Κρίνονται πολλά για την παραμονή
Η Σπάρτα Ρότερνταμ υποδέχεται στο «Χετ Καστλ» τη Βίλεμ για την 24η αγωνιστική της Ερεντιβίζιε. Αμφότερες οι ομάδες δεν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο κι έχει να αγωνιστεί από τις 14 Φεβρουαρίου.
Στο πιο πρόσφατο επίσημο παιχνίδι της υπέστη την ήττα με 1-0 από τη Γκόου Αχέντ Ιγκλς εκτός έδρας σε ένα ματς που πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση και δικαιολογημένα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33'. Γλίτωσε μάλιστα μία δεύτερη παραβίαση της εστίας της στο 45' χάρη στο δοκάρι, ενώ στην καλύτερη στιγμή της στο 78', ο Χλίνσον σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον αντίπαλο κίπερ.
Ήττα ξανά για τη Σπάρτα λοιπόν μετά τη σύντονη «άνοιξη» των δύο σερί νικών. Παρέμεινε έτσι στους 20 βαθμούς και στη 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής, ούσα στο +3 από τη Βάαλβαϊκ και στο -4 από Χέρακλες και Βίλεμ που ισοβαθμούν από πάνω της.
«Πληγή» η εντός έδρας παρουσία της, αφού έχει ρεκόρ 1-5-5 στο «Χετ Καστλ», με τον προπονητή της ομάδας, Μορίς Στάιν να χαρακτηρίζει πάντως «τελικό» το ματς με τη Βίλεμ.
Αγωνιστικά νέα: Τραυματίες ο βασικός μέσος Κιτολάνο (19/0) και ο χαφ Ντε Γκουζμάν (1/0).

Όπως και η αντίπαλός της σήμερα, έτσι κι αυτή, δεν είχε επίσημο ματς το περασμένο Σαββατοκύριακο. Νωρίτερα πάντως είχε υποστεί επώδυνη εντός έδρας ήττα με 1-3 από τη Χρόνινγκεν, σε ένα ματς που η άμυνά της έγινε «σμπαράλια» σε ένα εικοσάλεπτο, αφού δεχόμενη γκολ στο 5', το 17' και το 21', βρέθηκε να κυνηγά... θαύματα εξαρχής. Μπήκε δυναμικά πάντως στην επανάληψη και κατάφερε να μειώσει στο 49' με τον Μπος, ωστόσο στη συνέχει επιτέθηκε ανορθόδοξα και άφησε πολλούς χώρους, κινδυνεύοντας περισσότερο να δεχθεί γκολ παρά να πετύχει. Είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 78' με τον σκόρερ της, ωστόσο δεν την εκμεταλλεύτηκε και μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα.
Η Βίλεμ έμεινε έτσι τους 24 πόντους ισοβαθμώντας με τη Χέρακλες ενώ είναι στο +4 από τη Σπάρτα Ρότερνταμ και τη 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής.
Άξιο αναφοράς πως δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα νίκη εντός του 2025, ενώ οι δύο βαθμοί που έχει πάρει έχουν έρθει από τα θεωρητικά πιο δύσκολα ματς, με Φέγενορντ (εντός) και Αϊντχόφεν (εκτός).
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα το ματς με τη Σπάρτα, ωστόσο δεν είναι "τελικός" αφού υπάρχουν μπροστά μας άλλα δέκα παιχνίδια», δήλωσε σχετικά ο κόουτς Μας.
Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένος ο βασικός χαφ Λάμπερτ (20/1) που συμπλήρωσε κάρτες. Τραυματίες παραμένουν ο βασικός χαφ Λαχκάρ (16/0) και ο αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Ματιέ, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί φέτος.

Εκτίμηση
Η Σπάρτα έχει δείξει βελτίωση μετά τη χειμερινή διακοπή, ωστόσο με μόλις μία νίκη σε 11 εντός έδρας ματς δεν γίνεται να προσφέρεται τόσο χαμηλά ο άσος, όσο κι αν η Βίλεμ δεν είναι σε καλή κατάσταση, αφού πρόκειται ουσιαστικά για ομάδες ίδιας δυναμικής. Αναμένεται μεγάλη «μάχη» που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και δεν θεωρώ πως το ματς θα ξεφύγει πάνω από τα 2-3 γκολ.
Ov 3.5