντρικός αμυντικός Τόρες (13/0). Αμφίβολος ο βασικός τερματοφύλακας Μαρτίνες (17/0), ίσως ο Έμερι τον προφυλάξει.
Εκτίμηση
Πολλά προβλήματα έχουν συσσωρευτεί στους γηπεδούχους, εντός ειδικά υποφέρουν ακόμη και από ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας από αυτή της Άστον Βίλα που παραμένει σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Αξίζει το διπλό.
Ντέρμπι
Μπλάκμπερν
Πόρτσμουθ
Χαλ
Ίπσουιτς
Σουόνσι
Κόβεντρι
Στόουκ
ΚΠΡ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Μπρομ
Πρέστον
Μίλγουολ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Σαουθάμπτον
Τσάρλτον
Ρέξαμ
Λέστερ
Νόριτς
Λιντς
Μάντσεστερ Σίτι
Νιούκαστλ
Έβερτον
Μπέρνλι
Μπρέντφορντ
Λίβερπουλ
Γουέστ Χαμ
Μπόρνμουθ
Σάντερλαντ
Μπόκα Τζούνιορς
Χιμνάσια Μεντόζα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σαν Λορέντζο
Ιντεπεντιέντε
Σέντραλ Κόρδοβα
Άντερλεχτ
Λέουβεν
Αντβέρπ
Σιντ Τρούιντεν
Μαλίν
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Χάβρη
Παρί Σεν Ζερμέν
Μονακό
Ανζέ
Ρεν
Τουλούζ
Ντόρτμουντ
Μπάγερν Μονάχου
Χοφενχάιμ
Ζανκτ Πάουλι
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μάιντζ
Γκλάντμπαχ
Ουνιόν Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης
Χαϊντενχάιμ
Καϊζερσλάουτερν
Πάντερμπορν
Γκρόιτερ Φιρτ
Σάλκε
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Αννόβερο
Χόλσταϊν Κίελ
Έλβερσμπεργκ
Σερβέτ
Σιόν
Τουν
Λουκέρνη
Σεντ Γκάλεν
Βίντερτουρ
Καμπανιακός
Μακεδονικός
Νέστος Χρυσούπολης
ΠΑΟΚ Β'
Αναγέννηση Καρδίτσας
Ηρακλής
Άστερας Τρίπολης Β'
Νίκη Βόλου
Ατρόμητος
Παναιτωλικός
ΟΦΗ
ΑΕΛ Novibet
Κηφισιά
Λεβαδειακός
Καβάλα
ΠΑΣ Γιάννινα
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Κολοράντο Ράπιντς
Πόρτλαντ Τίμπερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σάρλοτ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ντάλας
Νάσβιλ
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σιάτλ Σάουντερς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σικάγο Φάιαρ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Κολόμπους Κρου
Ρεάλ Οβιέδο
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μαγιόρκα
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μπαρτσελόνα
Βιγιαρεάλ
Ράγιο Βαγιεκάνο
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Βερόνα
Νάπολι
Κόμο
Λέτσε
Ίντερ
Τζένοα
Ανόρθωση
Ένωσις Ν. Παραλιμνίου
ΑΕ Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Εθνικός Άχνας
Ομόνοια Αραδίππου
Ναϊμέγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Χέρακλες
Αϊντχόφεν
Χέρενφεν
Σπάρτα Ρότερνταμ
AVS Φουτεμπόλ
Εστρέλα Αμαδόρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Αλβέρκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Μπράγκα
Λίβινγκστον
Σεντ Μίρεν
Μάδεργουελ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Νταντί
Χιμπέρνιαν
Φόλκερκ
Κιλμάρνοκ
Χαρτς
Αμπερντίν