Πίεση με το «καλημέρα» για τον Ποτσετίνο
Η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί την Μπρεστ στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Λιγκ 1. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ισοπαλία στο «σπίτι» της Σεντ Ετιέν, ενώ οι φιλοξενούμενοι νίκησαν εντός έδρας τη Νις.* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Με το «καλημέρα» του 2021 κλήθηκε να ταξιδέψει στη Σεντ Ετιέν προκειμένου να αντιμετωπίσει στο «Ζοφρουά Γκισάρ» τους «στεφανουά». Η νέα εποχή με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στην άκρη του πάγκου δεν ξεκίνησε ιδανικά, καθώς γκέλαρε, μένοντας στο 1-1, σ’ ένα παιχνίδι που θεωρητικά θα έπρεπε να πάρει το «τρίποντο». Έψαξε το γρήγορο γκολ, αλλά δεν το βρήκε σε δύο καλές ευκαιρίες που δημιούργησε και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά από λάθος στην άμυνα της, είδε τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ με τον Αμουμά στο 19’. Μπόρεσε να βρει απάντηση άμεσα και τρία λεπτά αργότερα ο Κεν ισοφάρισε μετά από ωραία ασίστ του Βεράτι. Στην επανάληψη δεν μπόρεσε να «πιάσει» υψηλά στάνταρ απόδοσης και κινδύνευσε ακόμα και με ήττα, καθώς η Σεντ Ετιέν είχε δοκάρι με τον Μπουάνγκα. Λίγο πριν το τέλος ο Ντι Μαρία λίγο έλειψε να της χαρίσει το «διπλό», αλλά δεν σκόραρε και το τελευταίο σφύριγμα τη βρήκε να αφήνει δύο πόντους.
Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία της Παρί Σεν Ζερμέν στα τρία τελευταία παιχνίδια της, ενώ δεν έχει επικρατήσει στις τρεις από τις τέσσερις πιο πρόσφατες εξορμήσεις της, προβληματίζοντας μακριά από το «Παρκ ντε Πρενς». Έχει συγκεντρώσει 36 βαθμούς και βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με τη Λιλ, ενώ απέχει τρεις πόντους από την πρωτοπόρο Λυών. Περιθώρια δεν υπάρχουν, με το πρωτάθλημα να αποτελεί βασικό στόχο. Ακόμα θεωρείται πάντως το απόλυτο φαβορί για να κόψει πρώτη το νήμα. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς της ήταν Under.
Ο τεχνικός του συλλόγου Μαουρίτσιο Ποτσετίνο τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στους πάγκους μετά από 13-14 μήνες, όμως ήταν περίεργο το συναίσθημα που δεν υπήρχαν οπαδοί στις εξέδρες για να μας παρακολουθήσουν. Απογοητευτήκαμε γιατί θέλαμε να νικήσουμε. Κάναμε ό,τι έπρεπε αλλά δεν ήταν αρκετό κι έτσι ας είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που πήραμε. Χωρίς αμφιβολία είχαμε θετικά στοιχεία για το μέλλον. Υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει όμως. Δεν ανησυχώ καθόλου, διαθέτουμε την ποιότητα για να φτάσουμε εκεί που πρέπει».
Αγωνιστικά Νέα: Ξανά απόντες οι αμυντικοί Μπερνάτ (3/0) και Κιμπεμπέ (11/0), όπως επίσης και οι μέσοι Ντανίλο Περέιρα (7/0), Ραφίνια (11/0) και Παρέδες (9/0). Εκτός επίσης ο σούπερ σταρ Νεϊμάρ (7/3). Τα ευχάριστα ήρθαν από το μέτωπο των Φλορέντσι (11/2), Κουρζαβά (8/0) και Ικάρντι (5/2) που τέθηκαν στη διάθεση του προπονητικού επιτελείου. ΜΠΡΕΣΤ
Την περασμένη Τετάρτη υποδέχτηκε εντός έδρας τη Νις κι έψαχνε τη νίκη για να κάνει καλό ποδαρικό στο νέο έτος. Κατάφερε να την πάρει εκμεταλλευόμενη ένα «καυτό» πεντάλεπτο που αποδείχτηκε αρκετό για να φτάσει στην επικράτηση με το «καθαρό» και δίκαιο 2-0. Έψαξε από το ξεκίνημα ένα γρήγορο γκολ το οποίο θα έκανε το έργο της ευκολότερο. Λίγο μετά τη συμπλήρωση του εικοσαλέπτου και πιο συγκεκριμένα στο 23’, ο Μουνιέ πήρε το «ριμπάουντ» μετά από απόκρουση και την έβαλε σε θέση «οδηγού». Πέντε λεπτά μετά ο Ονορά εκμεταλλεύτηκε «φτηνό» λάθος της αντίπαλης άμυνας και της έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους κινδύνευσε να δεχτεί τέρμα, όταν ο γκολκίπερ Λαρσονιέ στην προσπάθειά του να απομακρύνει σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του! Σώθηκε από τύχη όμως και δεν κατέληξε η μπάλα στα δίχτυα. Στην επανάληψη έπρεπε να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα. Το έκανε με επιτυχία και δίχως να ανησυχήσει πήρε το «τρίποντο».
