Και τώρα η πρωτιά
Τόσο η Ρωσία, όσο και το Βέλγιο εξασφάλισαν την παρουσία τους στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και τώρα θα αναμετρηθούν για την πρωτιά του ομίλου με τους Βέλγους να είναι στο +3.Τι ισχύει: Προκριματική φάση για το Euro 2020. Προκρίνονται οι δύο πρώτοι του ομίλου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια που ισχύουν είναι: οι βαθμοί στα μεταξύ τους, η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους, η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, οι περισσότερες νίκες, οι περισσότερες νίκες εκτός έδρας.
ΡΩΣΙΑ
Έφτασε τις εφτά συνεχόμενες νίκες στον όμιλο κάνοντας πάρτι στην Κύπρο επικρατώντας με 5-0. Άνοιξε το σκορ με τον Τσερίσεφ (9΄) και ο Οζντόεφ στο 23' έγραψε το 2-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η Κύπρος έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λαϊφη. Στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε άλλα τρία τέρματα με τους Τζούμπια (79'), Γκολόβιν (89΄) και Τσερίσεφ (90+2'). Έχει μόνο μια ήττα στον όμιλο αυτή στην πρεμιέρα από το Βέλγιο, ενώ στα τρία τελευταία ματς της δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ.«Ο αγωνιστικός χώρος και οι συνθήκες είναι πολύ καλές. Όλοι έχουν προετοιμαστεί στο μάξιμουμ για αυτό το παιχνίδι. Το Βέλγιο είναι φαβορί για την πρώτη θέση», ανέφερε ο κόουτς Στάνισλαβ Τσερτσέροφ για το ματς που θα διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη.
Αγωνιστικά Νέα: Έχει σημαντικές απουσίες αφού είναι εκτός αποστολής οι Τσερίσεφ, Γκολόβιν, Μπαρίνοφ, Λουνιόφ και ο Αντόν Μίραντσουκ.
Η αποστολή της Ρωσίας
Τερματοφύλακες: Μαρινάτο (Λοκομοτίβ Μόσχας), Σούνιν (Ντινάμο Μόσχας), Τζανάγιεφ (Σότσι)
Αμυντικοί: Φερνάντες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Κουντριασόφ (Σότσι), Τζικίγια (Σπαρτάκ Μόσχας), Σεμιόνοφ (Ακχμάτ Γκρόζνι), Πετρόφ (Κράσνονταρ), Καραβάγιεφ (Ζενίτ), Μπαγιάγεφ (Άρσεναλ Τούλα), Χριστιακόφ (Ροστόφ).
Μέσοι: Ζιρκόφ (Ζενίτ), Οζντόγεφ (Ζενίτ), Αχμέτοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μπαρίνοφ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Μπακάεφ (Σπαρτάκ Μόσχας), Ζόμπνιν (Σπαρτάκ Μόσχας), Ζεμαλεντίνοφ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Αλεξέι Μιραντσούκ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Κουζιάεφ (Ζενίτ), Οζντόεφ (Ζενίτ), Φόμιν (Ουφά), Ερόχιν (Ζενίτ)
Επιθετικοί: Τζιούμπα (Ζενίτ), Κομλιτσένκο (Μλάντα Μπόλεσλαβ), Ιόνοφ (Ροστόφ).
ΒΕΛΓΙΟ
Έχει κάνει το απόλυτο στον όμιλο με οχτώ στα οχτώ έχοντας δεχτεί μόλις ένα τέρμα και αυτό στην πρεμιέρα από τη Ρωσία. Στο τελευταίο της παιχνίδι επικράτησε στο ρελαντί στην έδρα του Καζακστάν με 2-0. Άνοιξε το σκορ με τον Μπατσουαγί στο 21' και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μενιέ στο 53'. Θέλει να πάρει την πρωτιά στον όμιλο και θα τα καταφέρει με θετικό αποτέλεσμα ή ακόμα και με ήττα με ένα γκολ διαφορά.
«Κάθε παιχνίδι μετράει, κάθε παιχνίδι είναι μια πρόκληση, θα παίξουμε εναντίον μιας ομάδας που παίζει σε υψηλό επίπεδο. Περιμένουμε να έχει καλή τακτική και να είναι καλά οργανωμένη. Θα είναι μια πραγματική πρόκληση για εμάς, σε ένα πολύ κατάμεστο στάδιο. Είναι σημαντικό να δείξουμε την προσωπικότητά μας εδώ και να παίξουμε όπως ξέρουμε να κάνουμε. Μας αρέσουν οι αγώνες αυτού του είδους, αυτοί που πραγματικά αμφισβητούν την ομάδα. Και οι δύο ομάδες έχουν στόχο την πρώτη θέση στον όμιλο. Είναι σχεδόν τελικός και μας προετοιμάζει για το τι θα συναντήσουμε τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν βρίσκονται στην αποστολή οι τραυματίες Καστέλς, Μενιέ, Βερτόνγκεν και Κομπανί. Βερμάελεν και Τσαντλί είναι εντός, αλλά δύσκολα θα αγωνιστούν.
Η αποστολή του Βελγίου
Τερματοφύλακες: Κουρτουά (Ρεάλ), Σελς (Στρασβούργο), Βαν Κρομπρούχε (Άντερλεχτ), Μινιολέ (Κλαμπ Μπριζ)
Αμυντικοί: Αλντερβάιρελντ (Τότεναμ), Μπογιάτα (Χέρτα), Μέχελε (Κλαμπ Μπριζ), Βερμάελεν (Βίσελ Κόμπε), Κομπότ (Αντερλεχτ), Ντεναγιέρ (Λυών), Ντεντόνκερ (Γουλβς)
Μέσοι: Βίτσελ (Ντόρτμουντ), Καράσκο (Νταλιάν Γιφάνγκ), Τσαντλί (Άντερλεχτ), Πρατ (Λέστερ), Τίλεμανς (Λέστερ), Βανάκεν (Κλαμπ Μπριζ), Τοργκάν Αζάρ (Ντόρτμουντ), Ντε Μπρούινε (Μάντσεστερ Σίτι), Βερσχάρεν (Αντερλεχτ), Λεστιέν (Σταντάρ Λιέγης)
Επιθετικοί: Εντέν Αζάρ (Ρεάλ), Λουκάκου (Ίντερ), Μπατσουαγί (Τσέλσι), Μέρτενς (Νάπολι), Μπεντέκε (Κρίσταλ Πάλας), Οριγκί (Λίβερπουλ), Τροσάρ (Μπράιτον)
Εκτίμηση
Οι δύο ομάδες θέλουν να αποδείξουν ποια είναι η καλύτερη στον όμιλο. Δεν θα παίξουν αμυντικά έχοντας πάρα πολλά όπλα στη σύνθεση τους. Ενα κλικ παραπάνω έχει το Βέλγιο, λόγω των απουσιών της Ρωσίας, αλλά για πιο πολύ ασφάλεια θα επιλέξουμε τα πολλά τέρματα.