Με απουσίες αλλά και ανώτερη η Ρόμα
Η Ρόμα υποδέχεται την Ουντινέζε για την 30η αγωνιστική της Σέριε Α. Πρώτα η Σέριε Α και μετά θα σκεφτούν το Γιουρόπα Λιγκ οι «τζιαλορόσι».
ΡΟΜΑ Για άλλη μία φορά έτσι φέτος θα ψάξει την ανατροπή στην έδρα της και μπορούμε να πούμε πως παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο στα παιχνίδια που πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία. Στο πρωτάθλημα βέβαια τα πράγματα είναι επίσης κρίσιμα και το διπλό της προηγούμενης αγωνιστικής στο Τορίνο την έφερε σε πλεονεκτική θέση για την πρώτη τετράδα και τώρα έχει την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά της από την 5η θέση. Θα χρειαστεί να αναλάβει την πρωτοβουλία απέναντι στην Ουντινέζε, είναι ένα καλό τεστ για τον κρίσιμο επαναληπτικό της Πέμπτης .
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς δύο κομβικούς της παίκτες θα παραταχθεί η Ρόμα καθώς ο μεσοεπιθετικός Ντιμπάλα (22/11) και ο φορ Έιμπραχαμ (29/6) έμειναν εκτός όπως και ο μπακ Κάρσντροπ (13/0) με τον εξτρέμ Σολμπάκεν (9/0)
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ Έδειξε δύο πρόσωπα είναι η αλήθεια αλλά ο βαθμός κρίνεται θετικός. Άλλωστε έχει πετύχει το στόχο της εδώ και καιρό και το μόνο που θέλει είναι να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία, με το ταβάνι της να μοιάζει η 9η θέση αν και έχει 10 ακριβώς χρόνια να τερματίσει μέσα στην πρώτη δεκάδα. Παίζει πάντως χωρίς ιδιαίτερη πίεση και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι αφελής.
«΄Περιμένω μία ενεργητική Ρόμα, ο Μουρίνιο είναι μάστερ, τον θαυμάζω και ξέρει πως να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του. Η ομάδα του δέχεται λίγα γκολ και είναι πολύ καλή στις αντεπιθέσεις. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Όπως πάντα λέω θα βγούμε στο γήπεδο να κάνουμε το παιχνίδι μας», επισήμανε ο κόουτς Σοτίλ.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο μέσος Περέιρα (25/4). Παραμένει εκτός ο επιθετικός Ντεουλοφέου (16/2) και ο στόπερ Εμπός (6/0).
Εκτίμηση
Η Ρόμα μπορεί να έχει στο μυαλό της τον επαναληπτικό της Πέμπτης απέναντι στη Φέγενορτν αλλά ξέρει ότι έχει μία σημαντική ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά της από την Πέμπτη θέση. Η έξοδος στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένας μεγάλος στόχος και δεν μπορεί να χάνει βαθμούς σε τέτοια παιχνίδια στην έδρα της. Από την άλλη η Ουντινέζε παίζει χωρίς πίεση, δεν έχει κάτι να χάσει και δεν πρόκειται να κλειστεί. Το κίνητρο βέβαια είναι στους γηπεδούχους και παρά τις απουσίες τους θα τους εμπιστευτώ.
Πόρτλαντ Τίμπερς
Τιχουάνα
Κρουζ Αζούλ
Σικάγο Φάιαρ
Κλαμπ Αμέρικα
Όστιν
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νεκάξα
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σάντος Λαγκούνα
Σιενσιάνο
Μποταφόγκο
Σάντος
Μακαρά
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ολίμπια Ασουνσιόν
Ροσάριο Σεντράλ
Κορίνθιανς
Ντρίτα
Τρε Φιόρι
Τόμπολ
Παρτιζάν
Μιρασόλ
Λίγκα Ντε Κίτο
Εγκνατία Ρογκοζίνα
Σάμροκ Ρόβερς
Μάδεργουελ
Ελσίνκι
Τρόμσο
Κλουζ
Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα
Κουόπιο
Ομόνοια
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς
Γκιόρι Έτο
Ρίγα
Ντιναμό Μινσκ
Μπράγκα
Γκόρνικ Ζάμπρζε
Φερεντσβάρος
Χαρτς
Μπενφίκα
Ρέιντζερς
Γιαγκελόνια
ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Γάνδη
Γκέτεμποργκ
Χάμαρμπι
Ράκοβ Τσεστόχοβα
Ίλβες
Ριέκα
ML Βίτεμπσκ
Μπόρατς Μπάνια Λούκα
Βαντούζ
Ίντερ Τούρκου
Ντιναμό Σίτι
Άουντα
Σιόν
Νόα
Ρούναβικ
Λουγκάνο
Ρίγας Σκόλα
Γιάμπλονετς
Μίντιλαντ
Μποέμιαν
Νόρτζελαντ
Βαλούρ Ρέικιαβικ
Σεντ Γκάλεν
Σερίφ Τιρασπόλ
Αούστρια Βιέννης
Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ
Κι Κλάκσβικ
Λεχ Πόζναν
Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ
Τουν
Άντερλεχτ
ΠΑΟΚ
Πάφος
Σάλτσμπουργκ
Μπεσίκτας
Χράντετς Κράλοβε
Ντουνάισκα Στρέντα
Τβέντε
Σέλμπουρν
Άγιαξ
Χάιντουκ Σπλιτ
Ζαλγκίρις Βίλνιους
Καραμπάγκ
Ντιναμό Κιέβου
Φλόρα Ταλίν
Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες
Σκεντίγια
Χιμπέρνιαν
Ρόζενμποργκ
Βίκινγκ
Νάπολι
Μίλαν
Γιουβέντους
Ίντερ
Λάτσιο
Αταλάντα
Φιορεντίνα
Μπολόνια
Σασσουόλο
Έμπολι
Σαλερνιτάνα
Μόντσα
Τορίνο
Βερόνα
Σπέτσια
Λέτσε
Κρεμονέζε
Σαμπντόρια