Θέλει να πάρει τις εντυπώσεις η Τορίνο, άνετη με τη σωτηρία της η Σπέτσια
Η Τορίνο υποδέχεται την Σπέτσια για την 34η αγωνιστική της Σέριε Α’. Χωρίς μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον το παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να περιμένουν και τυπικά την εξασφάλιση της παραμονής τους.ΤΟΡΙΝΟ
Έδειξε καλό πρόσωπο στη Ρώμη απέναντι στη Λάτσιο την προηγούμενη αγωνιστική, κρατούσε τη νίκη μέχρι τις καθυστερήσεις του παιχνιδιού αλλά δέχτηκε την ισοφάριση και περιορίστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Ήταν πιο επιθετική στο πρώτο μέρος, είχε δοκάρι και χαμένες ευκαιρίες και τελικά με όπλο της τις στημένες φάσεις προηγήθηκε στο 56’ με κεφαλιά του Πελέγκρι. Δέχτηκε πίεση στη συνέχεια, είχε σε καλή μέρα τον τερματοφύλακα της Μπερίσα αλλά στο 90+2’ ο Ιμόμπιλε έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
Αυτή ήταν η 4η ισοπαλία της στα τελευταία έξι παιχνίδια και μπορεί βαθμολογικά να μην έχει κάποιο στόχο αλλά δείχνει τον χαρακτήρα της απέναντι σε ομάδες που κυνηγάνε τίτλο και Ευρώπη. Η ίδια παραμένει στην 11η θέση, η διαφορά από τη Σασσουόλο είναι στους έξι βαθμούς και την Τετάρτη ακολουθεί η εξ αναβολής αναμέτρηση με την Αταλάντα. Μετά την πρώτη τετράδα, έχει την καλύτερη αμυντική επίδοση στην κατηγορία και αν ήταν λίγο πιο αποτελεσματική στο επιθετικό κομμάτι θα πήγαινε ψηλότερα. Η πρώτη χρονιά με τον Γιούριτς στον πάγκο της πάντως μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη, τουλάχιστον δεν έμπλεξε σε περιπέτειες για την παραμονή της όπως τα προηγούμενα χρόνια.
«Η Σπέτσια τα έχει πάει πολύ καλά στον δεύτερο γύρο, είναι μία ομάδα με ταλέντο και τεχνική και έχει γίνει ανταγωνιστική. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί παίζουν για το αποτέλεσμα. Εμείς με την εμφάνιση μας στη Λάτσιο αξίζαμε περισσότερα αλλά το αποτέλεσμα δεν ήρθε. Παίξαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και έχουμε κάνει πρόοδο», τόνισε ο κόουτς Γιούριτς.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφουν οι μέσοι Πράετ (17/2), Μανδράγορα (19/0).Εκτός έμειναν ο μέσος Πράετ (28/0) και οι φορ Μπελότι (18/5) και Τζάτζα (10/0). Αμφίβολη η συμμετοχή του μέσου Πομπέγκα (28/4).ΣΠΕΤΣΙΑ
Παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Ίντερ την προηγούμενη αγωνιστική και γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 3-1. Περιορίστηκε από την αρχή σε παθητικό ρόλο, έμεινε πίσω στο σκορ στο 31’ και ουσιαστικά απείλησε πρώτη φορά με το ξεκίνημα της επανάληψης με μία κεφαλιά του Μανάι. Στο 73’ είδε την αντίπαλο της να πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα, κατάφερε να μειώσει με ένα πολύ ωραίο σουτ του Ματζιόρε στο 88’ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά δεν ήταν ικανή για κάτι παραπάνω. Στις καθυστερήσεις μάλιστα ο Σάντσες έκανε το 3-1 και της «έσβησε» τις όποιες ελπίδες είχε για να «κλέψει» ένα αποτέλεσμα.
Σαφώς και δεν υπάρχει απογοήτευση για την ήττα από τους πρωταθλητές, ειδικά από τη στιγμή που η παραμονή της στην Σέριε Α’ έχει στην ουσία επιτευχθεί. Βρίσκεται στην 15η θέση με 33 βαθμούς, 11 παραπάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και μπορεί να μην χρειαστεί ούτε ισοπαλία στα επόμενα παιχνίδια για να σωθεί. Η αλήθεια μάλιστα είναι ότι ακολουθεί ένα πρόγραμμα με Λάτσιο (εντός), Αταλάντα (εντός), Ουντινέζε (εκτός) και Νάπολι (εντός) που μόνο εύκολο δεν είναι αλλά η ομάδα έχει δείξει μεγάλη βελτίωση στο δεύτερο γύρο. Ο Μότα κέρδισε τις εντυπώσεις σε ένα σημείο που έμοιαζε ένα βήμα πριν την έξοδο, ο ίδιος μιλάει ακόμα για «μάχη» σωτηρίας αλλά μάλλον το κάνει περισσότερο για να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του.
« Είμαστε σε πλήρη μάχη για τη σωτηρία και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαλαρώσουμε ούτε στιγμή, πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα που παίζουμε. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στον τρόπο που δουλεύουμε, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε καθημερινά για να αποκομίσουμε τα οφέλη της δουλειάς μας», τόνισε ο κόουτς Μότα.
Αγωνιστικά Νέα: Σταθερά εκτός ο μέσος Λέο Σένα, δεν προλαβαίνει ο μέσος Κόλεϊ (11/0).
Εκτίμηση
Η Τορίνο θέλει να έχει όσο καλύτερη εικόνα μπορεί ως το τέλος της χρονιάς, ο Γιούριτς δουλεύει ήδη με στόχο την επόμενη σεζόν και οι εμφανίσεις της είναι καλές. Δεν πρόκειται να χαριστεί στη Σπέτσια η οποία μαθηματικά δεν έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία της αλλά πολύ δύσκολα θα κινδυνεύσει. Με βάση όσα έχουν δείξει αμφότερες δεν περιμένουμε ένα παιχνίδι με φάσεις και ρυθμό, οπότε το under έχει τον πρώτο λόγο.
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Γουλβς
Στόουκ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Ντέρμπι
Σουόνσι
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Κόρτραϊκ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Ατλέτικο Μινέιρο
Βιτόρια Μπαΐα
Βάσκο Ντα Γκάμα
Κρουζέιρο
Σάο Πάουλο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Παρί
Νις
Οσέρ
Ανζέ
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Νυρεμβέργη
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Εσπανιόλ
Λεβάντε
Μπέτις
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Άρης Λεμεσού
Απόλλων Λεμεσού
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Σάντος Λαγκούνα
Τίγκρες
Κλαμπ Αμέρικα
Πουέμπλα
Πατσούκα
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Άτλας
Κερέταρο
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Νόρκεπινγκ
Φάλκενμπεργκ
Μπράγκε
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Ίντερ
Μίλαν
Νάπολι
Λάτσιο
Ρόμα
Βερόνα
Μπολόνια
Σαμπντόρια
Αταλάντα
Τζένοα
Έμπολι
Κάλιαρι
Σαλερνιτάνα
Βενέτσια