Με απουσίες η Ουνιόν
Η Ουνιόν υποδέχεται τη Στουτγκάρδη στο Βερολίνο για την 26η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Ηττήθηκαν από τη Βόλφσμπουργκ οι γηπεδούχοι, πανηγύρισαν μετά από καιρό οι φιλοξενούμενοι.ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό στην έδρα της Βόλφσμπουργκ την προηγούμενη αγωνιστική και γνώρισε την ήττα με 1-0. Στο πρώτο μέρος δεν ήταν απειλητική, δέχτηκε αρκετή πίεση και μπορεί να σώθηκε από το δοκάρι και τις αποκρούσεις του Λούτε στην αρχή αλλά στο 24’ έμεινε πίσω στο σκορ από αυτογκόλ του Αβονίγι. Ανέβασε αισθητά την απόδοση της στην επανάληψη αλλά παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, κυρίως από στημένες φάσεις, δεν έφτασε στην ισοφάριση αν και κινδύνεψε να δεχτεί και δεύτερο τέρμα.
Η ήττα της αυτή την κράτησε στην 7η θέση αλλά η διαφορά από την 6η Φράιμπουργκ αυξήθηκε στους τέσσερις βαθμούς. Είναι ακόμα εντός στόχων, βρίσκεται και στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την Λειψία, και παρά το τελευταίο αποτέλεσμα το κλίμα στο Βερολίνο είναι καλό. Η φυγή του Κρούζε την έχει επηρεάσει βέβαια αγωνιστικά και αυτό φαίνεται στο γήπεδο καθώς οι Μπέκερ και Βόλγκζαμερ δεν είναι στο ίδιο επίπεδο.
« Η Στουτγκάρδη είναι μία δραστήρια ομάδα. Έχει δείξει χαρακτήρα όταν έρχονται οι δύσκολες στιγμές. Την προηγούμενη αγωνιστική επέστρεψε στο παιχνίδι ενώ βρισκόταν με δύο γκολ πίσω. Προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Έχουν ένα σημείο αναφορά στην επίθεση και επιδιώκουν το ένας με έναν στα πλάγια», τόνισε ο κόουτς Φίσερ.
Αγωνιστικά Νέα: Προέκυψε πρόβλημα με τα κρούσματα κορωνοϊού καθώς βρέθηκαν θετικοί ο βασικός τερματοφύλακας Λούτε (24/0) και ο φορ Μπέχρενς(19/1). Σε καραντίνα βρίσκονται ήδη οι μέσοι Οζτουνάλι (16/0) και Χαραγκούτσι (23/1). Παραμένουν εκτός ο εξτρέμ Έντο (4/0) και ο μέσος Σάφερ (1/0). ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ
Πέτυχε μία σπουδαία ανατροπή την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στη Γκλάντμπαχ, επικράτησε με 3-2 και πήρε μία σημαντική βαθμολογική ανάσα. Μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Τομάς στο 12’ αλλά δύο λεπτά έμεινε πίσω στο σκορ. Είδε μάλιστα την αντίπαλο της να πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα στο 35’ όμως αυτή τη φορά είχε αντίδραση. Στο 38’ μείωσε με σουτ του Εντό και έξι λεπτά μετά το ξεκίνημα της επανάληψης ισοφάρισε με κεφαλιά του Φιούριχ. Είχε ψυχολογία και την υπεροχή στη συνέχεια και τελικά έφτασε στην ανατροπή με ένα ωραίο πλασέ του Καλάιτζιτς στο 83’.
Αυτό το αποτέλεσμα ήταν ίσως ο διακόπτης που χρειάστηκε να γυρίσει για να μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία. Μετά από 9 παιχνίδια κατάφερε να κερδίσει και πάλι και μάλιστα με έναν τέτοιο τρόπο που της ανεβάζει την ψυχολογία για τη συνέχεια. Ακόμα βέβαια δεν έχει πετύχει τίποτα, παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού απλά μείωσε την διαφορά από την παραμονή της στους τρεις βαθμούς. Έδειξε τι είναι ικανή να κάνει απέναντι στη Γκλάντμπαχ αν μπορέσει να βρει μία σταθερότητα ως το τέλος θα βγει από τις επικίνδυνες θέσεις. Ακολουθούν βέβαια δύο παιχνίδια με Άουγκσμπουργκ (εντός) και Αρμίνια (εκτός) που είναι σχεδόν η μισή χρονιά.
«Είναι καλό που κερδίσαμε την προηγούμενη αγωνιστική αλλά παραμένουμε στην 17η θέση. Χρειαζόμαστε ακόμα βαθμούς. Από τη μία θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το μομέντουμ που έχουμε μετά τη νίκη επί της Γκλάντμπαχ και από την άλλη πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε σηκωμένο τα μανίκια μας. Πλέον δεν έχει να κάνει μόνο με το να παίζουμε καλά αλλά με το να κερδίζουμε και βαθμούς.»
