Με νέο προπονητή οι φιλοξενούμενοι
Η Σπάρτα Ρότερνταμ φιλοξενεί την Ντεν Χάαγκ για την 9η αγωνιστική της Ερεντιβίζιε. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη στο «σπίτι» της Βάαλβαϊκ, ενώ οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν εντός έδρας από την Τβέντε.* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ
Στο τελευταίο της παιχνίδι πριν τη διακοπή λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων, ταξίδεψε στην έδρα της Βάαλβαϊκ. Έκανε αυτό που έπρεπε και πήρε τη νίκη με το «καθαρό» 2-0. Από το ξεκίνημα του ματς έμοιαζε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και είχε τον έλεγχο αναζητώντας το γκολ που θα την έβαζε σε θέση «οδηγού». Δεν το βρήκε στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, όμως κυριάρχησε απόλυτα κι έμοιαζε να έχει βρει το δρόμο της για να έπαιρνε αυτό που ήθελε. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας και πιο συγκεκριμένα στο 59’, ο Τι ήταν εκείνος ο οποίος άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια έπαιξε πιο προσεκτικά ούτως ώστε να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα. Τα κατάφερε με σχετική ευκολία και στις καθυστερήσεις ήρθε το δεύτερο γκολ από τον Χαρουί με το οποίο «κλείδωσε» το διπλό και μαζί ένα πολύτιμο «τρίποντο».
Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τη Σπάρτα Ρότερνταμ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ταυτόχρονα η παρθενική φορά που έφυγε χαμογελαστή από ένα παιχνίδι, καθώς δεν τα είχα καταφέρει στους επτά προηγούμενους αγώνες της, μετρώντας τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες. Έχει συγκεντρώσει 6 βαθμούς και βρίσκεται στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παλέψει για τη σωτηρία. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς της ολοκληρώθηκαν αμφίσκορα.
Ο τεχνικός του συλλόγου Χενκ Φρέιζερ -που φημολογείται ότι απασχολεί ήδη αρκετές πιο δυνατές ομάδες για να αποσπάσουν την υπογραφή του- υπογράμμισε: «Πήραμε μία σημαντική νίκη με τη Βάαλβαϊκ και δείξαμε ότι μπορούμε να παίζουμε σ’ ένα καλό επίπεδο. Δουλέψαμε σε αρκετά πράγματα στη διακοπή και περιμένω να τα δείξουμε στο γήπεδο κόντρα σε μία επικίνδυνη ομάδα όπως η Ντεν Χάαγκ η οποία θα έχει άλλον προπονητή και είναι απρόβλεπτη».
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός για ακόμα ένα παιχνίδι ο τερματοφύλακας Κόρεμανς (0/0), ενώ θα λείψει και ο σημαντικός χαφ Χαρουί (8/3). Αντίθετα διαθέσιμοι είναι ο πλάγιος μεσοεπιθετικός Ένχελς (2/0) αλλά και οι στράικερ Χράβενμπεργκ (5/0) και Χαρσούχ (0/0). ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ
Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την έφερε αντιμέτωπη εντός έδρας με την Τβέντε. Για ακόμα μία φορά «πλήρωσε» τα μεγάλα αμυντικά της λάθη και ηττήθηκε (2-4). Από το πρώτο μέρος φάνηκε ότι θα έπρεπε να ανατρέψει τα προγνωστικά, αφού οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να κυριαρχούν στο χορτάρι. Λίγο έλειψε να αντέξει μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά δεν μπόρεσε, αφού έμεινε πίσω στο σκορ στο 41’ από τέρμα του Μένιγκ. Στο 59’ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα από τον Ντανίλο και πλέον το έργο της ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Περίπου ένα τέταρτο πριν το φινάλε μείωσε χάρη σε αυτογκόλ του Πλεγκουεθέλο και μάλιστα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 86’ με «δράστη» τον Μπουράρντ. Έδειξε έλλειψη συγκέντρωσης και το «πλήρωσε», αφού η Τβέντε πήρε ξανά το προβάδισμα με τον Ντανίλο δύο λεπτά αργότερα και στις καθυστερήσεις ο Φαν Λέουβεν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Η διοίκηση της Ντεν Χάαγκ μετά από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, θεωρώντας ότι χρειαζόταν ένα «ηλεκτροσόκ». Άλλωστε έχει συμπληρώσει τέσσερις διαδοχικούς αγώνες χωρίς νίκη, έχοντας υποστεί σε αυτό το χρονικό διάστημα τρεις ήττες, ενώ αναδείχτηκε ισόπαλη σε μία περίπτωση. Η συγκομιδή των 4 βαθμών τη φέρνει στην 16η θέση και κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς της ήταν Over.