Η Μπρεστ με αυτόν τον τρόπο έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τριών αγώνων χωρίς νίκη. Σε αυτό το χρονικό διάστημα είχε μετρήσει δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Φαίνεται ότι θα παλέψει για ένα καλό πλασάρισμα. Η συγκομιδή των 26 βαθμών τη φέρνει μόνη της στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα κι απέχει πέντε πόντους από την 5η Μαρσέιγ, αν και στο εσωτερικό της δεν παραδέχονται ότι κάνουν όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη. Τα επτά από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς της ολοκληρώθηκαν Over.
«Ήταν ένας σημαντικός αγώνας για εμάς και κάναμε μία εξαιρετική συλλογική προσπάθεια. Παίξαμε με τρόπο συμπαγή όπως ακριβώς θέλουμε και δεν μπορώ να μην είμαι χαρούμενος. Χρειάζεται βέβαια να δουλέψουμε κι άλλο για να γίνουμε ακόμα πιο πειθαρχημένοι. Λειτουργήσαμε θετικά και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, γνωρίζοντας ότι δεν πρέπει να παίξουμε επιθετικά» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Ολιβιέ Νταλ’ Ολιό.
Αγωνιστικά Νέα: Μακροχρόνιο το πρόβλημα του αμυντικού Μπεν (0/0) που δεν έχει παίξει φέτος. Επί της ουσίας πλήρης.
Εκτίμηση
Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έκανε καλό ποδαρικό στο 2021 και η ακατανόητη κίνηση του Λεονάρντο να απομακρύνει τον Τούχελ από την άκρη του πάγκου, ίσως κοστίσει στους πρωταθλητές Γαλλίας. Μετά την γκέλα στην έδρα της Σεντ Ετιέν στην πρεμιέρα του Ποτσετίνο, ο αγώνας στο «Παρκ ντε Πρενς» με αντίπαλο την Μπρεστ, φαντάζει ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ξέσπασμα. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να έχουν σκοπό να παίξουν αμυντικά, αλλά από τη φύση τους είναι επιθετική ομάδα. Με τον άσο να μην έχει αξία και τις τιμές του Over να μην μας καλύπτουν, θα ρισκάρουμε επιλέγοντας ότι θα σημειωθούν επτά ή περισσότερα τέρματα.
Γουλβς
Φούλαμ
Έβερτον
Σάντερλαντ
Λιντς
Μπράιτον
Μπρέντφορντ
Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Νιούκαστλ
Γουέστ Χαμ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπελγράνο
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Στουρμ Γκρατς
Ραπίντ Βιέννης
Αούστρια Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Ατλέτικο Παραναένσε
Φλαμένγκο
Σαπεκοένσε
Ρέμο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Βιτόρια Μπαΐα
Μποταφόγκο
Κορίνθιανς
Μπαΐα
Γκρέμιο
Σάντος
Κοριτίμπα
Παλμέιρας
Κρουζέιρο
Φλουμινένσε
Σάο Πάουλο
Ιντερνασιονάλ
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ατλέτικο Μινέιρο
Μιρασόλ
Στρασβούργο
Μονακό
Παρί
Νις
Μετς
Ναντ
Τουλούζ
Ανζέ
Μαρσέιγ
Ρεν
Λυών
Λανς
Λοριάν
Χάβρη
Λιλ
Οσέρ
Σοντερίσκε
Νόρτζελαντ
Μίντιλαντ
Μπρόντμπι
Άαρχους
Βίμποργκ
Φρεντερίτσια
Σίλκεμποργκ
Οντένσε
Βέιλε
Κοπεγχάγη
Ράντερς
Σεντ Γκάλεν
Τουν
Λουγκάνο
Βασιλεία
Γιούνγκ Μπόις
Σιόν
ΑΕΚ
Ολυμπιακός
Άρης
Λεβαδειακός
ΟΦΗ
Βόλος ΝΠΣ
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Νάσβιλ
Λος Άντζελες
Ίντερ Μαϊάμι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Αϊντχόφεν
Τβέντε
Άλκμααρ
Μπρέντα
Ναϊμέγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Φορτούνα Σιτάρντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Εξέλσιορ
Τσβόλε
Φέγενορντ
Φόλενταμ
Τελστάρ
Χέρακλες
Χρόνινγκεν
Χέρενφεν
Άγιαξ
Μιάλμπι
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Χάμαρμπι
Μάλμε
Μπρομαποϊκάρνα
Κάλμαρ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Φάλκενμπεργκ
Έστερ
Λιουνγκσκίλε
Έστερσουντ
Σάντβικενς ΙΦ
Μονπελιέ
Μπορντό
Σεντ Ετιέν
Ρεμς
Νιμ
Ντιζόν