Κάποια στιγμή θα σκάσει η Ρόμα
Πάρμα και Ρόμα έρχονται αντιμέτωπες για την 12η αγωνιστική της Σέριε Α’. Να συνεχίσουν τα νικηφόρα τους αποτελέσματα στο πρωτάθλημα ευελπιστούν οι φιλοξενούμενοι που συνεχίζουν με αρκετές απουσίες.ΠΑΡΜΑ
Παίζοντας για άλλη μία φορά το αγαπημένο της παιχνίδι,αυτό των αντεπιθέσεων, πήρε ένα σημαντικό βαθμό στην έδρα της Φιορεντίνα. Σε ένα πρώτο ημίχρονο με λιγοστές φάσεις κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από αντεπίθεση και υπέροχο πλασέ του Ζερβίνιο στο 40’ . Στην επανάληψη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, βρήκε χώρο να απειλήσει με τον Ζερβίνιο στο 58΄, εννιά λεπτά μετά όμως δέχθηκε την ισοφάριση από τον Καστροβίλι.
Θετικός ο βαθμός μέσα σε μία δύσκολη έδρα και φαίνεται ότι απέναντι σε ανώτερους αντιπάλους μπορεί και ανταποκρίνεται. Την βολεύει βέβαια και ο τρόπος παιχνιδιού καθώς κλείνεται περισσότερο πίσω και χτυπάει στην αντεπίθεση. Προβληματίζεται περισσότερο απέναντι σε κλειστές άμυνες, η Ρόμα ωστόσο είναι μία ομάδα που της ταιριάζει.«Δεν θα είναι ένα απλό παιχνίδι, χρειάζεται να παίξουμε με μεγάλη ένταση και να τους κρατήσουμε μακριά από την περιοχή μας. Ο Φονσέκα έχει βελτιώσει αρκετά την ομάδα και στο αμυντικό κομμάτι,διαβάζει καλά τα παιχνίδια ενώ κοουτσάρει καλά και κατά τη διάρκεια αυτών», σχολίασε ο κόουτς Ντ’ Αβέρσα.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν ο μέσος Γκράσι (2/0) ο φορ Ινγκλέζε (8/2) αλλά και ο εξτρέμ Καραμό (5/1) που χτύπησε στο προηγούμενο παιχνίδι. Επιστρέφουν ο στόπερ Μπρούνο Άλβες (7/0) και ο μπακ Λορίνι (3/0) με τον Ντ΄Αβέρσα να τονίζει πάντως ότι ο πρώτος θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν προκύψει ανάγκη.
ΡΟΜΑ
Ηττήθηκε με 2-1 στη Γερμανία απέναντι στη Γκλάντμπαχ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον η υπόθεση πρόκριση θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι με την Μπασάκσεχιρ στην Τουρκία. Στο 35’ έμεινε πίσω στο σκορ από αυτογκόλ του Φάτσιο, στην επανάληψη όμως Αργεντινός στόπερ πήρε το αίμα του πίσω καθώς ισοφάρισε στο 64’ με προβολή. Η Ρόμα ήταν αυτή που απείλησε ξανά με τον Κλάιφερτ στο 69’, ωστόσο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε το γκολ από τον Τουράμ.
Στο πρωτάθλημα συνεχίζει τα θετικά αποτελέσματα και την προηγούμενη επιβλήθηκε με 2-1 στο εντός έδρας ντέρμπι με τη Νάπολι. Άνοιξε το σκορ με τον φορμαρισμένο Ζανιόλο στο 19', σκόραρε για 4ο σερί παιχνίδι, έχασε πέναλτι με τον Κολάροφ στο 26', μέχρι το τέλος του ημιχρόνου όμως δέχθηκε ασφυκτική πίεση από την αντίπαλο της. Ο Σμόλινγκ έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή, η Νάπολι είχε διπλό δοκάρι σε μία φάση και ακόμα δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Στην επανάληψη ωστόσο ήταν η Ρόμα που έκανε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βερετούτ στο 55'. Ο Μίλικ μείωσε στο 72' χωρίς όμως να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος.
Κάποια στιγμή η κούραση της από τα συνεχόμενα παιχνίδια, δεδομένου και του αριθμού των απουσιών της, θα της στοίχιζε όπως και συνέβη στη Γερμανία. Το πρωτάθλημα όμως είναι διαφορετική υπόθεση, παραμένει 6 αγώνες αήττητη και βρίσκεται μόνη της στην 3η θέση με 22 βαθμούς.
«Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και αυτό είναι και κάτι που περίμενα. Όπως έχω ήδη πει έχουμε πίστη στις ικανότητες μας. Δείχνουμε ότι έχουμε μεγάλο δέσιμο σαν ομάδα και αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι», σχολίασε ο κόουτς Φονσέκα.