«Είναι υπέροχο που βρίσκομαι ξανά εδώ. Νιώθω ήδη ότι έχω προσαρμοστεί. Μου είχε λείψει να δουλεύω και να βρίσκομαι στο γήπεδο. Όλοι είμαστε ανυπόμονοι για τα παιχνίδια και θέλουμε να υπάρχει ηρεμία και καλά αποτελέσματα» ήταν τα λόγια του νέου προπονητή της ομάδας της Χάγης, Ρουντ Μπρόοντ ο οποίος πήρε τη θέση του Σέρβου Αλεκσάνταρ Ράνκοβιτς που δεν έπεισε με το έργο του κι απολύθηκε μόλις λίγους μήνες έπειτα από την πρόσληψή του.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν υπολογίζονται ο στόπερ Μπάιγεν (6/0), ο μέσος Μόρισον (2/0) αλλά και οι εξτρέμ Μπεσάουγεν (5/0) και Κίσνα (0/0).
Δημήτρης Ρήγας
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Σπάρτα Ρότερνταμ στο τελευταίο της παιχνίδι πριν τη διακοπή της πρώτης κατηγορίας του ολλανδικού πρωταθλήματος λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων, είχε καταφέρει να πανηγυρίσει την παρθενική φετινή νίκη της. Στον αντίποδα η Ντεν Χάαγκ δεν πείθει με την απόδοσή της και γι’ αυτόν το λόγο προχώρησε σε αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία. Αμφότερες οι ομάδες δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη επιθετικά και θα ρισκάρουμε με το No Goal.
Έβερτον
Τσέλσι
Σουόνσι
Κόβεντρι
Λιντς
Μπρέντφορντ
Μπελγράνο
Ρασίνγκ Κλουμπ
Νιούελς Ολντ Μπόις
Χιμνάσια Μεντόζα
Ιντεπεντιέντε
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ουνιόν Σάντα Φε
Βελέζ Σάρσφιλντ
Λανούς
Σάο Πάουλο
Παλμέιρας
Φλουμινένσε
Ατλέτικο Μινέιρο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Μποταφόγκο
Νις
Παρί Σεν Ζερμέν
Οσέρ
Μπρεστ
Ντάρμσταντ
Σάλκε
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Σιόν
Σεντ Γκάλεν
Ζυρίχη
Τουν
Σερβέτ
Γκρασχόπερς
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Νάσβιλ
Ορλάντο Σίτι
Ντάλας
Ντιναμό Χιούστον
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Κολοράντο Ράπιντς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σικάγο Φάιαρ
Σάρλοτ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Όστιν
Λος Άντζελες
Σεντ Λούις Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Τορόντο
Κολόμπους Κρου
Σεβίλλη
Βαλένθια
Οσασούνα
Τζιρόνα
Λεβάντε
Ρεάλ Οβιέδο
Γιουβέντους
Σασσουόλο
Μίλαν
Τορίνο
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Βίκινγκ
Μόλντε
Τσβόλε
Μπρέντα
Φόλενταμ
Τοντέλα
AVS Φουτεμπόλ
Σάντα Κλάρα
Ζιλ Βιθέντε
Μπενφίκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Ρέιντζερς
Αμπερντίν