Η τελευταία ευκαιρία του Ντ' Αβέρσα
Η Σαμπντόρια υποδέχεται την Σπέτσια για την 9η αγωνιστική της Σέριε Α’. Σε δύσκολη θέση ο Ντ’ Αβέρσα στους γηπεδούχους, πήραν ανάσα την προηγούμενη αγωνιστική οι φιλοξενούμενοι.ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
Παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Κάλιαρι την προηγούμενη αγωνιστική και γνώρισε την ήττα με 3-1. Από την στιγμή που δέχτηκε το γκολ στο 4’ τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα ενώ είδε τον Καντρέβα στο 11’ να αγγίζει την ισοφάριση αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Δυσκολεύτηκε να βρει χώρους στη συνέχεια, στάθηκε και άτυχη στο 74’ καθώς η μπάλα κόντραρε μετά από σουτ του Κάσερες και κατέληξε στα δίχτυα της αλλά μείωσε με τον Θόρσμπι στο 82’ και πήρε ελπίδες. Το παιχνίδι είχε ένταση στα τελευταία λεπτά αλλά δεν έφτασε στην ισοφάριση, αντίθετα είδε την Κάλιαρι να πετυχαίνει και τρίτο τέρμα.
Συμπλήρωσε αισίως 4 παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και το σημερινό παιχνίδι είναι άκρως κομβικό για τον Ντ’ Αβέρσα. Ο πρόεδρος Φερέρεο βέβαια εξέφρασε την στήριξη προς το πρόσωπο του Ιταλού προπονητή αλλά δεν βλέπουμε πως θα παραμείνει στον πάγκο αν δεν κερδίσει την Σπέτσια.
Ήδη το όνομα του πρώην Τζιαμπάολο έχει έρθει στο προσκήνιο, ενώ έχουν ακουστεί και οι Ιακίνι και Κορίνι. Η εμφάνιση στην Σαρδηνία δεν ήταν καλή, οι 6 βαθμοί την φέρνουν στην ζώνη του υποβιβασμού και χρειάζεται άμεσα ένα καλό αποτέλεσμα για να πάρει ψυχολογία.
«Το ότι δεν θα βρίσκομαι στον πάγκο με ενοχλεί και με θυμώνει γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θα ήθελα να είμαι δίπλα στους παίκτες μου. Εμπιστεύομαι όμως τον πρόεδρο τον σύλλογο και τους συνεργάτες μου. Δεν πρόκειται να με απογοητεύσουν», τόνισε ο κόουτς Ντ’ Αβέρσα.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο μέσος Βιεϊρά και ο επίσης μέσος Ντάμσγκααρντ (7/0). Τιμωρημένος ο μέσος Θόρσμπι (8/1).
ΣΠΕΤΣΙΑ
Έκαμψε με ανατροπή την αντίσταση της Σαλερνιτάνα την προηγούμενη αγωνιστική (2-1) και πήρε μία σημαντική βαθμολογική ανάσα. Έδειξε από την αρχή διάθεση να επιτεθεί και είχε δοκάρι στο 27’ αλλά στα τελευταία λεπτά δέχθηκε πίεση και τελικά έμεινε πίσω στο σκορ στο 39’. Ξεκίνησε και πάλι δυνατά όμως και σε μία αντεπίθεση στο 51’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ωραίο σουτ του Στρέλετς μέσα από την περιοχή. ‘Έψαξε την ανατροπή, έπεσε πάνω σε έναν καλό αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά στο 76’ ο Κοβαλένκο με ένα υπέροχο σουτ της χάρισε τη νίκη.
Σημαντικό αποτέλεσμα πρώτον γιατί ήρθε απέναντι σε μία αντίπαλο με κοινό στόχο και δεύτερον γιατί την έβγαλε από τη ζώνη του υποβιβασμού. ‘Εδειξε μάλιστα ότι μπορεί να γυρίσει ακόμα και παιχνίδια που στραβώνουν, δεν της το είχαμε είναι η αλήθεια. Συνεχίζει βέβαια να δέχεται γκολ σε κάθε παιχνίδι της, αν βελτιώσει την αμυντική της λειτουργία θα καταφέρει και να παραμείνει στην κατηγορία.
«Η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής μας έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουμε με μεγαλύτερη ηρεμία αλλά πρέπει να συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο, να διορθώνουμε τα λάθη μας και να συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι. Η Σαμπντόρια είναι μία εξαιρετική ομάδα και έχουμε μία δύσκολη αναμέτρηση μπροστά μας», τόνισε ο κόουτς Μότα.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός έμειναν οι μέσοι Σένα και Αγουδέλο (1/0), οι μπακ Σάλα (5/0) και Ρέκα (1/0), ο φορ Κόλεϊ (3/0) και ο στόπερ Έρλιτς (3/0). Επιστρέφει ο μπακ Μπαστόνι (7/2).

Εκτίμηση
Ο Ντ’ Αβέρσα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στην Σαμπντόρια και ξέρει πως το παιχνίδι με την Σπέτσια είναι η τελευταία του ευκαιρία. Η Σαμπ βέβαια διαθέτει ποιοτικότερο σύνολο από τους φιλοξενούμενους οι οποίοι όμως δεν θα της χαριστούν. Ο Μότα έχει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, δεν πρόκειται να κλειστεί και θα ψάξει το γκολ. Αμυντικά βέβαια δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, οι Γενοβέζοι το θέλουν περισσότερο το παιχνίδι και θα πάμε με τον άσο.