Αγωνιστικά Νέα: Αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι και θα απουσιάσει ο στόπερ Τσετίν (3/0). Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν οι μέσοι Κριστάντε (8/1) και Πελεγκρίνι (6/0, ο φορ Κάλινιτς (3/0) ο μεσοεπιθετικός Μικιταριάν (4/1) και ο μπακ Τζαπακόστα (1/0). Επιστρέφει ο αριστερός μπακ Σπινατσόλα (8/0).
Agones team
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Ρόμα διαθέτει ποιοτικόερη ομάδα από την Πάρμα, σιγά σιγά όμως της βγαίνει και η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια με τους πολλούς τραυματισμούς να μην βοηθάνε. Η Πάρμα θα βρει χώρους να παίξει το παιχνίδι της, θα προτιμήσουμε το αμφίσκορο από κάποιο άλλο σημείο. Στο 1.62 στη Stoiximan.
Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Σίτι
Κρίσταλ Πάλας
Νότιγχαμ Φόρεστ
Χαλ
Έβερτον
Ροσάριο Σεντράλ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Πλατένσε
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ρασίνγκ Κλουμπ
Μπελγράνο
Σαν Λορέντζο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ιντεπεντιέντε
Λασκ Λίντσερ
Ραπίντ Βιέννης
Αλτάχ
Βολφσμπέργκερ
Χάρτμπεργκ
Αούστρια Λουστενάου
Βέστερλο
Αντβέρπ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σαρλερουά
Μαλίν
Σιντ Τρούιντεν
Μπαΐα
Μιρασόλ
Γκρέμιο
Ιντερνασιονάλ
Παλμέιρας
Κορίνθιανς
Ατλέτικο Μινέιρο
Σάντος
Φλαμένγκο
Φλουμινένσε
Τρουά
Μαρσέιγ
Ρεν
Οσέρ
Νις
Στρασβούργο
Κολωνία
Γκλάντμπαχ
Φράιμπουργκ
Σάλκε
Μπόχουμ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Ζανκτ Πάουλι
Καρλσρούη
Χέρτα Βερολίνου
Γκρόιτερ Φιρτ
Μίντιλαντ
Κοπεγχάγη
Μπρόντμπι
Λίνγκμπι
Ράντερς
Βίμποργκ
Σίλκεμποργκ
Χόρσενς
Βαντούζ
Βασιλεία
Σεντ Γκάλεν
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
Γιούνγκ Μπόις
Ηρακλής
Λεβαδειακός
Αναγέννηση Καρδίτσας
Ζάκυνθος
Άρης
Βόλος Elabet
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Κηφισιά
Παναιτωλικός
Μαρκό
ΑΕΛ Novibet
Απόλλων Καλαμαριάς 1926
ΠΑΣ Πύργος 1968
Ολυμπιακός Β'
Άστερας Τρίπολης Β'
Σεντ Λούις Σίτι
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σανταντέρ
Βαλένθια
Μπέτις
Οσασούνα
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Λα Κορούνια
Έλτσε
Θέλτα
Κάλιαρι
Γιουβέντους
Λάτσιο
Μόντσα
Λέτσε
Μπολόνια
Σασσουόλο
Μίλαν
ΑΕ Λεμεσού
Ομόνοια 29ης Μαΐου
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Άρης Λεμεσού
Ανόρθωση
Πάφος
Πούμας
Κρουζ Αζούλ
Πατσούκα
Νεκάξα
Ατλέτικο Σαν Λούις
Σάντος Λαγκούνα
Αάλεσουντ
Σάρπσμποργκ 08
Λίλεστρομ
Μόλντε
Φρέντρικσταντ
Τρόμσο
Σταρτ
Χαμ Καμ
Ράουφος
Μος
Ασάνε
Σογκντάλ
Οντ
Μπρίνε
Λιν
Στρομσγκόντσετ
Κόνγκσβινγκερ
Ρανχάιμ
Στάμπαεκ
Στρόμεν
Σάντνες Ουλφ
Χάουγκεσουντ
Έγκερσουντ
Χοντ
Τελστάρ
Ντεν Χάαγκ
Τσβόλε
Καμπούρ
Αρούκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Μπενφίκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Ρίο Άβε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Αμπερντίν
Σεντ Τζόνστον
Μπράγκε
Χέλσινγκμποργκ
Βάρναμο
Φάλκενμπεργκ
Χάκεν
Έργκριτε
Χάμαρμπι
Γιουργκόρντεν
Μπεσίκτας
Κοτζάελισπορ
Γκαζιαντέπ
Τσορούμ