Με ψυχολογία η Πάρμα
Η Πάρμα μετά τον σημαντικό βαθμό στην έδρα της Ίντερ υποδέχεται την Βερόνα που προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τη Σασσουόλο.ΠΑΡΜΑ
Κατέβηκε στο Μιλάνο αποφασισμένη να παίξει το παιχνίδι της στη κόντρα και στο τέλος δικαιώθηκε παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό. Ήταν αυτή που απείλησε με σουτ του Κούτσκα, έμεινε όμως πίσω στο σκορ στο 23’ από ένα σουτ του Καντρέβα. Στο 26’ όμως ο Καραμό ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στην Πάρμα από την Ίντερ, πήρε τη μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή μετά από λάθος του Μπρόζοβιτς και με υπέροχο σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Τέσσερα λεπτά μετά και πάλι ο Καραμό έφυγε ωραία στην αντεπίθεση , πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ζερβίνιο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2. Δέχτηκε νωρίς την ισοφάριση στην επανάληψη (51’) και παρόλο που πιέστηκε αρκετά από την αντίπαλο της, κράτησε μέχρι το τέλος τον βαθμό.Παρόλο που κατέβηκε με αρκετές απουσίες στην επιθετική της γραμμή, εκμεταλλεύθηκε για ακόμη ένα παιχνίδι την ποιότητα που έχει στο επιθετικό τρανζίσιον, με τον Καραμό να αποδεικνύεται σε πρωταγωνιστή του παιχνιδιού. Απέναντι στη Βερόνα δεν θα βρει λογικά τους ίδιους χώρους, έχει όμως ανεβασμένη ψυχολογία μετά από δύο θετικά αποτελέσματα.
«Για τα πρώτα 25 λεπτά ήμασταν καλύτεροι από την Ίντερ και εκμεταλλευτήκαμε όλες τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών μας. Ήμασταν ικανοποιημένη στο ημίχρονο γιατί προηγούμασταν, αλλά αν αναλογιστούμε τις απουσίες και τον αντίπαλο, μείναμε ικανοποιημένοι και στο τέλος. Η ποιότητα της ομάδας έχει ανέβει σε σχέση με πέρσι, αρκεί να σκφτεί κανείς τον Καραμό και τον Κορνέλιους τους οποίους θεωρώ βασικούς παίκτες», τόνισε ο κόουτς Ντ΄Αβέρσα.
Αγωνιστικά Νέα: Συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει ο μέσος Σκοτσαρέλα (5/0). Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν οι μπακ Γκαλιόλο (8/1) και Λορίνι (3/0), οι φορ φορ Κορνέλιους (7/4) και Ινγκλέζε (8/2), ο στόπερ Μπρούνο Άλβες (7/0) και ο μέσος Γκράσι (2/0).
ΒΕΡΟΝΑ
Δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό στην εντός έδρας αναμέτρηση της Παρασκευή με τη Σασσουόλο και γνώρισε την ήττα με 1-0. Σε ένα κακό επιθετικά πρώτο ημίχρονο, δεν απείλησε σχεδόν καθόλου και έμεινε όρθια χάρη σε δύο επεμβάσεις του Σιλβέστρι. Είχε δοκάρι σε σουτ του Φαραόνι στο 48’ , δύο λεπτά μετά όμως δέχθηκε το γκολ από εξαιρετικό σουτ του Τζούρισιτς. Νέο δοκάρι σε σουτ του Βέρε στο 52’ που ήταν και η τελευταία καλή της ευκαιρία στο παιχνίδι.
Δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά όμως δεν παρουσίασε το ίδιο καλό πρόσωπο. Μπορεί να είχε δύο δοκάρια στο παιχνίδι δεν μπόρεσε όμως να εμφανίσει τα αμυντικά προβλήματα της Σασσουόλο. Αντιμετωπίζει μία ομάδα ξέρει ότι αν της αφήσει χώρους μπορεί να την τιμωρήσει, οπότε μάλλον θα παρουσιαστεί πιο προσεκτική στην αμυντική της λειτουργία.
«Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να παίξουμε ενάντια στον καθένα. Οι ανταγωνιστές είναι αλήθεια ότι μαζεύουν πόντους και γι’ αυτό που μετανιώνουμε είναι ότι θα μπορούσαμε να είχαμε λίγους παραπάνω βαθμούς. Ωστόσο πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο. Μας λείπει η τελική φάση αλλά αργά η γρήγορα θα έρθουν και τα γκολ», τόνισε ο κόουτς Γιούριτς.
Αγωνιστικά Νέα: Ανάρρωσε και επιστρέφει ο πολύτιμος μέσος Βελόσο (8/2). Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν ο στόπερ Μποκέτι (2/0), οι μέσοι Μπαντού και Μπέσα και ο φορ Πατσίνι (2/0).
Θάνος Τσαλουχίδης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Πάρμα έχει ψυχολογία μετά την ισοπαλία στο Μιλάνο, τώρα όμως θα κληθεί να κάνει η ίδια το παιχνίδι. Οι απουσίες της παραμένουν και η Βερόνα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Θα κοιτάξουν πρώτα την άμυνα τους οι φιλοξενούμενοι, σε λογικές τιμές το under και θα πάμε μαζί του.
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ριντ
Σιντ Τρούιντεν
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ
Σαρλερουά
Βέστερλο
Παλμέιρας
Κρουζέιρο
Φλουμινένσε
Σάο Πάουλο
Ιντερνασιονάλ
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ατλέτικο Μινέιρο
Μιρασόλ
Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ
Γκλάντμπαχ
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Στουτγκάρδη
Χαϊντενχάιμ
Μάιντζ
Βίντερτουρ
Λουκέρνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Απόλλων Λεμεσού
Άρης Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
Βαλερένγκα
Σάρπσμποργκ 08
Μπόντο Γκλιμτ
Τρόμσο
Φρέντρικσταντ
Χαμ Καμ
Λιν
Κόνγκσβινγκερ
Μπρίνε
Στρόμεν
Οντ
Μος
Στάμπαεκ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Ρανχάιμ
Χάουγκεσουντ
Ασάνε
Χοντ
Σογκντάλ
Ρόζενμποργκ
Αάλεσουντ
Μόλντε
Κρίστιανσουντ
Λίλεστρομ
Σάντεφιορντ
Βίκινγκ
Σταρτ
Μπραν
Κφουμ Όσλο
Φαμαλικάο
Αλβέρκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ζιλ Βιθέντε
Εστορίλ
Μπενφίκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Ρίο Άβε
Αρούκα
Τοντέλα
Μορεϊρένσε
AVS Φουτεμπόλ
Πόρτο
Σάντα Κλάρα
Σέλτικ
Χαρτς
Φόλκερκ
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Μάδεργουελ
Μπράγκε
Νόρκεπινγκ
Χάλμσταντ
Έλφσμποργκ
Γκάις
Ντέγκερφορς