Με σημείο στο ντέρμπι
*Ντέρμπι Ουαλίας
ΣΟΥΟΝΣΙ
Από εκτός έδρας ήττα (2-1) προέρχεται η Σουόνσι απέναντι στην Στόουκ. Λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι (42') διώχνοντας από πάνω τους αρκετή πίεση, κάτι που φαινόταν στο χορτάρι με την Σουονσι να έχει τις δικές τις επικίνδυνες στιγμές που πάντως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο πρώτο μισό. Στο 60' η Στόουκ έκανε δύο τα τέρματα της, με την ομάδα του Μάτος να μειώνει στο 77'.
Αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από δύο σερί νίκες που είχαν φτιάξει σε μεγάλο βαθμό το κλίμα στην ομάδα. Η βελτίωση είναι αισθητή για τους «κύκνους» που πριν τον Μάτος δέχονταν πολλές ευκαιρίες και έβγαζαν μεγάλη αβεβαιότητα στον αμυντικό τομέα. Η Σουόνσι κέρδισε τα δύο τελευταία που έδωσε μπροστά στο κοινό της, απέναντι σε ομάδες που έχουν κοινό στόχο, την παραμονή κάτι που της δίνει εξτρά ψυχολογικό «μπουστάρισμα». Βρίσκεται στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη, επιθυμεί να συνεχίσει να δείχνει την εικόνα των τελευταίων αγώνων, με σύμμαχο την έδρα της εκεί που έχει πανηγυρίσει τις τέσσερις από τις έξι νίκες που έχει πάρει φέτος στο πρωτάθλημα.
Αγωνιστικά Νέα: Μοναδική απουσία αυτή του Μπένσον (Ε 6/0) που θα βρίσκεται με την εθνική της Ανγκόλα στο Κόπα Άφρικα.
ΡΕΞΑΜ
Μετά από ένα άκρως χορταστικό παιχνίδι, η Ρέξαμ ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Γουότφορντ εντός έδρας. Μπορεί η ομάδα του Πάρκινσον να προηγήθηκε στο 21', όμως μέχρι το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν το σκηνικό με τέρματα στο 30' και στο 42', έχοντας πάντως και την τύχη σύμμαχο, αφού οι κόντρες τους ευνόησαν και στα δύο γκολ. Μπορεί στο δεύτερο ημίχρονο να έλειψαν οι μεγάλες ευκαιρίες όμως το γκολ ισοφάρισης ήρθε στο 90+2' για την Ρέξαμ με τον Ράθμποουν που είχε περάσει ως αλλαγή στο γήπεδο μόλις δύο λεπτά νωρίτερα.
Συμπλήρωσε τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη (0-3-1), διατηρείται πάντως στα μέσα της βαθμολογίας (15η θέση) και περισσότερο φαίνεται πως θα παίξει ρόλο «ρυθμιστή» μιας και δείχνει δύσκολο τόσο να διεκδικήσει θέση στην εξάδα (-6 από την Χαλ) όσο και να κινδυνεύσει (+9 από την Όξφορντ). Έχει την καλύτερη αμυντική επίδοση όταν παίζει μακριά από την έδρα της (μαζί με την Μπλάκμπερν) και έχοντας πάρει πέντε ισοπαλίες εκτός (2-5-3) δείχνει πόσο δύσκολο είναι για μία ομάδα να την κερδίσει, αν και αγνοεί τη νίκη στα τελευταία επτά (0-5-2).
Αγωνιστικά Νέα: Αποκόμισε πρόβλημα ο Χάρντι (Ε 6/0) στο τελευταίο παιχνίδι και θα είναι εκτός τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης δεν υπολογίζονται οι Καμπορέ (Α 10/0), Κακάτσε (Α 7/0), Μπραντ (Α 9/0), Γουόρντ (Τ), Λι (Μ), Ροντρίγκεζ, Κάνον.
Εκτίμηση
Η Σουόνσι πραγματοποιεί σταθερά βήματα προς τα μπρος, ο Μάτος έχει φέρει αγωνιστική ηρεμία και δεδομένα καλύτερο πλάνο κάτι που φαίνεται τόσο με τα αποτελέσματα όσο και με την εικόνα των «κύκνων». Η Ρέξαμ δεν βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό «φεγγάρι», κάτι που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι σε ένα ντέρμπι που αναμένεται να έχει αρκετό δυναμισμό και πάθος. Άσος.
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Κόρτραϊκ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Ίπσουιτς
Μπέρμιγχαμ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Λέστερ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