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο μέσος Νάρτεϊ (8/0), ο φορ Εμβουμπά (9/0) και ο εξτρέμ Σιλάς (9/0). Νέα απώλεια ο μέσος Έγκλοφ (4/0).
Εκτίμηση
Η Ουνιόν θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να παραμείνει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Στην έδρα της είναι σαφώς πιο δυνατή, θα ψάξει την πρωτοβουλία αλλά θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που έχει ανάγκη από βαθμούς. Η Στουτγκάρδη πήρε σημαντική «ανάσα» με το 3-2 απέναντι στη Γκλάντμπαχ αλλά ακόμα έχει αρκετό δρόμο μπροστά της. Δεν είναι άξια εμπιστοσύνης βέβαια αλλά θα βρει χώρους. Θα πάμε με το αμφίσκορο.
Τσέλσι
Μπόρνμουθ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Λίνκολν Σίτι
Πρέστον
Μίλγουολ
Ντέρμπι
Ρέξαμ
Μπόλτον
Στόουκ
Μπλάκμπερν
Κάρντιφ
Άρσεναλ
Λιντς
Άστον Βίλα
Μπρέντφορντ
Ίπσουιτς
Φούλαμ
Σάντερλαντ
Μπράιτον
Μίντλεσμπρο
Γουλβς
Γουότφορντ
Μπέρνλι
Τσάρλτον
Μπρίστολ Σίτι
Σουόνσι
Νόριτς
Γουέστ Μπρομ
Μπέρμιγχαμ
Τίγκρε
Μπάνφιλντ
Μπαράκας Σεντράλ
Ουρακάν
Ρίβερ Πλέιτ
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Σέντραλ Κόρδοβα
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Αούστρια Βιέννης
Στουρμ Γκρατς
Γκράτσερ ΑΚ
Σάλτσμπουργκ
WSG Τιρόλ
Ριντ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Γάνδη
Γκενκ
Κόρτραϊκ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Κλαμπ Μπριζ
Σερκλ Μπριζ
Άντερλεχτ
Σάο Πάουλο
Βιτόρια Μπαΐα
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ρέμο
Λοριάν
Παρί
Μονακό
Τουλούζ
Μπρεστ
Ανζέ
Παρί Σεν Ζερμέν
Λε Μαν
Λιλ
Χάβρη
Άουγκσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου
Λειψία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μάιντζ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Έλβερσμπεργκ
Πάντερμπορν
Χοφενχάιμ
Αμβούργο
Ζυρίχη
Τουν
Λουγκάνο
Λουκέρνη
Σερβέτ
Σιόν
Καλλιθέα
Πανθρακικός
Πανσερραϊκός
Νέστος Χρυσούπολης
ΑΕΚ
ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Σαν Ντιέγκο
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σιάτλ Σάουντερς
Ορλάντο Σίτι
Κολόμπους Κρου
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Τορόντο
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σάρλοτ
Ντάλας
Λος Άντζελες
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ίντερ Μαϊάμι
DC Γιουνάιτεντ
Όστιν
Νάσβιλ
Μπαρτσελόνα
Χετάφε
Αλαβές
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ράγιο Βαγιεκάνο
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ίντερ
Πάρμα
Νάπολι
Φροζινόνε
Τζένοα
Φιορεντίνα
ΑΠΟΕΛ
Νέα Σαλαμίνα
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Απόλλων Λεμεσού
Τίγκρες
Τολούκα
Ρόζενμποργκ
Σάντεφιορντ
Μπόντο Γκλιμτ
Κρίστιανσουντ
Άγιαξ
Ναϊμέγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Σπάρτα Ρότερνταμ
Φέγενορντ
Άλκμααρ
Φορτούνα Σιτάρντ
Τβέντε
Ακαντέμικο Βίσεου
Εστορίλ
Μαρίτιμο
Πόρτο
Κάζα Πία
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Μίρεν
Ρέιντζερς
Κιλμάρνοκ
Φόλκερκ
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Χιμπέρνιαν
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Μπρομαποϊκάρνα
Γκάις
Σίριους
Μιάλμπι
Ντέγκερφορς
Ρίζεσπορ
Φενερμπαχτσέ
Σαμσουνσπόρ
Τραμπζονσπόρ
Αλάνιασπορ
Ερζουρουμσπόρ
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Αμέντ Σπορτίφ
Ντόρτμουντ
Κολωνία
Φράιμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Μπόχουμ
Βόλφσμπουργκ
Χέρτα Βερολίνου
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Γκρόιτερ Φιρτ